Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Par pasaules junioru zeltu cīnīsies ziemeļamerikāņi

Juris Miņins
Juris Miņins

Par pasaules junioru zeltu cīnīsies ziemeļamerikāņi
Kanādas futbolists
Foto: usafootball.com

Aizvadītajā naktī, Ohaio štata Kantonas pilsētā notiekošajā Pasaules amerikāņu futbola čempionātā junioriem, noskaidrojās, ka par turnīra zelta medaļām cīnīsies Kanādas un ASV izlases.

Turnīrā, kurš sākās pirms piecām dienām, piedalās astoņas komandas – ASV, Kanāda, Francija, Vācija, Zviedrija, Japāna, Jaunzēlande un Meksika. Tāpat jāpiebilst, ka turnīra vecuma ierobežojums ir 19 gadi, jeb tas tiek klasificēts kā U-19 Pasaules čempionāts.

Par turnīra galvenajiem favorītiem tiek uzskatīta Kanādas izlase, taču līdz šim viņu kaimiņiem, amerikāņiem, ir veicies krietni labāk, jo viņi ir izcīnījuši divas "sausās" uzvaras – 78:0 pret Franciju 55:0 pret Meksiku. Savukārt kanādiešiem ir viena sagrāve pret Jaunzēlandi – 55:0 un samērā grūta uzvara pret Japānu – 38:35.

Taču, lai vai kā ir gājis šai turnīrā līdz šim, tieši Kanāda un ASV cīnīsies par zelta medaļām, bet "mazajā finālā", jeb spēlē par bronzu, spēkiem mērosies Meksika un Japāna.

Savukārt Eiropas komandas šajā turnīrā nesagādāja nekādus pārsteigumus un spēlē par piekto vietu tiksies Vācija un Zviedrija, kas būs pagājušā gada Eiropas junioru čempionāta fināla atkārtojums, bet Francija tiksies ar Jaunzēlandi un cīnīsies par nepalikšanu pēdējā vietā.

Jāpiebilst, ka pašlaik Starptautiskajā amerikāņu futbola federācijā (IFAF) ir 33 pastāvīgie biedri, kā arī deviņi pagaidu biedri un sadarbības partneri. Interesanti, ka, no tuvākajiem Latvijas "kaimiņiem", šajā organizācijā ir iestājušās Krievijas, Igaunijas, Somijas un Polijas federācijas, bet Zviedrijas amerikāņu futbolisti ir vieni no spēcīgākajiem Eiropas kontinentā.

Izmantotie resursi:
usafootball.com