Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL 3. nedēļa: Sančess nepagurst, Viks atgriežas, Fārvs izglābj

NFL 3. nedēļa: Sančess nepagurst, Viks atgriežas, Fārvs izglābj
Marks Sančess
Foto: AFP

Sportacentrs.com atgriežas Nacionālās Futbola līgas (NFL) iknedēļas apskats, kas tiek veidots ne pirmo reizi. Šoreiz par trešās spēļu nedēļas notikumiem, cenšoties tos aplūkot kontekstā ar pirmajās divās kārtās redzēto.

Kad Ņujorkas "Jets" šī gada drafta ceremonijas laikā veica maiņu, lai tikai varētu draftēt saspēles vadītāju Marku Sančesu (kāds pat uzlika viņam galvā komandas cepurīti pirms oficiālās izvēles nosaukšanas), daudzi apbrīnoja komandas uzdrīkstēšanos un lielo vēlmi tieši ar viņu aizpildīt Breta Fāvra vietu (vēl gan bija jāizkonkurē Kellens Klemenss). Aizvadītas trīs spēles, un debitants jau pierakstījies rekordu grāmatās. Vēl nekad neviens saspēles vadītājs nebija ticis pie uzvarām savās pirmajās trīs NFL spēlēs. Sančesam tas izdevies.

Šajā nedēļā NFL Filadelfijas "Eagles" sastāvā atgriezās līgas "pazudušais dēls" Maikls Viks, kura ieilgušajām problēmām ar likumu, jācer, patiešām pielikts gals. Pirmajā spēlē bijusī (?) līgas superzvaigzne gan pašsaprotami kalnus negāza (abas atdotās piespēles bija neprecīzas), bet septiņus jardus ar vienīgo skrējienu tomēr nopelnīja. Pati komanda savu līderu Donovana Makneba un Braiena Vestbruka prombūtnē tika galā itin labi. Kanzassitijas "Chiefs" pārspēt gan iespējams arī bez viņiem, tomēr nevar neatzīmēt, ka Makneba aizstājējam Kevinam Kolbam nav ne vainas. Ņemot vērā "Eagles" izdevīgo spēļu kalendāru (šonedēļ tiem jāspēlē nav), līderi savainojumus var dziedēt nesteidzoties.

Pilnīgi pretēji iepriekšējai sezonai 2009. gada rudeni uzsākusi Denveras "Broncos" komanda. Runa nav par trim uzvarām trijās spēlēs – pērn situācija bija tieši tāda pati. Ja pirms gada "Broncos" par aizsardzību īpaši nebēdāja un paši vienmēr guva vairāk punktu kā sāncenši, tad šosezon komanda jaunā aizsardzības trenera Maika Nolana (bijušais "49ers" galvenais treneris - aut.) vadībā visās trijās cīņās noturējuši pretiniekus uz ne vairāk kā 7 punktiem - citiem vārdiem, vienu piezemējumu. Vai "Broncos" veiksme ir pretinieku vājuma izpausme, vai arī denverieši tiešām var cerēt uz vietu "play-off"? Grūti teikt. Taču ar labu aizsardzību šāds mērķis sasniedzams vieglāk nekā tikai ar labu uzbrukumu, kas agri vai vēlu iebuksēs. Pirms gada uzbrukums iebuksēja jau ceturtajā nedēļā. Kā būs šogad?

Diametrāli pretējs sniegums pirms gada rādītajam vērojams vēl vairāku komandu sniegumā. Dažām tam ir izskaidrojums, citām - ne uzreiz manāms. Tampabeja, Maiami, par Tenesī un Karolīnu nemaz nerunājot - šīs komandas pērn līdz pēdējam cīnījās par vietu "play-off" un gandrīz visas tur arī iekļuva. Šogad visas draudzīgi uzsākušas sezonu ar 0-3 bilanci.

Pie minimālas uzvaras, kas ir otrā triju nedēļu laikā, pār nīstajiem sāncenšiem no Pitsburgas tika Sinsinati "Bengals". Šīs komandas līdzjutējiem pirmajās trijās nedēļās laikam ticis visvairāk pārdzīvojumu. Visu trīs spēļu iznākumi izšķīrušies cīņas pēdējās sekundēs. Atkarībā no tā, kā uz notikušo palūkojas, "Bengals" tikai viena neveiksmīga epizode ("Broncos" brīnumpiespēle) šķir no perfekta sezonas sākuma, bet divas veiksmīgas – no pilnīgas izgāšanās. Arī parādīto sniegumu nevar nosaukt par veiksmīgu. Ja pirmajā spēlē "buksēja" uzbrukumu noslēgums un otrajā – paviršības, tad pret "Steelers", kuri šogad nebūt nav tik vareni, kā "Super Bowl" čempioniem piederētos, pirmais puslaiks bija caurcaurēm atbaidošs, bet uzvaru atnesa šogad krietni uzlabotā aizsardzība un veiksme pēdējā uzbrukumā (ceturtajā mēģinājumā braši pievarēti vajadzīgie 10 jardi). Tomēr AFC Ziemeļu divīzijā, iespējams, sevi pieteikuši jauni favorīti...

Pagājušās sezonas izskaņā uzņemto kursu uz savas aizsardzības tipa komandas reputācijas maiņu turpina Baltimoras "Ravens". Veiksmīgi atraduši labu jauno saspēles vadītāju Džo Flako personā, "Ravens" šogad trijās spēlēs guvuši trīs uzvaras, ko pavadījuši izcili uzbrukuma statistikas rādītāji. Mazsvarīgi nav tas, ka otro elpu atguvis veterāns Viliss Makgeihijs. Pussargs, kurš pērn visā sezonā guva tikai septiņus piezemējumus, šosezon guvis jau sešus un šajā rādītājā ir NFL līderis. "Ravens" pretinieki varbūt nav bijuši tie spēcīgākie, bet katrā spēlē tik un tā gūti 30 punkti.

Nobeigumā var intereses pēc atzīmēt, ka starpsezonā jaunas mājas Bufalo atradušais pazīstamais Terels Ovenss komandas pārliecinošajā zaudējumā Ņūorleānas "Saints" pirmo reizi kādā spēlē nenotvēra nevienu piespēli un savu vārdu protokolā tā arī neieraudzīja. Gan jau līgas izslavētajam balamutem šajā sakarā agri vai vēlu būs kas sakāms. Sevišķi, ja kas tāds atkārtosies. Tāpat nevar piemirst Minesotas "Vikings" komandas trešo uzvaru, ko tai atnesa neviens cits kā Brets Fāvrs ar tālu piespēli Gregam Lūisam. Vēl viena epizode, uz kuru veterānam atskatīties savos memuāros pēc karjeras beigām - lai kad tās arī nepienāktu...

NFL regulārais čempionāts. 3. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
Detroitas "LionsVašingtonas "Redskins"19:14
Grīnbejas "Packers"Sentluisas "Rams36:17
Minesotas "Vikings"Sanfrancisko "Giants"27:24
Jaunanglijas "Patriots"Atlantas "Falcons"26:10
Ņujorkas "Jets"Tenesī "Titans"24:17
Fialdelfijas "Eagles"Kanzassitijas "Chiefs"34:14
Ņujorkas "Giants"Tampabejas "Buccaneers"24:0
Baltimoras "Ravens"Klīvlendas "Browns"34:3
Džeksonvilas "Jaguars"Hjūstonas "Texans"31:24
Ņūorleānas "Saints"Bufalo "Bills"27:7
Čikāgas "Bears"Sietlas "Seahawks"25:19
Sandjego "Chargers"Maiami "Dolphins"23:13
Sinsinati "Bengals"Pitsburgas "Steelers"23:20
Denveras "Broncos"Oklendas "Raiders"23:3
Indianapolisas "Colts"Arizonas "Cardinals"31:10
Dalasas "Cowboys"Karolīnas "Panthers"21:7

Izmantotie resursi:
nfl.com
espn.com

     [+] [-]

, 2009-10-01 02:48, pirms 15 gadiem
Titans neveiksmes turpinās (kopš pērnā gada aplauziena playoff pret Ravens). 1. spēlē kāsiens papildlaikā pret Steelers, tad ar pāris punktiem pret Texans un tagad faktiski vienpersoniski pateicoties rūkijam Mutonam, kurš uztaisīja 2 fumble savā redzone un uzdāvināja 14 punktus, zaudēja Jets. Briesmas, cerams veiksme beidzot uzsmaidīs, jo play-off tagad šķiet smags uzdevums.

Ravens izskatās labākā komanda līgā. Ne tikai aizsardzība, bet tagad arī uzbrukums ir ļoti labs. Vikings un Favre pārsteidz, nedaudz. Bet tad jau manīs kā Bretam ies sezonas 2. pusē. Broncos bijušas vieglas spēles, taču sniegums ir negaidīti labs. Jāskatās, ko šie rādīs pret spēcīgākiem pretiniekiem.

Dolphins bez traumētā Peningtona nekur netiks. Steelers neizskatās pēc čempioniem. Redskins krietni pastiprinājās pirmssezonā, taču rezultātu nav, pat Lions pamanās zaudēt. Cardinals arī savu pērno brīnumu neatkārtos, ļoti nestabils sniegums, īpaši Vornera izpildījumā.

     [+] [-]

, 2009-10-01 08:36, pirms 15 gadiem
Stīleri paši vainīgi pirmo puslaiku dominēja bet spēja savākt tikai 13 punktus lai gan tur bija jābūt stabili 21.

Bet Favrs izvilka, riktīgi izvilka tā pēdējās sekundes piespēle bija riktīgs saldais ēdiens

     [+] [-]

, 2009-10-01 09:05, pirms 15 gadiem
O,patrots arī normāli iet,šosezon jasaņemas vēl vienam super bowl!!!

     [+] [-]

, 2009-10-01 13:06, pirms 15 gadiem
Jā, Favram izdevās hail mary izspēle, taču ķēriens bija vēl zvērīgāks.

     [+] [-]

, 2009-10-01 14:21, pirms 15 gadiem
beidzot NFL apskati!
Zīmīgākie notikumi 3.nedēļā:
1. Bengals uzvara pār PIT
2. Saints - nav passing, ir rushing (Thomas vnk izārdīja pretiniekus)
3. Patriotus glābj F.Teilors, Brady jātiek galā ar piespēļu problēmām red zone.
4. NY Giants iet kā ceļa rullis
5. Ravens ārdās pret neTOP komandām, spēle pret NE vot arī būs rādītājs.
6. kā MIN ļāva izlīst uz 4-10, nesaprotu, Favre ok, taču visi nopelni ķērējam
7. Titāniem nekas nav zaudēts, tomēr Texans uzvara bija pārsteigums
8. NYJ - Ņujorka šogad sāk pārliecinoši, ja par NYG ir pārliecība visas sezonas garumā, tad par NYJ sezonas otro pusi nebūtu tik drošs, ne jau Favre viens pats noraka otro sezonas pusi!
9. Colts - pofig traumas, pofig defs, Manning un Co nodrošina rezultātu, taču kalendārs viņiem ir "konfekte"
10. OAK - tieciet vienreiz vaļā no Rasela, pilnīga viduvējība!!!!
11. Bufalo būtu vinnējusi 1.spēli pret NE, būtu pavisam cits sniegums, TO vēl sevi parādīs!
12. Pagājušās sezonas paŗsteigumi - Panteras un Cardinals ir vienas sezonas spīdekļi, that`s all, tapēc arī tāds rezultāts, to pāus gribās teikt par šīs sezonas DEN, SF
13. DAL ar Romo jums SB nespīd!!!

     [+] [-]

, 2009-10-01 15:04, pirms 15 gadiem
Romo kā vienmēr sezonas pirmā puse izcila. Tad jau redzēs, vai vēsture atkārtosies un otrajā pusē atkal buksēs. Negribu teikt, ka SB šiem nespīd.

Titans kalendārs ir mežonīgs, turklāt AFC South šosezon ir daudz spēcīgāka. Komanda spēlē ciešami, taču ar to ne sūda nepietiks. Jāizslēdz debīlās kļūdas un nedaudz veiksmes vajag.

Breidijs nespēlē savā līmenī, taču tik un tā ir labs. Pats var cerēt uz SB.

Par Raselu piekrītu, viņam ir Kanādas vai pat tikai UFL līgas līmenis.

Bills nekas nespīd, Edvards ir viduvējs QB labākajā gadījumā, nav nekāda running game, aizsardzība ar nav izcila.

     [+] [-]

, 2009-10-01 15:35, pirms 15 gadiem
Gribētu vēl piebilst, ka šogad nepatīkami pārsteidz Super Bowl zaudētāji Cardinals, kas zaudēja otro spēli. Pagājušajā nedēļā pēc Vornera lieliskā snieguma es domāju, ka spēle aizies, bet nekā...

Gribu apsveikt Lions ar uzvaru!!! Pagājušajā gadā būtu grūti iedomāties, ka Lions būs priekšā tādām komandām, kā Titans, Miami un Karolīna

     [+] [-]

, 2009-10-01 16:09, pirms 15 gadiem
Chargers saplosīs Steelers Revanšu

     [+] [-]

, 2009-10-01 16:09, pirms 15 gadiem
Vincents Džeksons un Rivers labākais tandēms NFL!
L.T gan jau nespēlēs pret PIT,Merrimanam vajag beidzot sanjemties!

     [+] [-]

, 2009-10-01 17:09, pirms 15 gadiem
pagaidām pārsteidz jets, bengals un niners. un sliktā nozīmē steelers.

pārējais viss vairāk vai mazāk kā gaidīts:
favorīti ravens, pats, saints, giants, eagles un vikes.

Peitons uzvarēs vismaz 11 spēles sezonā neatkarīgi no tā, kas viņu trennēs un kas viņa komandā spēlēs; colts atkal būs lieliski regulārajā sezonā, bet iztāsies pleiofu pirmajā kartā pret SD.

arizonai SB hangover.

titans un panthers būs ar lūzing record.

hjūstona atkal uzvar spēles, kas nebūtu jāuzvar un zaudē spēles, ko jāuzvar. rezultātā būs 8-8 un no playoffs.

TO un LT ir nolietojušies - dabūs augtākais 3 TD pa sezonu.

Rams, Bucs, Browns un Chiefs uzvaras spīd tikai vienam pret otru vai week 17 pret demotivētu pretinieku.

GB ar visu savu lielisko pirmssezonu pleiofos diezi vai tiks.

broncos dabūs vairāk uzvaru nekā bears.

sančezs labāks par to detroitas džeku

flako labāks par to atlantas džeku.

polomalu un fics neveicas, jo tika uz tās datorspēlītes vāka.

utt.

     [+] [-]

, 2009-10-01 17:10, pirms 15 gadiem
Supebowlā spēlēs viens bračka pret otru.

Kļūdas labojums: Tampabeja, Maiami, par Tenesī un Karolīnu nemaz nerunājot - šīs komandas pērn līdz pēdējam cīnījās par vietu "play-off" un divas pēdējās tur pat pārliecinoši iekļuva

Iekļuva veselas 3, Miami arī spēlēja playofos pagājušogad.

     [+] [-]

, 2009-10-01 17:10, pirms 15 gadiem
Bengals beidzot sākuši spēlēt tā kā es to gaidu! Tagad tikai uz priekšu - uz Superbowl!!!

     [+] [-]

, 2009-10-01 17:19, pirms 15 gadiem
[quote mixes]
Romo kā vienmēr sezonas pirmā puse izcila. Tad jau redzēs, vai vēsture atkārtosies un otrajā pusē atkal buksēs. Negribu teikt, ka SB šiem nespīd.

vai pirmajā teikumā tu neesi drusku laidis par šerpu? nedomāju, ka DAL ir variatu pret NYG play-off!

     [+] [-]

, 2009-10-01 17:20, pirms 15 gadiem
vēl vienu zīmīgu puntiņu aizmirsu:

DET beidzot uzvar!!!!

     [+] [-]

, 2009-10-01 17:25, pirms 15 gadiem
Chargers tāpat superbowl champs.

SD 11-5
Den 8-8
Oak 5-11
KC 3-13

     [+] [-]

, 2009-10-01 18:52, pirms 15 gadiem
Par Chargers smejas, ka šie nekad nespēj playoff parādīt to, ko no viņiem gaida. Ļoti ticams, ka šogad būs tas pats, kkādā otrajā kārtā varētu iztāties.

Kāpēc Cowboys nav izredžu pret Giants? Ir, tik nesauksim tās par lielām. Nu labi, varbūt Romo nav bijis izcils šosezon, bet pirmajās 3 spēlēs ir parādījis ļoti labu sniegumu. Lieta tāda, ka sezonas pirmajā pusē līdz janvārim viņa sniegums pēdējos gadus ir bijis labākais starp visiem aktīvajiem QB (QB reitinga ziņā).

Titans var beigt sezonu ar vairāk uzvarām, pagaidām 2 mači zaudēti ar max 3 puntku deficītu un 1 mačs zaudēts pateicoties vienam rūkijam. Nav tā, ka Titans spēlē baigi slikti un tāpēc ir 0-3 pagaidām. Bet, zinot kalendāru, būs ļoti smagi.

     [+] [-]

, 2009-10-01 21:38, pirms 15 gadiem
Mixes rakstīja: Kāpēc Cowboys nav izredžu pret Giants? Ir, tik nesauksim tās par lielām. Nu labi, varbūt Romo nav bijis izcils šosezon, bet pirmajās 3 spēlēs ir parādījis ļoti labu sniegumu. Lieta tāda, ka sezonas pirmajā pusē līdz janvārim viņa sniegums pēdējos gadus ir bijis labākais starp visiem aktīvajiem QB (QB reitinga ziņā).
tad man jautājums - vai Romo un DAL spēli pret NYG redzēji? un labu sniegumu viņš parādīja tikai 1.spēlē pret TB (ar bilanci 0-3!).

     [+] [-]

, 2009-10-01 22:26, pirms 15 gadiem
Es uzliku sotaku uz to ka Dalasa zaudēs...

     [+] [-]

, 2009-10-01 22:49, pirms 15 gadiem
janisd rakstīja: tad man jautājums - vai Romo un DAL spēli pret NYG redzēji? un labu sniegumu viņš parādīja tikai 1.spēlē pret TB (ar bilanci 0-3!).
Tu gribi teikt, ka Romo pagaidām spēlē slikti?

     [+] [-]

, 2009-10-02 12:23, pirms 15 gadiem
Mixes rakstīja: Tu gribi teikt, ka Romo pagaidām spēlē slikti?
ja ne slikti, tad katrā ziņā ar šādu sniegumu par "wild-card" būs ļoti, ļoti jāpacīnās, jo grupu točno neuzvarēs!
Pret gigantiem viņš bija Delhomme līmenī, karoče - drausmas, taču vietā ko likt ar nav....

     [+] [-]

, 2009-10-02 13:15, pirms 15 gadiem
Kā tad nav ko likt? Kitna ir izcils rezervists. Ja Romo tik slikti spēlētu, tad viņu nomainīt nevajadzētu būt problēmām.

     [+] [-]

, 2009-10-02 13:33, pirms 15 gadiem
Mixes rakstīja: Kā tad nav ko likt? Kitna ir izcils rezervists. Ja Romo tik slikti spēlētu, tad viņu nomainīt nevajadzētu būt problēmām.

rezervists - jā, bet vai izcils? nedomāju gan...

     [+] [-]

, 2009-10-02 13:53, pirms 15 gadiem
janisd rakstīja: rezervists - jā, bet vai izcils? nedomāju gan...
Tīri salīdzinoši. Nosauc komandas, kurās ir labāki rezervisti.

     [+] [-]

, 2009-10-02 14:51, pirms 15 gadiem
Mixes rakstīja: Tīri salīdzinoši. Nosauc komandas, kurās ir labāki rezervisti.
PHI -K.Kolb - šosezon!
Culpepper - DET
Leinart - ARI
Young - TEN

     [+] [-]

, 2009-10-02 16:14, pirms 15 gadiem
Filadelfijai ir veseli divi

     [+] [-]

, 2009-10-02 17:08, pirms 15 gadiem
Kolbu uzskatīja par pēdējo amatieri pirms viņš lieliski aizstāja Maknebu. Tāpēc grūti viņu uzreiz saukt par labāku. Calpepers? Nepiekrītu. Leinarts? Varbūt, bet būsim godīgi, viņš izcēlās tikai pre-season un šajā sezonā ar sev dotajām minimālajām iespējam neko nav parādījis. Tā kā neuzskatu viņu par labāku par Kitnu, vismaz tas nav tik vnk nosakāms. Jangs? Jangs ir pārāk nestabils spēlētājs, lai būtu labāks. Jangs var nospēlēt lieliski, bet pēc tam nožēlojami. Tas noteikti nenozīmē, ka viņš ir labāks par Kitnu. Viks? Dzīvosim redzēsim, taču apgalvot, ka šis ir labāks, ir muļķīgi.

     [+] [-]

, 2009-10-02 22:22, pirms 15 gadiem
cik cilvēku, tik viedokļu....
jeņķi pie šādiem salīdzinājumu gadījumiem, sāk vilkt ārā savus statistikas rādītājus, vienmēr (es uzsveru -vienmēr!) interpretē tos savam protežē par labu, tapēc vismaz mēs to nedarīsim
un tomēr - jāatzīst, ka Romo pret NYG nenospēlēja labi...

     [+] [-]

, 2009-10-06 09:37, pirms 15 gadiem
Nu loxi, es desmitreiz labak par viku speleju |NFL, man ir n ormals musis un lidzsvara izjuuta!