Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Šonakt – Kanādas futbola līgas sezonas atklāšana

Juris Miņins
Juris Miņins

Šonakt – Kanādas futbola līgas sezonas atklāšana
Henrijs Buriss, 2008. gada Greja kausa MVP
Foto: stampeders.com

Šonakt, ar divām spēlēm Kanādas stadionos sāksies Kanādas futbola līgas (CFL) 97. sezona, kura beigās, šī gada vēlā rudenī, komandas cīnīsies par Greja kausu.

Šīs sezonas atklāšanas spēles tiksies Toronto "Argonauts" un Hamiltonas "Tiger-Cats", kā arī Monreālas "Alouettes" un Kalgarī "Stampeders", kas būs aizvadītās sezonas fināla atkārtojums. Savukārt pārējās komandas savas spēles aizvadīs rīt un parīt – Vinipegas "Blue Bombers" tiksies ar Edmontonas "Eskimos", bet Saskačevanas "Roughriders" mērosies spēkiem ar Britu Kolumbijas "Lions".

Atgādināsim, ka par 2008. gada Kanādas futbola līgas čempioniem, jeb Greja kausa ieguvējiem kļuva Kalgarī "Stampeders" vienība, kura finālā, ar 22:14 pārspēja Monreālas "Alouettes".

Jāpiebilst, ka CFL ir pasaules otrā labākā profesionālā amerikāņu futbola līga un tā kalpo kā alternatīva tiem, kas pēc ASV koledžu sporta asociācijas (NCAA) futbola programmas beigšanas neiekļūst Nacionālajā futbola līgā (NFL). Turnīrā piedalās astoņas komandas, kas 19 spēļu kārtās nosaka regulārās sezonas vietu sadalījumu, bet vēlāk, trīs izslēgšanas spēļu kārtās, noskaidro čempionus.

Tāpat nevar nepieminēt to, ka jau ar nākamo sezonu CFL plāno paplašināšanos, savās rindās uzņemot vienību no Otavas, bet vēlāk, iespējams, līgai pievienosies arī komandas no citām Kanādas pilsētām Halifaksas, Monktonas, Kvebekas, Vindsoras un Londonas, bet tālākā perspektīvā tiek plānots piesaistīt arī ASV pilsētu komandas un kā pirmie pretendenti šajā sarakstā tiek minēt Ročesteras pilsēta.

Izmantotie resursi:
cfl.ca