Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Klemsona un Alabama izcīna vietu finālā

Juris Miņins
Juris Miņins

Klemsona un Alabama izcīna vietu finālā
Niks Seibens (baltā kreklā) un Alabamas "Crimson Tide".
Foto: AFP/Scanpix

Pavadot veco gadu un sagaidot jauno, Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) futbola turnīrā tika aizvadītas abas pusfinālcīņas, pēc kurām kļuva skaidrs, ka par čempionu titulu cīnīsies abas TOP-25 ranga līdervienības - Klemsona un Alabama.

Mača pirmais uzbrukums pēc sākuma spēriena pienācās Oklahomai, taču tā sākums noteikti nebija ieplānots tāds kāds tas izvērtās, jo Beikers Meifīlds tika nogāzts zemē vēl pirms piespēles izdarīšanas. Tiesa, turpinājums gan bija labs, jo, lielākoties pateicoties Samažes Pīraina centieniem uzbrūkot pa zemi, komanda tika līdz ieskaites zonai, kurā vēlāk bumbu arī nogādāja pussargs.

Klemsona gan tik viegli ieskaites zonā netika un pagāja laiks kā viņi atrada savu panākumu atslēgu un tā bija saspēles vadītāja Dešona Vatsona iesaistīšana bumbas nešanā. Tieši šādā veidā "Tigers" arī tika pie sava pirmā piezemējuma, tiesa, pirms tam vēl bija tiešais brīvsitiens, kas kopā deva vadību.

Puslaika turpinājumā Klemsona vēl pāris reizes raidīja bumbu vārtos, taču pēdējais vārds pienācās "Sooners" un šoreiz nevis Beikeram Meifīldam, kurš, nonākot sešu punktu deficītā, ļoti ātri prata noorganizēt Oklahomai rezultatīvu uzbrukumu, kas noslēdzās ar piespēli Markam Endrjūsam, kurš arī veiksmīgi, apspēlējot vairākus pretiniekus, tika ar bumbu līdz ieskaites zonai, bet gan Zakam Sančezam, kurš pārtvēra Vatsona piespēli, kura lidoja ieskaites zonā esoša saņēmējam, Džordana Legeta, rokās.

Tādējādi Oklahoma spēja nosargāt savu viena punkta pārsvaru, kas Klemsonai nozīmēja otro spēli sezonā, kad puslaika pārtraukumā viņiem ir jāiet atrodoties iedzinējos.

Otrajā spēles daļā gan viss norisinājās mazāk interesanti, ja mēs skatāmies no rezultāta izmaiņu aspekta, jo Klemsonas komanda vairāk neatstāja nekādas iespējas Oklahomai, t.i., aizsardzība apturēja visus Beikera Meifīlda mēģinājumus atspēlēties, tajā skaitā pārtverot divas viņa piespēles, bet Veins Galmans guva divus piezemējumus, kas kopā ar vēl vienu Dešona Vatsona un Hantera Renfrova kombinācijā gūto piezemējumu deva jau 21 bezatbildes punktu, bet vēlāk – pārliecinošu uzvaru, kas gan tika izcīnīta vien otrajā puslaikā.

Otrajā pusfinālmačā tikās Alabamas "Crimson Tide" un Mičiganas štata "Spartans", t.i., ranga otrā un trešā vienība.

Spēles pirmā ceturtdaļa, lai arī nebija nekāda kvalitatīvā spēles ziņā, taču bija līdzīga rezultāta ziņā, jo neviena no vienībām nespēja gūt punktus. Otrajās 15 minūtēs tas gan mainījās, taču ne par labu Mičiganas komandai, jo tad sākās tās brīvais kritiens, proti, Alabama sistemātiski guva piezemējumus, izpildot vienu lielo izspēli pēc otras, kamēr "Spartans" komandai un tās saspēles vadītājam Konoram Kukam bija problēmas izveidot kādu veiksmīgu uzbrukumu, bet tiklīdz tas izdevās, "Crimson Tide" izšķirošo piespēli prata pārtvert.

Kopumā Nika Seibena komanda izdarīja visu, lai neatstātu sava bijušā padotā komandai nekādas cerības uz uzvaru. Mača beigu rezultāts – 38:0 par labu Alabamas komandai.

Līdz ar šīm pusfinālspēlēm ir noskaidrotas tās komandas, kas cīnīsies par NCAA nacionālo čempionu titulu. Tās, protams, būs ranga līdere Klemsona un Alabama, kas ir vicelīderi. Interesanti, ka "Crimson Tide" šī būs iespēja tikt pie ceturtā titula pēdējo septiņu sezonu laikā.

NCAA Kausu sezona

ViesiMājniekiRezultāts
Houston (18)Florida State (9)38:24
Oklahoma (4)Clemson (1)37:17
Michigan State (3)Alabama (2)0:38

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

Kura komanda triumfēs 2016. gada Nacionālajā čempionātā?

  • 1

  • 5