Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

BK Ķekari treneris: "Zemāk krist nedrīkstam."

Ko komanda darīja vasarā? Kurš no spēlētājiem ir progresējis un tieši otrādi? Vai BK Ķekari ir izmaiņas sastāvā? Un galu galā, kuru vietu šogad treneris prognozē? Par to visu nelielā pirmsezonas intervijā ar BK Ķekari galveno treneri – Artūru Portnovu.

Cik gatava ir komanda jaunajai sezonai?

Komanda jaunajai sezonai ir gatava pilnībā. Ar to es domāju, ir gatava uzsākt sezonu. Kad beidzās iepriekšējā sezona, izjūtas bija divējādas – prieks, jo esam pirmo gadu izveidojušies, auguši un daudz mācījušies, bet skumīgi, jo līdz jaunās sezonas sākumam bija jāgaida 5 mēneši un, protams, arī vieta noslēguma tabulā, lai arī atbilstošā spējām, bet ne tā labākā. Daudz ko, kā treneris esmu mācījies gatavojoties jaunajai sezonai, no iepriekšējās pirmsezonas kļūdām. Iepriekš likās, ka esam baigi gatavie, ka iesim laukumā un malsim visus miltos, kas pagadīsies ceļā. Deguns bija tik augstu pacelts, ka neredzēju pats sevi. Likās, ka šī līga (pretendentu) mums ir par vāju. Bet nu tā dabūjām pa pakaļu, ka vēl šodien sāp. Tāpēc, jaunajai sezonai gatavojamies jau komplicētāk, zinot, ka neviena no spēlēm nebūs viegla. Pat varu teikt – tās būs grūtas. Kā zināms, iepriekšējo sezona uzsākot, nopietnā līmenī basketbolu nebija spēlējis neviens. Amatieru līmeni to bija darījis tikai Dzenis un ļoti nedaudz arī Škute un Vāvere. Nevienam no šiem spēlētājiem nav basketbola skolas pamatu. Tas ir, kad bērnībā no 5 gadu vecuma būtu iets pie trenera un būtu likti pamati, kā basketbola domāšanai, tā arī fiziskajiem pamatiem. Pats esmu spēlējis, drīzāk, nevis amatieru līmenī, bet, es to sauktu par “svētdienas basketbola līmenis”. Cik zinu, tad Turkins ir vienu gadu trenējies pie Agra Galvanovska, agrā bērnībā (pamatskolā), Nikonovs ar Aizporieti ir nodarbojušies ar visa veida sportiem skolas laikos, Samtiņu basketbolā pats ievilku skolas laikā un vairāk vai mazāk kopā esam bumbojuši. Kuzmins basketbolu ir spēlējis pēdējo reizi vidusskolā. Pārējie spēlētāji – Eiduks, Porietis, vecais Portnovs ir, kā saka, ar pīpi uz jumta pirmo reizi.

Sezonas sākums tāds arī izvērtās, ka taustījāmies kā pa tumsu. Devu iespēju spēlēt visiem – sākot ar veco Portnovu. Uz šo sezonu, jau apmēram ir skaidrs, kas ir kas un ko kurš var. Šādas apziņas pagājušo gadu nebija. To, cik gatavi esam, redzēsim pirmajā spēlē. No pagājušā gada pretendentos esam palikušas četras komandas. Par jaunajām komandām grūti spriest – pagājušā gada jaunās komandas lielākā daļa jau spēlē trešajā līgā – spriediet paši.

Starpsezonas laikā, ļoti aktīvi meklējām komandas papildinājumu ceturtā numura pozīcijā un kādu spēlētāju ar kārtīgiem basketbola pamatiem un pieredzi, un vislabāk apvienojot šos abus vienā. Kā zināms, par pamata spēka uzbrucēju mums spēlēja Signis Vāvere. Padomājiet paši. Smieklīgi tas skan – metrs astoņdesmit astoņi un astoņdesmit četri kilogrami – spēka uzbrucējs. Pat saspēles vadītājs mums ir smagāks. Bija arī komandā Broks, bet uz sevi liktās cerības neattaisnoja, tamdēļ arī ar viņu līgums netika pagarināts. Varianti uz vakanci tika izskatīti vairāki un sarunas vestas ar vairākiem, bet pēdēja brīdi tika noslēgts līgums ar “Latvijas valsts mežu” (LVM) spēlētāju Justu Lūkinu.

Pāris nedēļas atpakaļ tika izspēlēts Ļaudonas kauss, kurā dalību ņēma arī BK Ķekari. Tas bija kā treniņspēles, lai ļautu sajust vienam otru. Četru komandu konkurencē un nepilnā sastāvā viena spēle tika uzvarēta un divas zaudētas galotnē ar 2 un 4 punktu starpību. Vienā no tām, esot vadībā spēles laikā pat ar 10+ punktiem. Un tieši dēļ tā, ka tās ir pirmās spēles pirms sezonas, domājam arī ir šī nestabilitāte. Komanda ir gatava uzsākt jauno sezonu. Par pārējo spriedīsim pēc pirmās spēles. Fiziski gatavi esam. Tagad tikai jānoskaņojas arī morāli.

Kā komandā iekļausies jaunais spēlētājs?

Jauno spēlētāju jau zināju iepriekš. Ar Justu kopā esam spēlējuši gan Madonas rajona čempionātā, gan Ļaudonas komandas sastāvā, dažādos kausos. Un kad uzzināju, ka viņa komanda (”LVM”) šogad nespēlēs DAL, uzreiz devu ziņu komandas menedžerei par šo variantu. Šo spēlētāju pazīstu ļoti labi. Viņš ir fiziski ļoti spēcīgs, ar lielu pieredzi basketbolā. Un kā zināms, viena no mūsu lielākajām problēmām pagājušo gadu bija groza apakša. Gan aizsardzībā, gan cīņā par atlecošajām bumbām uzbrukumā. Justs ir ļoti komunikabls cilvēks. Un tieši tāds spēlētājs mums groza apakšā ir nepieciešams. Škute, labi cīnās zem groza, ir spēcīgs un augstu lec, bet viņš nerunā tik daudz cik vajadzētu. Apakšā tomēr ir jābūt arī vienam, kas runā un koriģē pārējos. Kā vārtsargs hokejā vai futbolā. Un domājams, ar savu pieredzi Justs mums ļoti palīdzēs. Un man kā trenerim, viņš būs ļoti labs palīgs spēles veidošanā. Protams, viņš dažreiz pārtur bumbu un viņam vairs nav tāda ātrumā kā jaunībā, bet lai kāds pamēģina viņu noskriet. Domāju ļoti būs jāpiepūlas. Ne velti “Latvijas Valsts Meži” tika uz 1. līgu. Cik zinu Justs ir liels slēpotājs, orientierists, dejotājs un aktīvs cilvēks. Justs ir arī liels jokdaris. Domāju, gan komandas spēlē, gan ārpus komandas pasākumos Justs iejutīsies ļoti labi, un kolektīvs paliks tikpat labi saliedēts.

Ko BK Ķekari darīja vasarā?

Es ceru, ka lielākā daļa sportoja un uzturēja fizisko formu. Pat nevajag obligāti basketbolu spēlēt. Kaut vai ar suni gar jūru skriet. Nu kā komandai Ķekariem vasaras vidū bija sporta spēles Ventspils rajonā. Gandrīz visi bija izņemot Biedriņu (Dmitriju Kuzminu). Bija visvisādas sporta un izklaides disciplīnas. Cerams, ka katru gadu notiks šis pasākums. Vēl tika ņemta dalība strītbolos. Es, Dzenis un Škute izcīnījām pirmo vietu kopvērtējumā visas vasaras garumā notiekošajā strītbolā Madonā (TOP Bumba, 4 posmi). Šajā pašā turnīrā dalību ņēma arī mazie (Nikonovs, Aizporietis) un Justs. Vienā posmā uzspēlēja arī Samtiņš, Vāvere un Turkins. Dzenis visu vasaru spēlēja basīti uz ielas un, cik zinu, ļoti aktīvi ar Nikonovu pārī spēlēja arī pludmales volejbolu. Pa vasaru Nikonovs noskrēja Nordea maratonu (3:40:01), Turkins visu laiku aktīvi skrien un piedalās sacensībās (Kuldīgas pusmaratons – 1:31:46, Valmieras pusmaratons – 1:20:54), tāpat Vāvere (Kuldīgas pusmaratons – 1:57:14). Škute spēlēja arī Streetbasketos Grīziņkalnā. Kopā sanācām arī uz strītboliem vakaros. Eiduks spēlē arī lauka tenisu. Domājams vairāk vai mazāk, bet sportoja visi. Bet sīkāk, lai paši stāsta. Cerams neaizmirsu neviena aktivitātes, bet ja aizmirsu, lai neapvainojas.

Ā, vēl bija Ķekaru noslēguma ballīte, pēc pēdējās spēles DALā. Tā bija ļoti interesanta un visādiem pasākumiem bagāta.

Kuri spēlētāji vasarā ir ieguvuši savā izaugsmē un kuri zaudējuši?

Cik pēc pāris treniņiem var spriest. Nikonovs viennozīmīgi ir palicis labāks. Vai tas ir vasaras darbs, vai pagājušās sezonas nopelns grūti spriest. Par Samtiņu liels prieks – paliek ar vien spēcīgāks un ambiciozāks. Pats es vasarā visu otro pusi katru dienu apmeklēju sporta zāli un jūtu, ka kājas vieglākas palikušas un metiens uzlabojies. Škute pēc strītbola sezonas ir uzlabojis fizisko formu. Treniņā nesen gan savainoja nedaudz plecu, bet cerams, tas nebūs nekas nopietns. Aizporietis, cik zinu visu laiku uztur formu. Par Dzeni jau teicu iepriekš. Par to man vismazāk galva sāp. Turkins ir ļoti uzlabojis savu fizisko formu skrienot. Grūtāks sezonas sākums varētu būt Porietim, Eidukam, Kuzminam. Vecajam Portnovam. Ja Vāveri nemocītu veselības problēmas… Bet tas tāds vienas acs uzmetiens. Spēles jau parāda īsto varēšanu.

Kādas ir treneru sastāva vērtējums par iegūstamo vietu šajā sezonā?

Zemāk jau krist nedrīkstētu. Kaut vai tāpēc, ka šīs divas komandas ko apsteidzām, ir palikušās līgā un spēlēs. Ir jāiegūst visai komandai pašpārliecība. Es uzsveru visai. Nevis tikai pamatpieciniekam, bet arī tiem kas dabū uzspēlēt kaut vai 2 minūtes spēlē. Jo komandas gars jau veidojas no visiem spēlētājiem kopumā. Un ja kāds nespēs noticēt komandai, pārējie uz to pavilksies. Sastāvs mums ir labs. Galvenā problēma ir galvās. Vietu noslēguma tabulā neprognozēšu – pagājušo gadu to izdarīju un tagad nožēloju. Gribu izcīnīt pirmo vietu kopvērtējumā, bet kādu prognozēju? Neprognozēju! Vedīšu katrā spēlē komandu uzvarēt! Uzvarēs – paši priecāsies, neuzvarēs, dabūs pa ausīm :) Tas protams joks. Cīnīsimies, redzēsim!

kekari.lv: Trenera intervija pirms sezonas | Ķekari.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-09-28 16:37, pirms 15 gadiem
WDF??? Kaut kāds murgs...
Kas tādam cilvēkam galvā darās kas šo visu dara?
Ja tas ir kā humors, tad droši vien pašam arī liekas smieklīgi!

     [+] [-]

, 2009-09-28 18:04, pirms 15 gadiem
Dynamic rakstīja: Varējāt uztaisīt vēl nedaudz garāku interviju, tad točna neviens neizlasītu..
Tas tocna :p

  -1 [+] [-]

, 2009-09-29 10:00, pirms 15 gadiem
PIESAKOS PIEDAWAT SAWU PALIDZIBU JO AR MANI SASTAWA JUS VINNETU VARBUT PAT VIENU SPELI JO MANS KERMENA AROMATS ATBAIDA PRETINIEKUS UN VINI PAT NOGIBST!

iesaku apdomat sho priexlikumu!

     [+] [-]

, 2009-09-29 11:14, pirms 15 gadiem
IntsJirgens rakstīja: PIESAKOS PIEDAWAT SAWU PALIDZIBU JO AR MANI SASTAWA JUS VINNETU VARBUT PAT VIENU SPELI JO MANS KERMENA AROMATS ATBAIDA PRETINIEKUS UN VINI PAT NOGIBST!

iesaku apdomat sho priexlikumu!
Tiekamies šodien 49. vsk! Pienāc nedaudz pirms spēles, ap 20:45 un ar treneri parunāsi par Tavām iespējām tikt sastāvā!

Uz tikšanos!

     [+] [-]

, 2009-09-30 14:04, pirms 15 gadiem
hahah taa top jaunais ASK no DAL liidz eiroliigai

  -1 [+] [-]

, 2009-10-11 22:24, pirms 15 gadiem
cik var sevi slavināt? tā pat nevienam neintersē kaut kādi ķekari!!!