Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

BK Ķekari spēlētāji otrajā sezonā

Otrā sezona ir aizvadīta un katrs no BK Ķekari spēlētājiem ir devuši savu artavu komandas uzvaru izcīnīšanā. Komanda bija kopā gan uzvarās, gan zaudējumos, gan dažādos ārpus basketbola laukuma pasākumos. Komandas treneris ir veicis katra spēlētāja analīzi un to piedāvājam publiskai apskatei.

kekari.lv: Sastāvs | BK Ķekari

Edijs Dzenis
Nenoliedzami komandas uzbrukuma līderis, kas liecina par to, ka ir ne tikai rezultatīvākais spēlētājs starp Ķekariem, bet arī visā Pretendentu līgā. Tendēts uzbrukt grozam gan no distances, gan apspēlējot pretinieku caurgājienos. Daudz vairāk jāpiestrādā aizsardzībā un attieksmē pret spēles elementiem, kas nav saistīti ar groza gūšanu. Definējot sevi kā komandas līderi, nepieciešams tādam būt gan laukumā, gan arī ārpus laukuma. Labs līderis ir tas, kas visus citus komandas biedrus arī padara labākus. Grib uzvarēt, bet neprot zaudēt. Šosezon, no komandas biedriem, tādu īstu uzticību izrādīja tikai dažiem, sev pazīstamākajiem. Edijam grūti sevi motivēt, spēlējot komandā (un līgā), kur visi nav vienlīdz labi basketbola spēlētāji. Šim līmenim viennozīmīgi pārāk labs uzbrucējs. Laukumā labi jūtas, lielākoties ar saviem pamatsastāva biedriem. Bet ja jāspēlē ar otro sastāvu, tad motivācija zūd un arī komandas spēle pajūk. Daudz jo daudz jāstiprina psiholoģija. Sezona kā pa viļņiem, bet kopumā izdevusies.
kekari.lv: Edijs Dzenis | BK Ķekari

Artūrs Škute
Manā uztverē labākais centra spēlētājs Pretendentu līgā. Ja Arča atveras un psiholoģiski pareizi noskaņojas, viņu apturēt nav iespējams. Vismaz ne noteikumu robežās. Izcīnot labu vietu zem groza ir bīstams. Škutānam ir ļoti labs gan pustāls, gan tāls metiens. Tad, kad pats tam noticēs, tad ziepes pretiniekam būs lielas. Un, protams, atlecošo bumbu vākšana ir viņa trumpis. Garš augums, augsts lēciens, neatstāj cerības nevienam. Liels mīnus ir basketbola pamatu trūkums un psiholoģija. Psiholoģija praktiski ir vienīgā lieta, kas manā uztverē trūkst Arčam. Tad arī nekritīs bumbas no rokām ārā un metieni no groza apakšas tiks realizēti. Gribasspēks ir, cīņas spars ļoti liels. Gan aizsardzībā, gan uzbrukumā izliek visus spēkus, cik var. Strādājot aizsardzībā, jābūt daudz komunikablākam, lai mazāk pieredzējušos kolēģus, varētu koriģēt un komanda darbotos kā pulkstenis. Sezona kopumā izdevusies, ja neskaita to, ka netika uz pārspēlēm.
kekari.lv: Artūrs Škute | BK Ķekari

Signis Vāvere
Ļoti pieredzējis un universāls spēlētājs. Bīstams no tālās distances un caurgājienos. Ļoti labs ātrums un izturība. Kārtīgs sparinga partneris jaunākajiem kolēģiem. Bieži viņa metieni salauž spēles gaitu, tad, kad tas ir nepieciešams. Respektē un nešķiro komandas biedrus. Lai vai cik labs vai slikts tas ir. Pie aizsardzības ļoti daudz jāstrādā. Netikšana pretiniekam līdzi kājās ir daudzo piezīmju iemesls. Pārlieku lielā aizraušanās un nemācēšana apstāties īstajos brīžos ir jāpārdomā pirms nākamās sezonas. Par ko liecina arī kļūdu skaits (nostaigāti). Ņēmis vērā sezonas aizrādījumu par driblu ar nodurtu galvu un šis elements ir uzlabojies. Vienmēr un visur izteiks savu viedokli, pat tad, kad labāk būtu paklusēt. Sezona ļoti viļņaina – var iemest pāris punktus, var iemest arī divdesmit punktus. Atkarīgs no tā, kāds ir spēles sākums. Psiholoģija.
kekari.lv: Signis Vāvere | BK Ķekari

Justs Lūkins
Līdz ar Justa ierašanos komanda ieguva jaunu elpu. Spēlētājs ar tādu pieredzi un zināšanām bija trūcis mums pirmajā sezonā. Balstīja visu aizsardzību. Ar savu runāšanu un uzkliegšanu ļoti daudz palīdzēja noturēt aizsardzību. Ar spēku gāja uz grozu, bieži pievelkot pat vairākus pretinieka spēlētājus un, ja komandas biedri to spēja izmantot, tad pēc Justa piespēlēm sekoja brīvi metieni. Uz sezonas otro pusi aizrāvās ar bļaušanu un efekts pārgāja defektā. Nesagaidījis cerēto varēšanu no komandas biedriem daudz uzvilkās, no kā radās kļūdas. Bieži pārtur bumbu. Citus pamācot, aizraujas. Uzreiz neatzīst savas kļūdas. Attieksme pret spēli ļoti augsta. Komandas kopējais līmenis par zemu priekš Justa un, brīžiem, viņš to nebija gatavs pieņemt, uzticoties tikai sev zināmajiem spēlētājiem. Sezonas pirmā puse ļoti izdevusies, otrā diemžēl nē.
kekari.lv: Justs Lūkins | BK Ķekari

Intars Nikonovs
Sezonas gaitā iegūtā uzticība vainagojās ar Kapteiņa goda iegūšanu. Vispusīgs spēlētājs, ar pareizu attieksmi. Sportista gars visā un viss. Labas attiecības ar pilnīgi visiem komandas biedriem. Vienīgais, kam ar psiholoģiju viss ir kārtībā. Izcils trenera palīgs un padomdevējs. Klausa treneri, vajadzīgo uztver, ja kas liekas nevajadzīgs nemanāmi palaiž gar ausi. Ļoti gudrs sportists ar augstu IQ, vismaz sportā noteikti. Pārliecības netrūkst, bet nav arī par daudz. Mīnus, protams, ir ātrums, šķērsojot laukumu. Ja spēle neaiziet, sanāk kļūdas, ilgi nevar atgūties. Nedaudz baidās kļūdīties, jo var tikt nosēdināts malā. Nebaidies. Jāuzlabo metiens ar kreiso roku. Trūkst basketbola pamatu. Sezona izdevusies ļoti laba!
kekari.lv: Intars Nikonovs | BK Ķekari

Oskars Aizporietis
Ātrs, ass, neprognozējams spēlētājs. Ja notic saviem spēkiem un ieiet labi spēlē, tad ir ļoti bīstams uzbrukumā. Laba fiziskā sagatavotība un labākā stāja aizsardzībā. Ļoti cenšas un grib spēlēt. Ātro uzbrukumu speciālists – sarausta visu pretinieku aizsardzību. Ar Oskaru zonas aizsardzība strāda vienmēr. Ciena visus komandas biedrus un ir labās attiecībās ar visiem. Īsts komandas spēlētājs. Menedžeres mīlulītis. Ļoti vāja psiholoģija. Jāmāk laist gar ausīm, kad kāds ir uzbļāvis emociju iespaidā, kāds nav iedevis piespēli, vai pašam sanācis pamest garām metienus. Jāiemācās saglabāt vēsāku prātu. Censties un strādāt grib, tāpēc sabalansējot psiholoģiju, darbs ātrāk ies uz priekšu. Lieku lielas cerības uz Osi nākotnē. Soda metiens jau pamazām uzlabojas. Sezona izdevusies laba.
kekari.lv: Oskars Aizporietis | BK Ķekari

Jevgēnijs Turkins
Attieksme ir vārds, kas raksturotu Žani. Ar tādu attieksmi un centību, es gribētu, lai darbojas, trenējas un spēlē visi Ķekari. Treneri ieskaitot. Cīnās līdz mača pēdējai sekundei. Zinot Žani jau no bērna kājas, ja viņam kaut kas patīk, tad darbojas tajā ar 120%. Treniņos, metienos viņu nepārspēt nevienam un nosegt grūti. Ļoti labs ātrums un kustība laukumā. Viņš ir visur, gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Pagaidām snaipera dotības parādās tikai treniņos. Nākamgad ceru uz to visu arī spēlēs. Tā atkal ir psiholoģija. Jābūt prasīgākam pret komandas biedriem, lai saņemtu piespēli. Lielāka iniciatīva nepieciešama uzbrukumos. Jādažādo caurgājiens uz grozu. Nebaidīties kļūdīties un nepārdzīvot, ja nu gadījumā kaut kas nav sanācis. Trenerim šad un tad sanāk viņam aizrādīt, bet Žanis mēģina attaisnoties. Attaisnošanos vajadzētu atmest un piedomāt, kur ir bijusi neveiksme. Sezona izdevusies ļoti labi. Īsts melnā darba darītājs, kapātājs.
kekari.lv: Jevgēnijs Turkins | BK Ķekari

Dmitrijs Kuzmins
Ķekarus bez Biedriņa iedomāties nevaru. Ja pirmajā sezonā un 2. sezonas sākuma daļā sanāca spēlēt salīdzinoši maz, dodot, atpūtu Škutem, tad sezonas otrā daļa un pārspēles bija Dimas laiks. Ļoti, ļoti progresējis šo divu sezonu laikā, par ko liecināja arī iekļaušana SEB bankas komandā cīņai par banku kausu. Tajā Kuzmins sev atvēlētajā laikā, nodemonstrēja labu sniegumu. Droši izcīna bumbas un notur tās. Labi darbojas uzbrukumā, palīdzot mazajiem. Aizsardzībā liels traucēklis pretiniekam – augums un masa rada daudz problēmu jebkuram zem groza. Stipri jāuzlabo iniciatīva uzbrukt grozam, bumbas prasīšana uz ūsiņas. Darbojoties zem groza jādaudzveido savs arsenāls. Dotības ir. Gribētos, lai Dimka ir niknāks un agresīvāks. Jāsaprot, ka esot laukumā, draugu nav. Ir tikai cīņa par katru bumbu un par uzvaru. Uztrenējot fizisko izturību, Dimam nākamajai sezonai, darba basketbola laukumos netrūks! Sezona izdevusies pilnībā, jāturpina tādā pašā garā progresēt.
kekari.lv: Dmitrijs Kuzmins | BK Ķekari

Roberts Samtiņš
Robčiks ir jāuzslavē ne tikai par darbošanos treniņos un laukumā, bet arī par kārtīga komandas gara uzturēšanu uz soliņa. Dēļ saspringtajiem mačiem, laukumā varbūt neiznāca doties tik daudz, cik gribētos un būtu pelnījis, bet cepuri nost, par to, ka viņš saprata – komandā ir 12 spēlētāji un katram savs laiks. Nākot minūtes pārtraukumos vai spēles pauzēs malā, Samtiņš vienmēr ir tas, kurš uzkurina, uzmundrina, uzsit pa plecu. Spēles gaitā kopā ar menedžeri ir aktīvākie cilvēki. Ļoti emocionāls spēlētājs. Arī Robis ir šo divu gadu laikā ļoti progresējis, par ko liecina soda metienu procents savās nospēlētajās spēlēs. Treniņos neatlaidīgi iet uz grozu un cenšas kārtīgi strādāt aizsardzībā. Respektē un ciena trenera viedokli, kaut citreiz uzskati nesakrīt. Nākotnē stabils laukuma spēlētājs. Jāatbrīvojas no nevajadzīgajām, vienkāršajām kļūdiņām – nostaigāti un nestas bumbas. Treniņos, mēģināt, ja pašam nesanāk, emocijas nedaudz noturēt un nepārkarst. Līdz zināmai robežai emocijas ir ok. Spēlēs nebaidīties uzņemties iniciatīvu, nedomāt, kas būs, ja kļūdīsies. Darboties tikpat brīvi un agresīvi kā treniņos. Sezona, dēļ privātās aizņemtības, saraustīta, bet kopumā izdevusies.
kekari.lv: Roberts Samtiņš | BK Ķekari

Rolands Eiduks
Ļoti ambiciozs spēlētājs. Cenšas izpildīt trenera norādījumus, cik nu tas ir viņa spēkos. Izbauda katru minūti, kad ir devies laukumā. Nenoliedzams progress divu sezonu laikā. Ja ierodoties uz pirmo treniņu pirms gandrīz 2 gadiem, Rolis īsti driblēt nemācēja, tad neatlaidīgi trenējoties, tas jau kļuvusi par pašsaprotamu lietu – vadīt saspēli. Salīdzinot ar pirmo sezonu, attieksme pret treniņiem un basketbolu ir uzlabojusies par 200%. Ir kļuvis prasīgāks pret sevi. Ja nevar vairs fiziski izturēt, uzreiz nesēžas malā, bet piespiežas vēl nedaudz padarboties. Metiens ir uzlabojies un neatlaidīgi to trenē vēl. Rolim nākotnē jāturpina darboties un trenēties visos spēles elementos. Galvenokārt uzsvaru liekot uz driblu un apspēlēšanu viens pret vienu. Jāsakārto sava emocionalitāte, neuztverot basketbola lietas personīgi. Ja kaut kas nesanāk, jāmēģina vēl un vēl. Jāatceras, ka basketbols sastāv ne tikai no trīspunktnieka no 45 grādiem, bet arī no taktikas. Jāspēlē basketbols ar galvu. Labākie gadi basketbolā vēl priekšā. Sezonu grūti novērtēt, jo spēles laiks bija vismazākais, bet sev atvēlēto laiku nospēlēja lieliski. Individuāli sezona ļoti laba.
kekari.lv: Rolands Eiduks | BK Ķekari

Rolands Porietis
Rolands basketbolā ienāca ļoti vēlu. Bet šo divu gadu laikā, kopš sācis spēlēt basketu, uzlabojumi ir redzami ar katru treniņu, ar katru spēli. Nav bailīgs, droši iet caurgājienā, atdod piespēli. Metiens labs. Trūkst tikai pieredzes. Bet trenēties Kaimiņš grib. Cilvēks, kam katra treniņa sekunde dod neatsveramu pieredzi, tas nozīmē tikai to, ka katrs apmeklētais treniņš ir soli augšup basketbola karjerā. Gan augums, gan ātrums ir Rolanda stiprā puse. Turpinot smagi trenēties, izvairoties no traumām, Rolandam nākotne basketbolā izskatās ļoti rožaina. Arī čujs viņam ir pareizais, izvēloties vietu laukumā. Treniņos nečikst, bet dara. Nākotnē jātrenē fiziskais, lai zem groza cīnoties ar lielākiem pretspēlētājiem, nezaudētu vietu. Treniņos pēc iespējas jāizmet daudz metienu. Neatlaidīgs dribla treniņš. Psiholoģija Rolandam ir pareizā, jātrenē tehnika. Sezona dēļ traumas, nedaudz saraustīta, bet individuāli ļoti laba, progresējoša.
kekari.lv: Rolands Porietis | BK Ķekari

Dainis Portnovs
Sezonas sākumā iegūtā trauma, Daini izslēdza uz visu sezonu. Cerams atgriezīsies sastāvā nākamsezon.

Kopumā vērtējot visus spēlētājus, sezona bija izdevusies. Ļoti daudz progresa. Komandai izveidojies jau savs rokraksts. Trenējoties visiem kopā, katram rūpējoties par savu fizisko un visiem kopīgi par komandas ķīmiju, Ķekari par sevi liks nākamgad vēl runāt. Komandas vadībai ir daži pārsteigumi sagatavoti pretiniekiem, bet par tiem jau nākamsezon.

Vasarā priekšā smags darbs ar komandas komplektāciju. Lielākā daļa Ķekaru ir apstiprinājuši savu gribēšanu spēlēt arī nākamsezon. Ceram, ieraudzīt Ķekarus arī strītbolu turnīros pa vasaru. Bet visi kopā tiekamies, otrajās Ķekaru sporta spēlēs, jūlija vidū. Kura komanda iegūs ceļojošo kausu? Jautājums paliek atklāts…

Jauku visiem vasaru un daudz spēka nākamajai sezonai!

Šis bija tikai un vienīgi trenera Artūra Portnova subjektīvai redzējums un viedoklis. Jau iepriekš atvainojos, ja neesmu kaut ko pieminējis (labu/sliktu).

kekari.lv: BK Ķekari spēlētāji otrajā sezonā | BK Ķekari

Domājot par nākamo sezonu, Ķekariem jāuzlabo

  • 1

  • 13

  • 1

  • 0

  • 1

  • 0


  -1 [+] [-]

, 2010-09-22 09:24, pirms 14 gadiem
Džiiiizus