Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Y-A Cup sākas pusfināli

Andrejs Siliņš

Y-A Cup sākas pusfināli
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar Rīgas Olimpiskaā sporta centra Lielajā zālē norisināsies Y-A Cup basketbola līgas pusfināli - 18:00 cīņu sāks "Friiki" un "Auteko", bet 19:15 laukumā dosies "Free Agents" un "Most def".

Auteko : Friiki

Auteko un Friiku komandas Y-A CUP vēsturē tikušāš ir 3 reizes, 1 šozezon un pagājušajā sezonā, un visās no tām uzvaru svinēja tieši Auteko komanda. Pēdējā no spēlēm 20. Februārī Auteko komanda uzvarēja ar rezultātu 110:95, toreiz gan spēle bija ļoti līdzīga un tikai spēles pēdējā ceturtdaļā Auteko basketbolisti salauza Friiku pretestību.

Auteko komandu līderi ir Artis Lunts, Aivars Birkovs, Guntis Banders, Rolands Krūmiņš, kuri galvenokārt komandu var izvilkt jebkurā situācijā. Savukārt Friiku komandai galvenie līderi ir Uģis Promolds, Valdis Razumovskis, Kristaps Zvīgulis un Kaspars Zaltāns, tieši šie spēlētāji spēlējot bez maiņām bija galvenie uzvaras kaldinātāji spēlē pret Leifheitu.

Kā abas komandas tika līdz Final 4!

Auteko komanda A. Grupā noslēdza 2 vietā zaudējot vien pirmās vietas ieguvējiem Leifheit/Sārmi 4 basketbolistiem, savukārt Elites divīzijā arī komanda nolēdza otrajā vietā un vienīgo zaudēto spēli zaudēja Free agents basketbolistiem. Play off fāzē, komanda iesaistījās no ceturtdaļfināla, kur divu spēļu summā pamatīgi sagrāva Spotlight basketbolistus.

BK Friiki B. Grupā uzvarēja visās spēlēs un tādējādi noslēdza pirmajā vietā. Taču Elites divīzijā Friikiem klājās daudz grūtāk, zaudējumi pret Free agents, Auteko, Leifheit/Sārmi 4 un Most def basketbolitiem ,Friikiem ļāva ierindoties tikai 6 vietā.

Play off komanda tāpat kā Auteko iesaistījās no ¼ fināla, taču šeit divu spēļu summā brīnumainā kārtā uzvarēja Leifheit/Sārmi 4 basketbolistus.
Spēle tiešām būs spraiga un visticamāk uzvarētājs tiks noteikts tieši pēdējās sekundēs.

Abu komandu pusfināla spēle norisināsies svētdien 25. Aprīlī 18:00 OSC Lielajā zālē.

Free agents : Most def

Free agents un Most def komandas savā starpā Y-A CUP vēsturē ir tikušās tikai vienu reizi 13. februārī, kad ar rezultātu 62:55 pārāki izrādījās Free agents basketbolisti.

Free agents komandas galvenie līderi ir Krišjānis Bikše un Visvaldis Bikše, kā arī Mārtiņš Ozols un Kaspars Valkovskis. Savukārt Most def galvenie vilcēji ir Artūrs Tiziks, Pāvels Zagrebins, Kārlis Žukovskis un Artis Jansons.

Kā abas komandas tika līdz Final 4!

Free agents komanda A.grupā ierindojās 3 .vietā piedzīvojot zaudējumus pret Leifheit/Sārmi 4, Auteko un Profs komandām. Elites divīzijā Free agents komandai veicās daudz labāk, jo tika izcīnīta pirmā vieta, vienīgais zaudējums tika piedzīvots pret NPA komandu. Play off komanda uzsāka no ¼ fināla, kur diezgan pārliecinoši tika uzvarēta Weed team komanda.

Most def komanda B. Grupā analoģiski Free agents komandai arī ierindojās trešajā vietā. Elites divīzijā komanda vienīgās uzvaras svinēja pret Friikiem, Spotlight un Weed team komandām ierindojoties 5 vietā. Play off fāzē komanda sāka ceļu no ¼ fināla, kur tikai papildlaikā izcīnīja ceļazīmi uz Final 4.

Pēc Y-A cup mājaslapas apmeklētāju balsojuma spriežot, šī spēle būs ļoti interesanta un cīņa būs par katru bumbu, par katru centimetru un līdz pat pēdējai sekundei.

Spēle norisināsies svētdien 25.aprīlī 19:15 OSC lielajā zālē.