Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Baltezers atriebjas

Otrajā šīs sezonas DAL Pretendentu līgas nedēļā Ķekari spēlēja ar Baltezera komandu, viņu mājas zālē, un pārliecinoši uzvarēja ar 76:55 ( BK Ķekari pārspēj Baltezeru ). Otrā apļa spēlē, nu jau Ķekaru zālē, Baltezera puiši nedaudz pastiprinot sastāvu to pašu izdarīja ar Ķekariem. Pārliecinoši un spēlējot izteiktu komandas spēli gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, izrēķinājās ar garākiem pretspēlētājiem. Ķekariem jau otrais zaudējums pēc kārtas un šoreiz ar rezultātu 67:75 (11:14, 12:19, 13:16, 31:26). Ķekariem rezultatīvākais Artūrs Škute ar 19 punktiem.

BK Ķekari: Artūrs Škute 19, Edijs Dzenis 15, Oskars Aizporietis 9, Artūrs Portnovs 8, Justs Lūkins 7, Intars Nikonovs 5, Signis Vāvere 4, Roberts Samtiņš, Rolands Eiduks

Baltezers: Agris Bileskalns 22, Edijs Reinbergs 21, Rūdolfs Melnis 11, Roberts Teteris 8, Jurģis Ozols 5, Toms Freimanis 3, Normunds Niedrītis 2, Jānis Dundurs 2, Māris Osipovs 1, Gundars Krauklis, Mihails Skorobogačs

BK Ķekari trenera komentārs:
Otrais zaudējums pēc kārtas.
Un pelnīts zaudējums. Ar tik blāvu līderu spēli un daudz kļūdām visai komandai, uzvarēt nav iespējams. Pretinieks bija maksimāli mobilizējies un to varēja just, mēģinot apspēlēt viņu aizsardzību. Ja pirmo spēli vinnējām, tad tas pilnīgi droši bija dēļ tā, ka Baltezeram tā bija tikai otrā spēle DAL, bet mēs jau bijām apbružājušies. Iepriekšējās nedēļas spēle pret Upesciemu pierādīja, ka viņi var uzvarēt. Otrais aplis iesācies smagi. Un vieglas dienas nesolās arī nākamajā spēlē, kur pretī nāks Upesciems. Uzvarēt varam viņus, bet tikai, ja noskaņosimies, sakārtosim savas galvas un trenēsimies. Ja atgūsim savu spēli, kuru rādījām pirmajā aplī. Katram pašam ir jāapzinās savas kļūdas un problēmas. Un tās jārisina. Spēlētāju galvās ielīst nevar neviens. Kā jau esmu minējis, skatīsimies katrs pats uz sevi un centīsimies uzlabot savu sniegumu un tad arī komandas sniegums uzlabosies.

Pastāsti par spēles gaitu.
Pirms spēles sasaucām komandas sapulci. Parunājāmies visi, kas un kā. Noskaņojāmies spēlei. Sapulcē izrunājām visu par gatavošanos un koncentrēšanos. Kāds bija ņēmis vērā runāto, kāds nē… Iesākām spēli ar uzvarētu iemetienu. Uzreiz sapratu, ka Baltezers aizsardzībā ir noskaņojušies strādāt nopietni. Un to viņi darīja visu spēles gaitu. Un darīja izcili. Mūsu aizmestie metieni no groza apakšas ir tikai un vienīgi pateicoties pretinieka aizsardzībai. Un tā arī visa spēle noritēja nespējot mums sajust groza garšu. Tikai epizodiski izveidojām labus uzbrukumus. Ļoti patika kā nocīnijās Aizporietis un Nikonovs.

Spēle kā tāda bija ļoti laba – agresīvs, fizisks, brīžiem pat ass basketbols. Bet tāpēc jau mēs visi esam veči un spēlējam šo kontakta spēli. Man personīgi patīk labāk šādas spēles, nekā kaut kāda pastaiga pa laukumu. Pretinieks Tev pats neko neatdos. Par visu ir jācīnās. Un Baltezers vairāk cīnījās.

Kā pretinieku mazākais spēlētājs sagādāja tik daudz problēmas?
Neskatīt vīru pēc cepures, šajā gadījumā pēc auguma. Šis teiciens basketbolā ir jāievēro. Viņam ir ātras kājas, labs dribls, metiens un koordinācija aizsardzībā. Apspēlēt viens pret vienu Bileskalnu, diemžēl, nevienam no Ķekariem neizdevās.

Viedoklis par pretinieku spēles komentāru ( maxsharks.wordpress.com: Bk Ķekari – Baltezers 67-75 « M a x... )?
Apsveicu, un viņi ir malači. Tiešām labi nocīnījās, tiešām to darīja kā komanda. Komentāram nevar nepiekrist – iemest var tad ja pretinieks to ļauj. Ja nevar iemest, tātad ir laba aizsardzība. Mums viņa laba nebija un līdz ar to ielaisti 75 punkti. Protams, piezīmju nasta nospieda mūs, bet nevar būt visas spēles vienādas un katrai ir jāpielāgojas atsevišķi. Kurš to ātrāk saprot, tam ir lielākas iespējas uzvarēt. Ja Baltezera treneris saka, ka tā viņiem ir labākā spēle šosezon, tad droši varu teikt, ka mums tā bija viena no sliktākajām spēlēm šosezon. Bet, protams, kā jau minēju par to parūpējas pretinieks. Soda metienu procents kā mums, tā arī Baltezeram ir briesmīgs.

Spēles izskaņā divi ar piecām piezīmēm jau uz soliņa, pārējiem pa četrām. Nesaprašanās ar tiesnešiem?
Brīžiem bija tādas ļoti interesantas svilpes, vai tieši nebija, par ko abas komandas ik pa laikam pabrīnījās, bet gan jau šie cilvēki, kas dara savu darbu un kuriem par to maksā, zina vislabāk par visiem, kur un kāpēc tiek iepūsts svilpē, vai neiepūsts. Es viņiem neprasu analizēt savu darbu un to pašu netaisos darīt ar viņējo. Mēs, spēlētāji, esam tie kas pielāgojas tiesnešiem un nevis otrādi. Un ja nesanāk kaut kas darot ar vienu pieeju, tad jāmeklē cita. Piezīmes visbiežāk rodas, nespējot tikt galā ar savu pretspēlētāju. Un ja nevar kādu nosegt tīri, tad taisām sodus. Soliņš komandai ir diezgan garš. Tāpēc par piezīmju nastu sūdzēties nevajadzētu.

Pašpārliecinātība vai treniņu trūkums?
Pirmkārt, tie ir treniņi. Treniņi ir visu panākumu pamats. Protams, vakar ļoti pietrūka Kuzmins, kurš ir savainojis pirkstu. Es domāju viņš būtu mums daudz palīdzējis, nosedzot groza apakšu. Tāpat arī Turkins, kurš bija saķēris vīrusu. Smagā muguras traumā ir iedzīvojies arī Porietis.

Varbūt kāds uzskatīja, ka uzvarot Baltezeru pirmajā spēlē ar 21 punktu, šoreiz būs viegla pastaiga. Tad tā būs mācība uz priekšdienām, ka spēlējot pretendentu līgā, atslābināties nedrīkst, jo visi grib uzvarēt. Otrajā aplī ir notikušas tikai dažas spēles un jau ir pilns ar negaidītiem rezultātiem. Un, domājams, ka Ķekarus visi grib uzvarēt, pat ļoti. Ja neuzlabosim komandas sadarbības un cīņa par katru laukuma centimetru, tad būs grūti.

Kas tiks mainīts?
Līdz spēlei ar Upesciemu ir vairāk kā nedēļa. Pat pusotra. Pavērošu, kas notiek treniņos, sekošu līdzi kā treniņi notiek madoniešiem. Tad arī skatīsimies. Pats par sevi varu garantēt, ka spēles laiks palielināsies tiem, kas cītīgi trenēsies, rādīs cīņassparu un darbosies ar attieksmi. Viss ir pašu rokās.

kekari.lv

Pirmās divas spēles, 2. aplī zaudētas

  • 26

  • 13

  • 22


  -1 [+] [-]

, 2010-01-21 13:52, pirms 14 gadiem
Heijaa skatos,ka piepildas mani vaardi,zaudejumi kluust par ierastu paradiibu