Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Pēc pirmā apļa – Ķekari līderu godā

Pēc pirmā apļa – Ķekari līderu godā
Kopvērtējuma tabula pēc pirmā apļa.

Pirmais aplis noslēgts ar pirmo vietu kopvērtējuma tabulā un fantastiski skaistu spēli pret Rīgas brīvostas pārvaldi. Bilance pēc pirmā apļa – 11 uzvaras, 2 zaudējumi. Ķekari zaudēja tās spēles, kur gandrīz visi bija pārliecināti, ka jābūt uzvarai. Pozitīvākais, ka visas līderkomanadas pārliecinoši uzvarētas. Skatoties uz otro apli, novirzīties no uzņemtā kursa nedrīkst. Ar savu redzējumu par pirmo apli dalīsies komandas treneris – Bruno Kārlis, kapteinis – Jānis Mednis un aizsargs, „Gulbenes Krampis” – Krišs Matisons.

Ķekari savu sastāvu šogad papildinājuši ar vairākiem jauniem spēlētājiem. Kā viņi ir iekļāvušies komandā, kāda loma ir šiem spēlētajiem? Piemēram, Krišs Matisons pirms tam spēlēja Teikas gaismā un šķiet, ka tur nebija novērtēts.

B.K.: Šogad komandai pievienojās daudzi labi spēlētāji, kas iespējams nebija novērtēti savās komandās vai gluži vienkārši sen nebija spēlējuši. Krišs ir ļoti labs spēlētājs ar labām fiziskajām dotībām, Krišs ir atslēgas spēlētājs, apveltīts gan ar labu metienu, gan ar ātrumu un izturību, ja runājam par aizsardzību – gribētos teikt neaizvietojams, uzticams.Jurģis ir spēlētājs, kurš ir fiziski spēcīgs, prasītos stabilāka spēle, bet tas arī izskaidrojams ar nestabilo spēles laiku, dažkārt sanāk spēlēt ļoti daudz, bet dažkārt tikai epizodiski doties laukumā. Juris ir pieredzējis, stabils un gudrs spēlētājs, kuram ir savs viedoklis un kurš pielietojot iespējams mazāko enerģiju spēj efektīvi noslēgt jebkuru epizodi.Ivars – nebaidīšos atzīt, ka viņš ir komandas neoficiālais treneris, kurš savu padomu neliegs nevienam spēlētājam, un neapšaubāmi tieši Ivara ieguldījums ir viens no lielākajiem šajā sezonā Ķekaru komandā. Viņa uzmundrinājums un cīņasspars iedvesmo citus un tas komandas spēlē ir svarīgi!

J.M.: Es domāju, ka jaunie spēlētāji dod lielu pienesumu komandai gan aizsardzībā, gan uzbrukumā! Pēdējais papildinājums komandai – Juris, ļoti palīdz ar savu pieredzi un prot labi redzēt laukumu, lai partnerus apgādātu ar izcilām piespēlēm punktu gūšanas situācijās. Viņš arī izsaka savu viedokli par to kā viņš redz spēli un kā vajadzētu spēlēt, kas ir ļoti noderīgi un mums tajā būtu jāieklausās vairāk. Jurģis ļoti labi cīnās par bumbām un arī spēj gūt punktus caurgājienos, kas mums arī ir ļoti svarīgi, lai saraustītu pretinieku aizsardzību. Par Krišu es varu teikt, ka varbūt viņš nebija nenovērtēts, bet Teikas Gaisma, man šķiet, vienkārši tāda “savējo” čomu komanda un tie arī tika vairāk spēlēt. Pirms pārspēlēm tieši ar Artūru (Portnovu) domājām, kurš nosegs Krišu, bet problēma atrisinājās, jo viņš daudz netika spēlēt.

Kā Tu domā, kā Tu pats un citi jaunie ir iekļāvušies komandā, kāda loma ir šiem spēlētajiem?

K.M.: Uzskatu, ka komandā esmu iekļāvies ļoti labi, tāpat kā pārējie jaunie spēlētāji, jo komandas kolektīvs ir ļoti draudzīgs un saliedēts, kas ļoti palīdz spēlēt uz laukuma. Man personīgi visi komandas biedri ir jauni, un var redzēt, ka katram komandas spēlētājam ir svarīga loma komandā. Iepriekšējā sezonā sanāca spēlēt pret Ķekariem, bet liekas, ka komandas mērķi un ambīcijas ir kļuvušas daudz lielākas. Domāju, ka ar 1.vietu 3.līgā nekas neapstāsies. Teikas Gaismā, jā, tik daudz man neuzticējas un nebija tik liels spēles laiks, bet domāju, ka tas tāpēc, ka biju jauniņais komandā un arī komandai nebija trenera, pie kā es nebiju pieradis. Bet arī tur bija labi un forši čaļi, ar kuriem tikai izcīnītas skaistas uzvaras.

 Ar ko ir izskaidrojams, ka tika zaudēts divām, salīdzinoši vājākām, komandām (Pronets.Lv un RXG/Ķekava)?

B.K.: Neieradāmies labākajā sastāvā un tāpēc tika piedzīvoti zaudējumi. Komanda vienkārši nav gatava spēlēt bez vadošajiem spēlētājiem, tas jāatzīst.

J.M.: Pronets.lv komandai zaudējām tikai tāpēc, ka otra komanda gribēja vairāk uzvarēt. Un nekādi citi attaisnojumi šim zaudējumam nav jāmeklē. Pret Ķekavu zaudējām, jo vienā brīdī pazaudējām koncentrēšanos. Pirmajā puslaikā viss gāja kā no rokas, bet, sākoties 3. ceturtdaļai, bijām par daudz atslābinājušies un ielaidām pāris 3 punktu metienus. Komandas spēle pajuka, ja aizsardzībā vēl kaut ko mēs varējām parādīt, tad uzbrukums bija katastrofa. Ja ceturtdaļā komanda iemet 4 punktus, tad varbūt var padomāt, ka basketbols nav īstais sporta vieds, kur sevi realizēt. Bet tādas spēlēs ir jāpiedzīvo, lai saprastu, kas Tu esi un kur Tu atrodies, un turpināt strādāt ar sevi, lai tādi brīži neatkārtotos nekad.

K.M.: Es domāju, ka tas arī ir izskaidrojams, ar to, ka visi bija pārliecināti, ka uzvaras jau kabatā, un nebijām īsti noskaņojušies spēlei. Izgājām laukumā ar vieglprātību un beigās par to samaksājam ar zaudētiem punktiem, pret ne stiprākajām komandām. Vismaz tā bija pret Pronets.lv, jo spēlē pret Ķekavu pats nepiedalījos. Šīs komandas pievienotas manam īpašo komandu sarakstam, kurām vairāk gribēsies „atriebties”.

Pēdējā pirmā apļa spēlē pārliecinoša uzvara pār Rīgas brīvostas pārvaldi (+25). Skatoties uz abu komandu sastāviem spēles gaitai būtu jābūt līdzīgai, bet RBP salūza ¾ pašā sākumā un nespēja atgūties.

B.K.: Komandu soliņi izšķīra likteni, RBP nevarēja cīnīties ar tik daudz līdzīgiem spēlētājiem, katram dega acis, katrs gribēja laukumā parādīt, ka viņš var komandai dot savu ieguldījumu, un šajā spēlē izšķirošais bija melnais darbs, cīņa – karš. Pretiniekus varam tikai apbrīnot, ka viņi tā vienā mirklī sabruka, bet nu izturēt 3 x 3punktu zaudējumu principā gandrīz minūtes laikā, tas ir sāpīgi, un šis izrāviens bija izšķirošais, turklāt emocionālais pacēlums bija tāds, kas pastiprināja vēl aizsardzību, jo Ķekari gribēja svinēt uzvaru un, jo lielāku, jo labāk.

J.M.: Pret Brīvostas spēli visi bija noskaņojušies uzvarai. Lai arī sākumā bija vairākas muļķīgas kļūdas, it īpaši no manas puses, tāpat nepameta pārliecība par to, ka varam uzvarēt. +25, es domāju, neparāda īsto komandu spēku samēru, jo, pēc manām domām, Brīvostas līderus mēs tik labi nenosedzām, cik viņiem vienkārši negāja spēle, bet varbūt es kļūdos. Šo spēli mēs uzvarējām kā komanda, jo katrs kādā attiecīgā spēles epizodē parādīja savu labāko spēli un ar to bija pietiekami, lai izcīnītu pārliecinošu uzvaru.

K.M.: Visu pirmo puslaiku komandas spēlēja punkts punktā, bet mēs veiksmīgāk uzsākām ¾. Bija ātrs izrāviens un ar to arī viņi salūza. RBP līderiem negāja spēle un mēs neļāvām viņiem realizēt viņu lielāko trumpi 3 punktu metienus. Kaut arī beigās bija +25, visa spēle bija ļoti grūta un nervoza.

Īss rezumē par pirmo apli.

B.K.: Pirmais aplis pabeigts godam, raksturu esam parādījuši un 3.līga ir pacelta augstā līmenī, kā arī esam gatavi 2. līgai, cīnīties par uzvarām tajā jau tagad! Es ļoti novērtēju cīņassparu un precizitāti laukumā, pareizu lēmumu pieņemšanu. No tādām spēlēm gūstu baudu, un tā sajūta ir lieliska. Nākamajā sezonā nepieciešams saglabāt kodolu, tas ir svarīgākais, kā arī lieliski nospēlēt 2.apli. Smagie treniņi un regularitāte jebkurā gadījumā būs svarīgākā sezonas beigās, tas ir pierādījies jau vairākas sezonas ne tikai zemākajās DAL līgās. Ieteikums visiem, nekad neapstāties pie sasniegtā, un ja jūs domājiet, ka labāk nevar, kļūdieties, vienmēr var labāk!!!

J.M.: Kopumā par pirmo apli varu teikt, ka tika piedzīvoti 2 nevajadzīgi zaudējumi komandām, kurām nevarēja piekāpties, bet tajā pašā laikā pārliecinoši tika vinnēti tuvākie konkurenti. Ja uz katru spēli mēs būtu pilnā sastāvā, tad, es domāju, nevienam 3. līgā nebūtu variantu, bet tā kā tas vienmēr nav iespējams, viss izvēršas interesantāk! Pēc otrā apļa, es ceru, ka atradīsimies tajās pašās pozīcijās turnīra tabulā, kur šobrīd un mums būs iespēja pakāpties līgu augstāk, kur arī ir mūsu vieta. Bet līdz tam vēl ir jāaizvada pāris spēles un jāuzvar tajās, lai visus savus mērķus sasniegtu.

K.M.: Pirmais aplis mums noslēdzies ļoti labi, žēl par tām divām zaudētajām spēlēm, bez kurām ļoti labi varējām iztikt un varējām pirmo apli noslēgt bez zaudējumiem. Tagad vismaz būs jauna apņemšanās 2.aplim. Ļoti patīk komandas attieksme pret spēlēm un treniņiem. Komandas attieksme un darbs treniņos ir arī liels nopelns tik labi noslēgtam pirmajam aplim. Visvairāk pārsteidza tas, ka tieši tiešos konkurentus uzvarējām ar tik lieliem „plusiem”, tas parāda tikai to, ka bijām labi koncentrējušies un sagatavojušies spēlēm. Tagad jāgatavojas 2.aplim, kas noteikti būs vēl interesantāks un aizraujošāks, jo komandas ir veikušas labus papildinājumus, un visi mūs kā līgas līderus, gribēs uzvarēt vēl vairāk. Pats ļoti gaidu tikšanos pret Raimondu Feldmani, jo bērnībā viņš bija mans vietēja kluba elks, beidzot varēšu uzspēlēt pret viņu pašu. Ļoti patīk un apmierina komandas trenera darbs, kas arī ir komandas uzvaru iemesls. Jāsaka liels paldies, ka man ir dota iespēja spēlēt Ķekaros, un tiks darīts viss, lai būtu vēl daudz uzvaru.

 Nākamo spēli Ķekari aizvadīs 17. janvārī mājās pret VCG ekspertu grupu (49.vsk.plkst.21:15), kas ieguvuši nopietnu pastiprinājumu (Raimonds Feldmanis). Pēc tam (24. janvārī) jau izbraukuma spēle (turpat 49.vsk.plkst.19:45) pret kaimiņiem Lidojošo cirku. Uz spēlēm aicināti visi, kam sirdī tuvi Ķekari :)

Informāciju sagatavoja,
BK Ķekari

Avots:
BK Ķekari

DAL