Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Kurš šogad būs čempions?

Andrejs Siliņš

Viedoklis: Kurš šogad būs čempions?
ARX komanda
Foto: MBL preses dienests

MBL tuvojas noslēgumam. Vēl tikai ceturtdaļfināla otrās kārtas spēles un tad jau Final4. Regulārās sezonas uzvarētājs ir noskaidrots, tagad būtu interesanti paanalizēt, kurš varētu kļūt par MBL čempionu šosezon. Tās būs tikai prognozes un tīri subjektīvs viedoklis, ņemot vērā dažus faktorus. Līgas vadītāja Kaspara Šterna pārdomas.

1. ARX
Kā pirmie kandidāti uz čempiona titulu ir ARX komanda. Protams, ka loģisks secinājums, jo tā ir komanda, kas arī regulārā sezonā uzvarēja. Kā lai nebūtu kandidāti nr.1. Taču ne par velti viņi ir tabulas augšdaļā. Komanda, kas rāda ļoti stabilu un pārliecinošu spēli. Man šķiet, ka vienīgā komanda MBL, kurai ir tik daudz kombināciju, un reāli tās arī izmanto. ARX šogad ir gatavāka nekā jebkad kļūt par čempioniem. Ja komanda spēlēs tik pat labi un pārliecinoši, tad komandai ir garantēta uzvara. Klupšanas akmens varētu būt līderu nestabilā spēle. ARX ir viena no tām komandām, kur svarīgu lomu spēlē komandas līderis – Kramiņš. Ja viņam spēle neaiziet, tad reizēm visa komanda no tā cieš. Tādēļ novēlu, ka komanda tieši Final4 var izmantot visas savas potences.

2. Barons
Pēdējās spēlēs Barons ir parādījis ļoti labu sniegumu. Uzvaras pār ARX un Bulls sezonas noslēgumā parādīja, ka šī ir komanda, ar kuru ir jāsāk rēķināties. Uzskatu, ka šī komanda ir progresējošākā šajā sezonā un ir labi nokomplektēta. Komandā ir divi spēcīgi faktori – Ikaunieks un Siļūtins. Ja abiem šī spēle aiziet un ir pietiekošs azarts, tad grūti pretiniekiem būs viņus apstādināt. Pašlaik izskatās, ka fināla saldais ēdiens varētu būt ARX pret Barons. Tas būtu interesants mačs. Kādi mīnusi? Pirmais mīnuss ir zaudējums pret Amikus. Tas, protams, reitinga punktus noņem nost, jo lai nu ko, bet pret Amikus es domāju, ka neviens negaidīja, ka Barons zaudēs. Ja Amikus cīnīsies tik pat spēcīgi, tad Barons var vispār neiekļūt Final4. Tad vēl viens mīnuss ir sastāvs, jo play-off nedrīkst spēlēt Laimis, kurš ir viens no centra balstiem, īpaši jau aizsardzībā. Laimis varētu pietrūkt īpaši brīžos, kad Siļūtinam spēle nevedas.

3. Bulls
Ja būtu sezonas vidus, tad noteikt Bulls būtu kandidāti nr.1 uz uzvaru. Saliedēta, agresīva un produktīva komanda. Pat piecu spēlētāju sastāvā var uzvarēt. Tas ir jāmāk un to var izdarīt čempionu cienīga komanda. Kāpēc Bulls vairs nav nr1 kandidāti? Pēdējās spēlēs vairs negāja tik viegli, kaut vai zaudējums Baroniem. Bet lielākais mīnuss visā ir nepilnīgais sastāvs. Komanda jau pēdējās spēlēs ir spēlējusi ar nepilnu sastāvu. Vairāki spēlētāji nedrīkst spēlēt play-off un līdz ar to Bulls uz Final4 dosies piecu spēlētāju sastāvā. Kādi teiks, bet Bulls vairākas spēles ir uzvarējuši piecu vīru sastāva. Taču šoreiz man šķiet, ka šis Bulls vairs nav tas, kurš bija sezonas sākumā un vidu. Komandā ir notikušās kādas pārmaiņas un tas var traucēt uzvarēt. Joprojām šī ir top komanda un Bulls joprojām var uzvarēt čempionātā, bet tas būs ļoti grūti. Ja komanda noskaņosies un būs pietiekoši agresīva, tad tas būs tas pats vecais Bulls, kas cīnās līdz pēdējam un uzvar. Ceru, ka tas arī izdosies.

4. Stinger
Pagājušo gadu Stingeri bija finālisti un tikai pašās beigās zaudēja Bulls. Šogad Stinger iesāka labi, bet tad sekoja daudz zaudējumu. Šī ir ļoti spēcīga komanda un var uzvarēt visus, taču vienmēr kaut kas pietrūkst. Kā šī komanda varētu uzvarēt? Komandā ir divi spēcīgi līderi Lorands un Svens. Bet vairākās spēlēs ir pierādījies, ka ar šiem diviem līderiem ir par maz. Ja komanda atradīs veidu, kā visa komanda var būt produktīva, tad čempiona tituls jau būs daudz reālāks. Labs pierādījums tam ir ¼ fināla pirmā spēle pret Nofear. Komandā bija produktīvi ne tikai Lorands un Svens, bet arī citi spēlētāji un pavisam cits rezultāts, es pat teiktu, pārliecinošs.

5. Amikus
Ja šīs prognozes būtu jāizsaka pirms play-off, tad Amikus noteikt būtu kā sestie kandidāti uz uzvaru, bet visu izmainīja uzvara pār Barons pirmajā ¼ fināla spēlē. Regulārā sezona Amikus bija drausmīga. Tikai divas uzvaras un viena no tām tikai tāpēc, ka Bulls tika piešķirts tehniskais zaudējums. Amikus nespēlēja slikti, bet viens mīnuss - spēles galotne. Tika palaistas uzvaras tieši spēles pēdējās ceturtdaļās. Pavisam atšķirīga bija pēdējā spēle pret Barons un tas pierādīja to, ka Amikus var uzvarēt un var pat pretendēt uz titulu, bet tad tas būs LIELS pārsteigums – komanda, kas regulārajā sezonā bija pārliecinošā pēdējā vietā, uzvar visā līgā, bet kāpēc lai tā nenotiktu.

6. Nofear
Ar Nofear ir tā. Regulārā sezona parasti tiek aizvadīta ļoti pārliecinoša (izņemot šī), bet kā play-off, tad kaut kā vienmēr pietrūkst. Šoreiz šķita, ka būs otrādi – regulārā sezona nevisai veiksmīga, bet izskatās, ka arī play-off būs nevisai veiksmīgs. Zaudēt ar -34 pirmajā ¼ fināla spēlē, to ir jāmāk izdarīt. Izskatās, ka šai komandai nav motivācijas uzvarēt un tādēļ arī ir kā pēdējā kandidāte uz čempiona titulu. Viss var notikt. Ja komanda saņemsies uz uzvarēs tagad Stingerus, tad Nofear ir pelnījuši būt čempioni, bet vai ar saņemšanos būs pietiekoši. Izskatās, ka uzvarai pietrūkst arī spēlētāji, jo daži svarīgi spēlētāji nedrīkst spēlēt play-off. Tas, protams, atstāj lielu iespaidu uz komandas panākumiem. Taču tas nenozīmē, ka komandā nav kas spēlē. Komandā joprojām ir viens no līgas labākajiem spēlētājiem – Artūrs Līmanis, tāpat ir arī citi labi spēlētāji un pats galvenais, vienīgā komanda, kurai ir savs treneris. Ceru, ka komanda atradīs veidu kā aizmirst sāpīgo zaudējumu un spēs cīnīties līdz galam.