Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

BK Ķekari uzvar derbijā

BK Ķekari pēc zaudējuma saņēmās, nostrādāja aizsardzībā un izbraukuma spēlē (arī Cirkum 49. vsk. ir mājas spēļu zāle) savā grozā ļāva samest tikai 41 punktu un svinēja uzvaru pār neseno draudzības spēļu pretinieku Lidojošo cirku ar rezultātu 41:67. Spēles sākums par neko tādu neliecināja, jo ritēja punkts punktā, bet vēlāk redzēt, ka pretinieku iemesto punktu skaits uz tablo nemainās jau piecas minūtes ir uzvaras pamats.

Ar Lidojošo cirku BK Ķekari ir spēlējusi visbiežāk – divas spēles pagājušā sezonā DAL Pretendentu līgā, draudzības spēle novembrī un šī spēle. Oficiālās spēlēs Ķekariem ir plusi, jo savā otrajā spēlē vēsturē Ķekari nenosargāja pirmo uzvaru un ļāva Lidojošam cirkam izlīdzināt rezultātu, bet atbildes spēlē svinēja uzvaru ar 61:57. Tajā spēlē Edijs Dzenis arī guva tieši 31 punktu.

BK Ķekari: Edijs Dzenis 31, Artūrs Škute 9, Artūrs Portnovs 9, Justs Lūkins 6, Signis Vāvere 5, Intars Nikonovs 5, Oskars Aizporietis 2, Roberts Samtiņš, Jevgēnijs Turkins, Dmitrijs Kuzmins, Rolands Porietis

Lidojošais cirks: Dāvis Dobelis 12, Edijs Balga 9, Viesturs Zaļaiskalns 8, Elvis Kvalbergs 8, Māris Kuņickis 2, Gatis Berdinskis 1, Sandis Saulītis 1, Arnis Kadakovskis, Indriķis Putniņš

BK Ķekari trenera komentārs:
Ielaisti tikai 41 punkts savā grozā.
Tagad varu atklāt - pirms spēles puišiem teicu - nedomājam par uzbrukumu, galvenais nokapājam aizsardzībā. Disciplinēti un pacietīgi. Cīnāmies par katru bumbu. Un tad jau uzbrukums aizies. Un uzbrukumā jāspēlē nesasteigti. Lidojošo cirku zinu jau no pagājušā gada. Lai gan nedaudz sastāvs ir mainījies un palīdzēt viņiem nevarēja vairāki pamatspēlētāji, zinu viņu stiprās un vājās puses. Kā, piemēram, soda metieni (šajā spēlē iemesti 6 no 20). Mērķis bija kārtīgi nospēlēt aizsardzībā, ko arī puiši lieliski paveica. Es domāju savā grozā ielaists 41 punkts runā pats par sevi. Pret jebkuru komandu tas ir izcils rādītājs. Kas nozīmē, ka džeki strādāja bez atlaidēm, arī pie lielākiem plusiem. Un droši vien trieciens no SCM Microsytems deva stimulu šajās spēlē pierādīt, ka tā bija tikai neveiksme iepriekšējā spēlē.

Pastāsti par spēles gaitu.
Lai gan kādam varētu likties un plašsaziņas līdzekļos parādās, ka Ķekaros būtu kādas nesaskaņas savā starpā, man būs jāapbēdina - tik vienoti līdz šim neesam bijuši un ar katru spēli, zaudētu vai vinnētu, mēs kļūstam par vēl saliedētāku un vienotāku komandu, kā jau tās nosaukums - Ķekari. Kad tikai visi kopā esam vareni. Iesākām spēli kareivīgi, bet pretinieku spēlētājs Zaļaiskalns mūs atdzesēja ar trīnieku. Atdzesēja un uzreiz uzkurināja. Noslēdzām pirmo spēles daļu ar draudzīgo 13:13. Pēc kopīgas vienošanās, pārtraukumā starp ceturtdaļām, pamainījām aizsardzības shēmas, uz ko acīmredzot gatavi nebija Cirks. Un veicot izrāvienu 13:3, daudz maz spēles liktenis tika izlemts un laukumā jau pirmajā puslaikā bija pabijuši pilnīgi visi spēlētāji. Otro puslaiku iesākām, turpinot pirmā puslaika izrāvienu un pretinieki tuvāk par 13 punktiem klāt netika. Komandas apmainījās ar punktu gūšanu, bet mēs to darījām nedaudz vairāk. Un pēdējo ceturtdaļu jau devu izspēlēties visiem, arī tiem, kas tik bieži netiek laukumā. Un atkal redzēju, ka rezervisti mums tur līmenī pamatpieciniekam, jo uzvarēja ceturto spēles daļu ar 18:11. Uzslavas Lūkinam par 100% soda metienu precizitāti. Aizporietim tas pats. Turkinam, Aizporietim un Nikonovam par cīņassparu, kad puikas tiešām kapājās par katru centimetru. Dzeni šonedēļ redzēsim nedēļas izcilniekos ar 31 punktu, kas jau sāk palikt par pierastu lietu, pārējais starta piecinieks nokapāja ļoti labi. Kuzmins un Samtiņš savu darbu zem groza izdarīja lieliski. Protams, apsveicu Škuti ar skaisto triecienu no augšas. Un Porieša labo ieiešanu spēlē, kad pats pierādīja, ka ne no viena nebaidās, jo liku viņam segt, pretinieku spēcīgāku (no spēka viedokļa) džeku, Kvalbergu. Protams, ļoti pietrūka Eiduka, dēļ kura, iespējams, rezultāta starpība varētu būt arī lielāka. Neizsakāmi milzīgs paldies komandas menedžerei par atbalstu un palīdzību uz soliņa. Uzskatu, ka katrai komandai vajag cilvēku, kas atrodas uz soliņa un palīdz vadīt spēli. Kādu kam nav jāiet laukumā, bet var visu piefiksēt un redzēt. Madara šajā ziņā man ļoti daudz palīdz.

Pretiniekiem ieteiktu trenēt sodiņus, kurus viņi meta ar izcili katastrofālu precizitāti, bet iespējams vainīgi ir mūsu fani, kas pie katra sodiņa auroja un traucēja. Un paldies Dievam, ka pretinieks tik maz spēlēja uz savu spēlētāju, iepriekš minēto, Kvalbergu. Vienu brīdi man likās, lai viņu, apturētu, man zem groza tanks jānoliek, jo ar tādu spēku viņš iet garām, ka nosegt ir praktiski neiespējami. Uzslavas mūsu garajiem, ka tomēr noturējās.

Kas mainījās Ķekariem kopš draudzības spēles ar Lidojošo cirku?
Droši vien, ka domāšana. Jābūt lieliem profesionāļiem, lai iemācītos draudzības spēli uztvert tikpat nopietni kā regulārās sezonas maču. Bet es viņiem to arī neuzspiežu. Draudzības mačā ļāvāmies improvizācijai un katram bija iespēja darīt laukumā, ko vēlas. Oficiālajās spēlēs tomēr katram ir savi uzdevumi, ar kuriem tad arī jātiek galā. Protams, draudzības mačā nebija vairāki mūsu spēlētāji, bet arī Cirkam nebija labākais sastāvs. Uzvaru mums šodien nodrošināja laba līderu spēle, rezervistu aktīvā darbība aizsardzībā, ne mirkli neļaujot pretiniekiem izvērsties, kā arī disciplīna.

Un Cirkam?
Ne vienu brīdi nedomāju, ka Lidojošie uz spēli ieradās pārliecināti. Jo arī viņi apzinās, ka draudzības spēle bija tikai draudzības spēle. Viņiem iepriekšējais mačs bija ļoti smags, lasot pēcspēles aprakstu, tā varēja nojaust! Ierindā nebija Fjodorovs un Vecvērdiņš. Un šoreiz arī veiksme bija mūsu sabiedrotā. Diezgan daudz no groza pamesti metieni garām un soda metieni bija tie kas liedza Cirkam šoreiz uzvarēt. Un protams labi nosedzām Saulīti un Zaļaiskalnu.

Piektdien redzēji kā Hipotēku banka zaudē SC Upesciems.
Pret Upesciemu ir jānosedz Paegle un Rozītis. Ja to neizdarīsi – zaudēta spēle. Un vēl ja pašiem neuzkrīt, tad vispār grūti. Par vēlu atvērās Vonsovičs. Bet Upesciems arī labi nospēlēja. Izmantoja to, ka Hipotēkām nav uz spēli ieradies Madars Lāns un pārvaldīja groza apakšu. Stabili uzvarēja atlecošo bumbu statistikas ailēs. Jo interesantākas cīņas būs otrajā aplī.

DAL aptaujā bija jautājums par to kurš būs otrā vietā Pretendentu līgā. Kurš būs?
Tā kā DAL skatās pēc savstarpējām spēlēm, tad Upesciems būs otrie, Ķekari trešie un Hipotēkas ceturtie. Ja ņemtu tikai plus/mīnus vērā tad Hipotēkas būtu otrie un Upesciems ceturtie. Kā jau minēju - otrais aplis būs ļoti interesants, jo cīņā iesaistīsies noteikti arī Microsystemas un droši vien vēl kāda komanda. Visiem kopā būtu jāmēģina apturēt Lapenieki, lai pirmās vietas liktenis nav izlemts jau ilgi pirms sezonas beigām. Jo augstāka vieta, jo labāk, jo nedomāju, ka kāds grib pārspēlēs pretī dabūt Aizkraukles banku. Es negribu.
Paldies liels faniem, kas atbalstīja un uzvara bija kā maza dāvana Artūra Škutes draudzenei Solvitai, kurai šajā dienā dzimšanas diena.

kekari.lv

Vai BK ķekari vajadzētu publicēt savu spēļu aprakstus sportacents.com portālā, amatieru sports sadaļā?

  • 40

  • 2

  • 9

  • 24


  -3 [+] [-]

, 2009-12-11 14:29, pirms 15 gadiem
pajol interesanti likt intervijas ar sevi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-12-11 19:58, pirms 15 gadiem
šo šitos rakstu saprotu. Ta tik turēt ķekari!!!
un paldies autoram par labajiem rakstiem!

  +1 [+] [-]

, 2009-12-11 20:23, pirms 15 gadiem
Malači Ķekari!
Turu īkšķus par Jums!

  -2 [+] [-]

, 2009-12-27 11:46, pirms 15 gadiem
YESSSSSSSS!!!!!