Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

ARX zaudē līderpozīcijas

ARX zaudē līderpozīcijas
Edgars Antonevičs un Artūrs Kramiņš
Foto: MBL preses dienests

Mateja Basketbola līgā (MBL) aizvadītajā sestdienā ARX zaudējot "Bulls" (50:67) zaudēja arī līderozīcijas ,bet Amikus zaudēja "Barons" vienībai ar rezūltātu 71:64.

Pirmajā spēlē ARX līdzī "buļļiem" spēja turēt tikai pirmo ceturtdaļu, un gaidītās līdzīgas un sīvas spēles nebija ne miņas , ne ziņas.
Spēle iesākās ar neizteiksmīgām darbībām abu komandu izpildījumā. Spēlē nebija redzama ne aizsardzība , ne uzbrukums.Izskatījās ,ka abas komandas vai nu nebija novērtējušas pretinieku ,vai arī darbadiena iespaidoja sniegumu , tomēr ar visām neveiksmēm un grūtībām "Bulls" spēlētāji spēja iekrāt nelielu punktu pārsvaru 1. ceturtdaļā(15:7). Uz otro ceturtdaļu gatavāki iznāca "Bulls" vienība un arī sāka demonstrēt pārliecinošāku sniegumu,turpretīm "arxieši" nespēja turēt līdzi un izskatījās ,ka viņi vēl nav pamodušies. Ar šādu spēlētāju attieksmi un atdevi manuprāt nav iespējams iemest ceturtdaļā pat 10 punktu. Un tas arī atainojās rezultātā ,jo 2. ceturtdaļā "Bulls" komanda iemeta 21 punktu ,turpretīm ARX tikai 9. Pēc puslaika arī likumsakarīgs rezultāts 33 :16 par labu "Bulls" vienībai. Puslaika pārtraukumā ARX spēlētāji pavadīja daudz laika neiesildoties ,taču mēģināja noskaņoties morāli.
Uz trešo ARX spēlētāji ieradās ar niknumu sejā un izskatījās ,ka spēle varētu pagriesties par 180 grādiem. Un trešo ceturtdaļu ARX spēja jau aizvadīt līdzīgākā cīņā ,tomēr arī "Bulls" spēlētāji negrasījās astlābināties. Un trešo ceturtdaļu komandas aizvadīja plecu pie pleca un pēc 3. ceyturtdaļas ARX vairs tikai -15(35:50). Kā jau visu spēli "buļļu" zonā turpināja nest augļus un daudz pārtverto bumbu arī neļāva atrauties ARX komandai. Ceturtās ceturtdaļas biegu daļā ARX komanda neatlaidīgi centās pārtvert bumbas un tas noveda pie daudzām piezīmēm, "buļļus" nostādinot uz soda metienu līnijas. "Bulls" komanda aizmetot garām soda metienus deva iespēju "arxiešiem" pietuvoties ,taču ne uzvarēt. Otrais puslaiks bija noslēdzies ar 34:34 ,tomēr visas spēles rezultāts vēstīja 67:50 par labu "Bulls" vienībai. Līdz ar to "Bulls" tagad atrodas turnīra 1. vietā.

Manuprāt "Bulls" vienība jau tagad ir sasniegusi savu optimālo formu un ,ja uz spēli "buļļi" ierodas pilnā sastāva viņus ir grūti apturēt,taču vienmēr ir pie kā piestrādāt.

ARX komandai vajadzētu tieši morāliski noskaņoties uz spēli un piestrādāt pie zonas aizsardzības apspēlēšanas,un izmantot savu garo galu un spēlēt uz groza apakšu.

Otrajā spēlē tikās MBL lejasgala komandas "Barons" un "Amikus". "Amikus" spēlētāji pagājušajā spēlē bija izcīnījuši savu pirmo uzvaru un ,tas deva cerību uz panākumu arī šajā reizē.
Spēles sākums lielisks padevās "baroniem" ,kuri ar lielisku precizitāti iesāka ceturtdalu,gan no pustālās distances,gan tālās. "Barons" vienība meta gluži kā no lielgabala un smagi ievainoja "Amikus" komandu. "Amikus" spēlētāji nespēja atgūties pirmajā ceturtdaļā un ceturtdaļai bedzoties "Barons" komandia bija divreiz vairāk punktu kā "amikusiešiem"(22:11). Barons spēlētāji arī otrajā ceturtdaļa spēja noturēt tempu un burtiski lidoja pa laukumu. "Barons" spēlētāji spēlēja lieliski un viņus nespēja apturēt nekas. Izskatījās ,ka "Amikus" komanda vairs nespēja noskaņoties pēc pirmās uzvaras iepriekšējā spēlē. Arī pēc otrās ceturtdaļas vadībā "baroni"(42:26).
Trešā ceturtdaļa izvērtās pa murgu tieši "Barons" vienībai ,kas nespēja ne vairs iemest savus metienus ,ne arī kārtīgi nospēlēt aizsardzībā. Un "Amikus" komanda pierādīja ,ka arī pret viņiem visu spēli ir jaspēlē ar 100% atdevi un ne mirkli nevar atslābināties. Un pēc izcilas "amikusiešu" ceturtdaļas viņiem vairs tikai -6(48:54). Ceturtajā ceturtdaļā jau "Barons" spēlētāji bija atguvušies pēc neveiksmīgas ceturtdaļas un 4. ceturtda'ļa aizritēja līdzīgā cīņā un "baroni" varēja svinēt uzvaru,taču "Amikus" komanda kārtējo zaudējumu(71:64)

Manuprāt "Barons" vienībai nepieciešams turpināt spēlēt ar 100% atdevi un uzvaras neizpaliks.

"Amikus" komandai vajag cītīgāk trennēties un pēc 1 uzvaras nedomāt ,ka viņi jau ir virsotnē.

MBL spēles norisinās Mežaparkā LU sporta kompleksa basketbola zālē, pateicoties SK "Barons".

MBL regulārā sezona

SpēleRezultāts
Bulls - ARX67:50
Barons - Amikus71:64

Rakstu sagatavoja
Vairis Voļatovskis, MBL preses dienests

  +2 [+] [-]

, 2009-01-12 11:47, pirms 15 gadiem
ARX komandai vajadzētu tieši morāliksi noskanoties.......... sorry taada varda moraliski nav latviešu valodā- morali noskaņoties...=)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-13 13:47, pirms 15 gadiem
LCDplatekranamonitors rakstīja: un pēc 3. ceyturtdaļas ARX vairs tikai -15(35:50)

peec 1. puslaika bija -17, un peec 3. ceturdaljas vairs tikai -15
Pieraava

  +2 [+] [-]

, 2009-01-13 18:48, pirms 15 gadiem
vispār nav slikti. Pirmajā spēlē uzvarēja, bet tagad zaudēja. Tas parāda, ka Līga ir interesanta un neprognozējama.
Šķiet, ka šoreiz Kramiņš nepavilka. Daudz meta garām. Buļļi tiešām labi nospēlēja. Reāls piemērs, kā var 6 cilvēku sastāvā nokapāt. Noteikt dzelžainākā komanda līgā

     [+] [-]

, 2009-01-13 18:50, pirms 15 gadiem
par baronu prieks, jo džeki šoreiz parādīja, ka ir iekšās un var kapāt. savādi, ka skroderim 0 punktu. Siļūtins parādīja, ka ja noskaņojas, tad var kapāt.
Vispār malači.
Amikus - saņemieties un spēlējiet kā komanda!