Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: MVP kandidāti pēc pirmā apļa

Andrejs Siliņš

Viedoklis: MVP kandidāti pēc pirmā apļa
Edgars Antonevičs un Artūrs Kramiņš
Foto: MBL preses dienests

Ir noslēdzies pirmais aplis Mateja Basketbola līgas (MBL) regulārajā sezonā un līgā jau ir parādījušies pirmie līderi, no kuriem kāds varētu kļūt par šīs sezonas līgas vērtīgāko spēlētāju. Tiesa, tikai viens aplis noslēdzies, un pagaidām kāds viens izteikts līderis (atšķirībā no citām sezonām) nav parādījies.

1. Artūrs Kramiņš

ARX komanda ir viena no tām, kuru nevada viens līderis, bet visa komanda ir saliedēta un spēj būt spēcīga pat bez nosacīta līdera, taču Kramiņš šajā sezonā ir parādījis labu, pārliecinošu spēli. Īpaši ir jāizceļ spēle pret "Bulls", kurā uzvarēja ARX, un liels nopelns bija Kramiņa veiksmīgai spēlei (39 punkti – šīs sezonas rekords). Kramiņš, kā jau Kramiņš, spēj visu pagriezt gan uz labo, gan uz slikto pusi, bet līdz šim viņš ir bijis tas, kurš ARX komandai ir palīdzējis uzvarēt un tādēļ ir MVP kandidātu saraksta augšdaļā. Arī statistika ir viena no labākajām līgā (25,2punkti vidēji spēlē, kopumā izcīnītas 15 atlēkušās bumbas, 12 bumbas pārtvertas un atdotas 12 rezultatīvas piespēles). Ja Kramiņš turpinās tik pat labi spēlēt, tad ARX ir tuvu savai sen gaidītai balvai – MBL čempiona kauss.

2. Svens Niedrītis

Šīs sezonas jaunpienācējs. 100 procenti, ka būs kandidātu sarakstā par labāko jaunpienācēju. Svens ir spēcīgs papildinājums "Stinger" komandai (spēcīgāks, nekā, iespējams, bija plānots). Ja sākumā Svens bija viens no līderiem, tad pēdējās spēlēs Svens ir parādījis, ka ir komandas galvenais vilcējs, kas komandai ir devis labu uzvarēto/zaudēto spēļu bilanci. Svena statistika runā pati par sevi - 19,0 punkti, laba metienu precizitāte, kopumā 12 pārtvertas bumbas un 12 rezultatīvas piespēles. Varbūt nedaudz statistiku sabojā daudzās kļūdas (23), bet to varētu attiecināt uz ilgo spēles laiku. Ja Svens spēlēs tik pat labi un labāk, viņš varētu kļūt par šīs sezonas MVP.

3. Artūrs Līmanis

"No Fear" šosezon iztiek bez sava savainotā spēlētāja Džo Brūka, kurš neapšaubāmi pagājušo sezonu bija spēcīgs papildinājums komandai. Artūram nekas cits neatliek kā uzņemties līdera lomu un darīt arī to, ko Džo darīja. Komanda ir labi nokomplektēta, bet bez Artūra tā būtu pilnīgi cita komanda. Artūrs līdz šim ir veiksmīgi spēlējis un kļuvis par vienu no MBL punktu mašīnām (otrais rezultatīvākais spēlētājs līgā - vidēji 19,3 punkti; labākais cīnītājs par atlecošām bumbām – kopumā 63 (noteikti pārsniegs 100 robežu); viens no labākajiem bloķētājiem līgā – 5 bloķēti metieni līdz šim). Kāpēc Artūrs nav pirmajā vietā? Ar statistiku reizēm ir par maz, lai uzvarētu. "No Fear" pašlaik atrodas ceturtajā vietā un, šķiet, arī Artūram būs jāmeklē vēl jauni risinājumi, lai komanda varētu uzvarēt čempionātā.

4. Edgars Antonevičs

Viens no visu laiku MBL labākajiem un pieredzējušākajiem spēlētājiem. Tā saucamais "playmakers". Kaut arī šosezon Melnais vairāk rūpējas par saviem komandas biedriem, taču reizēm lietas ir jāņem savās rokās un bieži, kad komanda ir tuvu zaudējumam, tieši Melnais ir tas, kurš sakārto spēli un cīnās līdz galam. Statistika arī ir laba, lai pretendētu uz MVP titulu - 11,8punkti; kopumā 43 atlēkušās bumbas (pārsteidzoši ir tas, ka Melnais kā saspēles vadītājs ir otrais labākais cīņā par atlēkušajām bumbām; kopumā 19 rezultatīvas piespēles (labākais rādītājs līgā – tā jau ir tradīcija). Protams, arī komandas kopējā bilance ir laba, tikai viens zaudējums pirmajā aplī. Ja komanda turpinās tik pat labi spēlēt un labāk, tad Melnais būs reāls kandidāts uz MVP.

5. Ģirts Strikauskis

Viena no punktu mašīnām "Bulls" komandā. Kā jau ierasts, arī šogad viens no rezultatīvākajiem spēlētājiem līgā - vidēji 22,6 punkti. Ģirts ir ātrs, precīzs un, ja grib, var nostrādāt arī labi aizsardzībā. Šīs sezonas līderis "Bulls" komandā, to neslēpj arī statistika (18AB; 12PB; 11RP). Īpaši jāizceļ tā pati spēle starp "Bulls" un ARX, kurā Ģirts izcēlās ar četriem trīspunktu metieniem pēdējās divās minūtēs un gandrīz izvilka uzvaru spēlē. Ja būtu uzvara, kas to zina, kurā vietā viņš būtu topā šoreiz. Ģirts ir tas spēlētājs, kuram var dot bumbu un viņš iemetīs (ja dienā būs labs garastāvoklis). Kas traucē Ģirtam kļūt par MVP pirmo kandidātu? Ja Ģirts vēl piestrādās pie attieksmes un vēl labāk sadarbosies ar komandu, tad variantu nav – viņš būs MVP. Laika vēl ir un to var izdarīt.

6. Kaspars Ceļmalnieks

Spēlētājs, kurš īpaši "nezīmējas", bet izdara labu darbu komandā. Neapšaubāma "Barons" lokomotīve. Stabils komandas līderis ne tikai punktos, bet arī aizsardzībā. Kumpara statistika arī ir viena no labākajām MBL (16,2 punkti vidēji; kopumā 33AB (ceturtais labākais rādītājs MBL); 8PB un 13RP (otrais labākais rādītājs)). Kumpars spēlē skaisti, produktīvi un, pats galvenais, daudz domā par komandu. Viņš ir viens no tiem līderiem, kurš nav savtīgs un labi pamana komandas biedrus. Protams, žēl, ka "Barons" komandai pagaidām arī šajā sezonā neveicas tik labi – tikai viena uzvara. Bet tas ir tikai pagaidām, un viss vēl ir priekšā. Ja Kumparam izdosies "Baronu" vest pie vairākām uzvarām, tad arī viņa vieta MVP topā būs augstāka.

7. Pēteris Lunts

Savulaik U-16 izlasē spēlējušais basketbolists šosezon pievienojies "No Fear" komandai. Pozitīvais par Pēteri ir tas, ka viņš var uzņemties atbildību tad, kad komandai tas ir vajadzīgs. Labi spēlē individuāli, bet tajā pašā laikā labi iederas komandas modelī un ir daļa no visas komandas. Arī statistika ir pietiekoši laba, lai varētu pretendēt uz MVP balvu (13,5 punkti vidēji; kopumā 43AB; 15PB; 13RP). Komanda vēl nav savā labākajā kondīcijā, bet iespējams, ka tieši Pēteris būs tas, kurš palīdzēs tai izcīnīt aizvien vairāk uzvaras.

Pārdomās dalījās
MBL vadītājs Kaspars Šterns

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-12-07 19:37, pirms 16 gadiem
varēji ielikt pie jaunākām ziņām, jo šito ir baigi grūti pamanīt