Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Jaunajā gadā Ostapenko sāks ar cīņu pret Pliškovu Austrālijā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Jaunajā gadā Ostapenko sāks ar cīņu pret Pliškovu Austrālijā
Aļona Ostapenko. Foto: Prensa GDL Open 2022 / guadalajaraopen.com

Austrālijas dienvidu pilsētā Adelaidā šonakt notika "WTA 500" pamatturnīra izloze. Sezonas starta turnīrā mūsu vadošā tenisiste un tagadējā pasaules 18. rakete Aļona Ostapenko vispirms spēkosies ar čehieti Karolinu Pliškovu.

Aizvadītajā naktī noskaidrojās, ka ar septīto numuru izliktā Aļona Ostapenko (WTA 18.) sāks pret pieredzes bagāto čehieti Karolīnu Pliškovu (WTA 31.), kura pirms dažiem gadiem bija pasaules pirmā rakete. Savstarpējo spēļu bilance ir 3-5. Šī dueļa uzvarētāja otrajā kārtā spēkosies ar rumānieti Irinu Begu vai kādu kvalifikācijas veiksminieci.

Adelaidas dalībnieču sarakstā figurē arī pasaules otrā rakete Onsa Žabēra (Tunisija), trīs neitrālās sportistes Arina Sabaļenka (WTA 5.), Darja Kasatkina (WTA 8.) un Veronika Kudermetova (WTA 9.), kā arī amerikāniete Daniela Kolinsa (WTA 14.) un igauniete Anete Kontaveita (WTA 17.), savukārt pārējās tenisistes rangā atrodas zemāk nekā Latvijas pārstāve. Tur gatavojas startēt arī Vimbldonas čempione Jeļena Ribakina (Kazahstāna) un mūsu sportisti Ņujorkā pieveikusī ķīniete Cjiņveņa Džena.

Austrālijā paralēli notiek turnīrs spēcīgākajām izlasēm "United Cup", līdz ar to Adelaidā sastāvs nav iespējami labākais. 9.-16. janvārī Adelaidā ieplānots vēl viens "WTA 500 turnīrs, kur sastāvs jau būs krietni spēcīgāks - pēc ranga Ostapenko patlaban tur kotējas 14. pozīcijā.

Adelaidas vienspēlēs mūsu tenisistei starta laiks vēl nav nozīmēts, bet, domājams, būs 3. janvārī. Dubultspēļu turnīrā Latvijas-Ukrainas tandēmam Aļonai Ostapenko/Ludmilai Kičenokai pirmā kārta ir brīva.

Gada karstākie mēneši tur ir janvāris un februāris. Pirmajā mēnesī Ostapenko spēlē Austrālijā kopš 2016. gada.



Kā jau ziņots, otro reizi karjerā Aļona Ostapenko gadu noslēdz kā pasaules "top 20" tenisiste vienspēlēs (2017. gada beigās viņa bija septītā) un pasaules rangā šoreiz finišē 18. pozīcijā.

Izmantotie resursi:
wtatennis.com

  +3 [+] [-]

, 2022-12-31 08:46, pirms gada
Neko sev pirmā kārta... Uzreiz nopietni jāspēlē...

  +1 [+] [-]

, 2022-12-31 10:46, pirms gada
KIMO rakstīja: Neko sev pirmā kārta... Uzreiz nopietni jāspēlē...
spriedze jau ir sajūtama

  -1 [+] [-]

, 2022-12-31 11:53, pirms gada
Diez vai!

     [+] [-]

, 2022-12-31 15:47, pirms gada
Karolīnu Plīškovu būs grūti uzvarēt. Karolīnai Pīškovai pret Jeļenu Ostapenko ir 5:3 rekords savstarpējos mačos. Tas vienmēr ir pierādījies, ka Ostapenko ir ļoti grūti kaut ko likt pretī krietni pieredzējušākiem pretiniekiem. Manuprāt šis mačs ir 30:70. Karolīna Plīškova uzvarēs 2 setos. Karolīna Plīškova ir ļoti izcila servētāja. Starp citu viena no labākajām servētājām tūrē. Uzņemšanā arī viņa ir viena no labākajām tūrē.