Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Losandželosas "Clippers" izcīna 17. uzvaru pēc kārtas

Rolands Eliņš

Losandželosas "Clippers" izcīna 17. uzvaru pēc kārtas
Karons Batlers gūst divus no saviem 29 punktiem spēlē pret Jūtas "Jazz"
Foto:AFP/Scanpix

Dienā pirms Vecgada vakara Nacionālajā Basketbola asociācijā (NBA) savu 17. uzvaru pēc kārtas izcīnīja Losandželosas "Clippers" komanda, kura pārspēja Jūtas "Jazz" ar rezultātu 107:96. Savukārt spēlē Sakramento "triple-double" sasniedza Demarkuss Kazinss, kas viņa komandai ļāva pārliecinoši uzvarēt Bostonas "Celtics".

Losandželosas „Clippers” pēdējo reizi zaudējuma garšu bija izjutusi šobrīd tik senajā 26. novembrī un šonakt spēkojās ar Jūtas „Jazz”, pret kuriem divas dienas iepriekš tikai ar lielām pūlēm izdevās izcīnīt uzvaru.

„Staples Center” arēnā veiksmīgi spēli iesāka Karons Batlers, kurš pirmajā ceturtdaļā ar simtprocentīgu precizitāti realizēja visus savus piecus tālmetienus. „Clippers” arī vairākas reizes piespieda pretiniekus pieļaut kļūdas uzreiz pēc laukuma centra līnijas pāriešanas, kas noveda pie vairākiem Deandrē Džordāna bumba striecieniem grozā no augšas. Situācija gan nedaudz pamainījās, laukumā dodoties „Clippers” rezervistiem, kuri vairākkārt izdarīja pārdrošas piespēles un radīja nelielu haosu laukumā. Tiesa, Lamars Odoms savas divas kļūdas (abas reizes nenoķerta bumba pēc piespēles) kompensēja ar trim bloķētiem metieniem.

„Jazz” pirmajā puslaikā izmeta par deviņiem metieniem vairāk nekā viņu pretinieki, taču atšķirība šoreiz mājoja precizitātē. Jūtas vienība realizēja 35% (16/46) metienu no spēles, bet „Clippers” – 62% (23/37), no kuriem veseli 16 sekoja pēc rezultatīvas piespēles. Trīs piespēles izdarīja Bleiks Grifins, tiesa, viņš soda metienus izpildīja kā īsts Losandželosas garais spēlētājs – precīzs tikai viens no pieciem mēģinājumiem, kas gan viņa komandai netraucēja puslaiku noslēgt ar deviņu punktu pārsvaru – 54:45.

Otrā puslaika sākumā kādā epizodē saskrieties pamanījās veseli četri abu komandu spēlētāji un Džordāns, lecot pēc atlēcošās bumbas, uzkrita virsū uz zemes guļošajiem Grifinam un Polam Milsapam. Par laimi, neviens spēlētājs savainojumus neguva. Turpinājumā gan arvien pārliecinošāk zem groziem izskatījās Els Džefersons, ar kura pūlēm „Jazz” izdevās ceturtdaļas noslēgumā izvirzīties vadībā ar 76:75. Pavisam drīz gan Kriss Pols, skanot MVP saukļiem, no soda metienu līnijas vadību atgrieza savas komandas rīcībā.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā apgriezienus ieslēdza viens no labākajiem līgas rezervistiem Džamals Kroufords, realizējot vairākus grūtus metienus pēc kārtas. „Jazz”, protams, nepārtraukti centās pietuvoties, taču Meta Bārnsa tālmetiens trīs minūtes pirms spēles beigām panāca rezultātu 98:90. Atlikušajā laikā „Clippers” nesteidzīgi vadīja savus uzbrukumus un uzvarēja ar 107:96.

Kriss Pols šajā spēlē guva 19 punktus, izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles un pārtvēra piecas bumbas. 29 punktus komandas rēķinam pievienoja Karons Batlers, bet 19 punkti Džamalam Kroufordam. Zaudētāju rindās 30 punktus guva Els Džefersons.

Ar šo uzvaru Losandželosas „Clippers” kļuva par tikai trešo komandu NBA vēsturē, kas spējusi izcīnīt 16 uzvaras vienā mēnesī, nepiedzīvojot nevienu zaudējumu. Nākamo spēli „Clippers” aizvadīs naktī uz 2. janvārī pret Denveras „Nuggets” un dienu pēc tam pret Andra Biedriņa pārstāvēto Goldensteitas „Warriors”.

‘’Celtics” pārliecinoši zaudē Sakramento, Kazinsam ”triple-double”

Sakramento „Kings”, kuri turnīra tabulā meklējami lejasdaļā, bez liekiem satraukumiem pierādīja savu pārākumu pār Bostonas „Celtics” vienību, kuras sastāvā bija atgriezušies Reižons Rondo un Leandro Barbosa. Rondo gan šonakt izdarīja 10 rezultatīvas piespēles, taču guva tikai divus punktus, un šajā statistikas rādītājā viņam piemēru diezgan labprāt nodemonstrēja „Kings” saspēles vadītājs Aizeja Tomass. Tomass ar lielisku precizitāti (10/15) guva 27 punktus.

Lielas problēmas „Celtics” aizsardzībai sagādāja arī Džeisons Tompsons un Džons Salmons, kuri kopā trāpīja 17 no 23 metieniem, kurus ar piepsēlēm apgādāja nevis komandas saspēles vadītājs, bet gan centrs Demarkuss Kazinss. Kazinss šajā spēlē savāca „triple-double” – 12 punkti un pa desmit atlēkušajām bumbām un rezultatīvajām piespēlēm.

Sanantonio "Spurs” pārspēj lejup krītošos "Mavericks”

„Mavericks” bija zaudējusi jau piecās spēlēs pēc kārtas, un neko pozitīvu nenesa arī mačs pret Sanantonio „Spurs”, kurā tika piedzīvots zaudējums ar 25 punktu starpību.

„Mavericks” zaudējuma galvenais iemesls šoreiz rodams aiz trīs punktu metiena līnijas – precīzs tikai viens no viņu 16 metieniem, kamēr „Spurs”trāpīja astoņus. Efektīva spēle arī Timam Dankanam, kurš guva 18 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas, kā arī bloķēja trīs metienus un izcēlās ar labāko +/- rādītāju spēlē - +24. Tikmēr viņa pretmets šajā statistikas rādītājā izrādījās Vinss Kārters – reiz fenomenāli atlētiskais spēlētājs savās 25 minūtēs pieredzēja, kā „Spurs” gūst par 28 punktiem vairāk kā Dalasas komanda.

Salīdzinoši veiksmīgu spēli aizvadīja arī Darens Kolisons, kurš „Mavericks” sastāvā realizēja deviņus no saviem 13 metieniem un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles. Ar līdzīgiem statistikas rādītājiem gan izcēlās arī viņa pretspēlētājs saspēles vadītāja pozīcijā Tonijs Pārkers.

„Spurs” šī bija piektā uzvara pēc kārtas, kamēr Dalasa noslīdējusi uz 11. vietu konferencē un atrodas jau četru uzvaru attālumā no playoff zonas. Viņiem nepieciešama pilnvērtīga Novicka klātbūtne sastāvā, jo arī šajā spēlē vācu spēka uzbrucējs, kurš joprojām gaida savas komandas pirmo uzvaru ar savu piedalīšanos tajā, laukumā pavadīja tikai 23 minūtes un guva astoņus punktus.

Detroita zem groziem nospiež un un uzvar "Bucks”

Vakar apritēja 22 gadi kopš pašreizējā Milvokī „Bucks” trenera Skota Skailza spēles, kurā viņš uzstādīja NBA rekordu, izdarot 30 rezultatīvas piespēles. Spēlē pret Detroitas „Pistons” viņš varēja tikai nožēlot, ka viņa pašreizējā komanda nav tik naska, jo tika piedzīvots zaudējums spēles galotnē ar 94:96, par spīti Montas Elisa 30 punktiem un deviņām rezultatīvajām piespēlēm.

„Pistons” pārsvars gan lielākoties izpaudās zem groziem – ar Grega Monro un Džeisona Maksīla pūlēm tika izcīnīts par 14 atlēkušajām bumbām vairāk nekā „Bucks” (47:33), kā arī tika gūti 60(!) punkti no groza apakšas. Rezultatīvākais „Pistons” sastāvā bija veterāns Teišons Prinss, kurš guva 20 punktus un realizēja uzvaru nesošos soda metienus spēles izskaņā. Pārējie "Pistons" spēlētāji gan pēc spēles atzina, ka Prinsa sniegumu punktos izmērīt nevar, un viņš bijis komandas absolūtais līderis šīs dienas spēlē. Šī bija „Pistons” ceturtā uzvara pēdējās piecās spēlēs, taču viņi ieņem tikai 12. vietu Austrumu konferencē.

30.decembra NBA spēļu rezultāti

KomandasRezultātsRezultatīvākie
Bucks-Pistons94:96Eliss 30` Prinss 20`
Spurs-Mavericks111:86Pārkers 21` Kolisons 18`
Celtics-Kings96:118Pīrss 20` Tomass 27`
Jazz-Clippers96:107Džefersons 30` Batlers 29`

Izmantotie resursi:
Nba.com
Espn.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-12-31 10:19, pirms 11 gadiem
vienīgie varianti kā pārtraukt viņu uzvaru sēriju ir 1.traumas,2.izprovocēt Polu vai Griffinu,lai tie dabū diskvalifikācijas.play off tā varētu būt laba taktika,ziedot kādu spēlētāju,lai tas dauza pa rokām Polam vai Griffinam,provocē abus,un,ja tie norausies,tad LAC būs problēmas,bet pretiniekiem brīvas rokas lai uzvarētu sēriju

  +2 [+] [-]

, 2012-12-31 10:27, pirms 11 gadiem
Smagi jau būtu Cliperiem jā šādi notiktu, tomēr manuprāt šai komandai ir ļoti labi rezervisti kā crawfords pret paulu un džordans pret grifinu kā arī pamatā ļoti labi izskatās Batlers domāju ka Cliperi šogad ir gatavāki kā vēl nekad lai izcīnītu viss augstākās pozīcijas
teetislaacis rakstīja: vienīgie varianti kā pārtraukt viņu uzvaru sēriju ir 1.traumas,2.izprovocēt Polu vai Griffinu,lai tie dabū diskvalifikācijas.play off tā varētu būt laba taktika,ziedot kādu spēlētāju,lai tas dauza pa rokām Polam vai Griffinam,provocē abus,un,ja tie norausies,tad LAC būs problēmas,bet pretiniekiem brīvas rokas lai uzvarētu sēriju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-31 10:37, pirms 11 gadiem
Nu pret Warrriors vai Lakers uzvaru seerija diemzheel beigsies!

     [+] [-]

, 2012-12-31 11:44, pirms 11 gadiem
kobe.james rakstīja: Vēl jau ir arī Bilups. Bet nu par to roku dauzīšanu... tas notiek visu laiku. Ja vēl Grifins kaut ko darītu, tad domāju CP3 jau nu toč zin normas.
nu Bostonai jau izdevās.tur gan Pols aizstāvēja komandas biedru,bet čalim tomēr arī nav dzelzs nervi,un to šī epizode pierādīja,turklāt dēļ šīs epizodes viņš neuzstādīja NBA rekordu,kas bija ļoti reāli.

  +3 [+] [-]

, 2012-12-31 12:03, pirms 11 gadiem
matishL rakstīja: Smagi jau būtu Cliperiem jā šādi notiktu, tomēr manuprāt šai komandai ir ļoti labi rezervisti kā crawfords pret paulu un džordans pret grifinu kā arī pamatā ļoti labi izskatās Batlers domāju ka Cliperi šogad ir gatavāki kā vēl nekad lai izcīnītu viss augstākās pozīcijas
Tu kaut ko nejauc? Džordans nāk pamatā ar Grifinu, jo pirmais ir izteikts centrs un otrs 4 numurs. Tā pat ar Kraufordu un Polu. Clipperi ir ārkārtīgi labs rezervistu soliņš, kas arī nokārto spēles pat gadījumā, ja pamatam neiet, bet basi viņi spēlē diezgan primitīvu un play-off gan jau ka pirmo kārtu pārvarēs, bet čempionu titulu ar tādu nevinnēt. Protams, ja nemainīs taktiku vadoties no pretiniekiem. Patreiz pamats spēlē daudz uz Grifinu postā, kur viņam uzbrukumā nemaz tik labi neiet vai uz Pola un Batlera individuālo meistarību un rezultātā ļoti daudz sarežģītu metienu vai metienu pēdējās sekundēs.

  +3 [+] [-]

, 2012-12-31 12:22, pirms 11 gadiem
Nez cik ilgs laiks paies kamēr SC pokemoni nomainīs Kobes un Džeimsa avatarus pret Grifinu un LAC?

  -1 [+] [-]

, 2012-12-31 12:35, pirms 11 gadiem
Gribas atpakaļ veco labo Pistons.
Šī motoru pilsēta man simpatizē.
Kaut gan man nepatīk LAC un LAL ,arī Spurs garlaicīgais spēles stils.
Bet jā,Clippers šobrīd nevainojami spēlē,atgādina Braves 3 lieliskās sezonas.

  +3 [+] [-]

, 2012-12-31 12:59, pirms 11 gadiem
Galvenais, ka Clippers rāda skaistu basketbolu! ātrs, daudz pārķertas bumbas, triecieni grozā no augšas, trīspunktnieki, bloķētie metieni!
un viņiem ir labākais bench līgā, īstenībā pirmo reizi redzēju variantu, ka pirmo piecinieku nomaina cits piecinieks un ne jau, kad ir +20...
Vēl šorīt pārsmējos par Deandrē Džordana soda metieniem, pret vairogu Galvenais jau iekšā... Kaifs skatīties kā spēlē Džamalu Kramfourdu, tās kustības...
Apsveicu ar panākumu 17 uzvaras pēc kārtas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja