Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīga: Mūsējo komandām kaujas par pirmajām uzvarām

Andrejs Siliņš

Eirolīga: Mūsējo komandām kaujas par pirmajām uzvarām
Jānis Strēlnieks
Foto: euroleague.net

Šovakar ULEB Eirolīgā basketbolā cīņas aizvadīs latviešu pārstāvētās komandas - Ainara Bagatska vadītā Kijevas "Budivelnik" ar Jāni Strēlnieku ierindā mājās uzņems bez savainotā Dāvja Bertāna spēlējošo Belgradas "Partizan", savukārt Kaspara Vecvagara Kauņas "Žalgiris" Lietuvā eksaminēs debitanti "Strasbourg".

Budivelnik - Partizan

19:00 Kijevā Eirolīgas debitante "Budivelnik" centīsies beidzot tikt pie pirmā panākuma. Pēc satura ziņā līdzīgām cīņām pret grandiem "Fenerbahce Ulker" un CSKA šovakar kijeviešiem pretī nāks ne mazāk slavens vārds - Belgradas "Partizan". Tomēr budžeta iespēju ziņā serbu vienība nestāv līdzās ne abiem iepriekšējiem pretiniekiem, ne arī pašai "Budivelnik" komandai. Tas gan tradicionāli nav liedzis rādīt atzīstamu sniegumu un arī šajā sezonā viena uzvara jau izcīnīta - līdzīgai cīņai pret "Barcelona" (60:67) sekoja pilnīga franču čempiones "Nanterre" iznīcināšana - 73:43.

Mājās leģendārā Duško Vujoševiča vadītā "Partizan", savu līdzjutēju kaislīgi atbalstīti, allaž sagādā problēmas jebkura kalibra pretiniecei, bet šovakar viesos varēs cīnīties ar mazāku spiedienu. "Zinām, ka "Partizan" ir jauna komanda, taču viņi spēlē ļoti agresīvi kā uzbrukumā, tā aizsardzībā. Mums jābūt tam gataviem," pirms mača ar pretinieku līdzjutējus un medijus iepazīstināja "Budivelnik" latviešu aizsargs Jānis Strēlnieks, kurš ar 5,5 rezultatīvām piespēlēm ir 7. labākais piespēlētājs Eirolīgā.

"Partizan" rezultatīvākais vīrs līdzšinējās cīņās bijis vieglais uzbrucējs Dragans Milosavļevičs, kuram 20,5 gūti punkti, kā arī piecas atlēkušās bumbas. Viens no redzamākajiem komandas spēlētājiem ir Serbijas izlases aizsargs Bogdans Bogdanovičs - 12 punkti3,5 bumbas, 3,0 piespēles un 1,5 pārtvertas bumbas. Dāvja Bertāna prombūtnē teicamu sniegumu zem groziem demonstrē Eiropas čempions Francijas izlases sastāvā Žofrijs Loverņjē - 7,5 punkti un 12 bumbas zem groziem.

Ainara Bagatska un Oskara Ernšteina trenētā "Budivelnik" atrodas piektajā vietā sešu komandu konkurencē A grupā, bet "Partizan" ir trešie.

Žalgiris - Strasbourg

Ar francūžiem darīšana būs arī Kasparam Vecvagaram un Kauņas "Žalgirim". Kauņas līdzjutēji, svētdien piedzīvojusi kaunpilnu zaudējumu "Šiauliai", šovakar "Žalgira" arēnā pulcēsies tikai ar vienu uzstādījumu komandai - izcīnīt pirmo uzvaru jaunajā Eirolīgas sezonā. Pretiniece - Francijas vicečempione "Strasbourg", kas, tāpat kā "Žalgiris", sezonu sākusi ar diviem zaudējumiem.

Šī vakara spēle būs Sauļa Štomberga debija pie "Žalgira" stūres - 2003. gada Eiropas čempions un divkārtējais olimpiskās bronzas medaļas ieguvējs tika iecelts galvenā trenera amatā pēc tam, kad no tā tika atbrīvots grieķu speciālists Iliass Zuross. "Mums ir savi mērķi un uzdevumi. Spēlētāji to saprot un turpina darbu," komandas stāvokli komentē jaunieceltais treneris. "Protams, pievēršam uzmanību jaunām lietām, un esmu priecīgs par to, kā spēlētāji tās saprot." Klubs lēmumu atlaist Zurosu skaidroja ar nepietiekamo jauno spēlētāju iesaistīšanu, līdz ar to pēc Štromberga stāšanās pie stūres ir pamatotas cerības, ka jaunie, tostarp latviešu aizsargs Kaspars Vecvagars, tiks pie vairāk iespējām.

Šī vakara iespēja būs maskējusies balti sarkanos formastērpos ar Strasbūra vārdu uz tiem. Skaļākais vārds bez galvenā trenera Vensāna Kolē, kurš septembrī aizveda Franciju līdz Eiropas čempiontitulam, ir cits šīs čempionkomandas spēlētājs Aleksis Ažensā. 218 centimetrus garais centrs vidēji guvis 18,5 punktus un izcīnījis piecas atlēkušās bumbas. "Tikšanās ar Lietuvas centriem man joprojām ir labā atmiņā," Ažensā atcerējās "EuroBasket" finālu, kad francūži pieveica Lietuvu ar 80:66. "Man šī būs īpaši sarežģīta spēle, jo pret mani vērsīs īpašu uzmanību. Daudz noteiks mentālais aspekts. mums nepieciešama uzvara, lai izdzīvotu Eirolīgā un arī lai atgūtu pārliecību Francijas čempionātam."

"Žalgiris" atrodas pēdējā pozīcijā B grupā, bet "Strasbourg" vietu augstāk.

ULEB Eirolīga

31. oktobris

GrupaSpēleLaiks
A grupaBudivelnik - Partizan19:00
A grupaFenerbahce Ulker - CSKA21:45
A grupaBarcelona - Nanterre21:45
B grupaŽalgiris - Strasbourg19:45
C grupaUnicaja - Galatasaray21:00
C grupaOlympiacos - Bayern21:15
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-10-31 16:41, pirms 11 gadiem
sandis44444 rakstīja: Atkal nesaprotama VSB izvēle.. viņi rādīs Zalgiris - Stazbūra.. tai pat laikā spēle Bagijs un Strelnieks..

nez kas izvēlas un sastāda to debīlo programmu kur priekšroka vienmēr ir ārzemniekiem ne savējiem!

ok Žalgirī ir Vevagars kas spele 3is minutes (ja vispār spēlē) bet Kijeva tikai Strelnieks kas spele 30 minūtes! nu jā izvēle uzreiz skaidra..
ko tu tur gvelz?/ vsb ir baltijas kanāls nevis lv!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-10-31 17:22, pirms 11 gadiem
sandis44444 rakstīja: man tas neintresē!

kapec man latvija jaskatas leišu klubu speles??

un nedomaju ka visas 3as baltijas valstis ir viena programm!

jo viens piemērs - mums Žalgira vai Rytas speles ne vienmer rāda tiešraidē, tad ko gribi teikt - leiši samierinās ka viņu mīluļu mačus rāda kkad naktii ieraksta??

ar to samierinaties vaArm tikai mes latvieši!!
visas 3 valstis ir pilnigi viens un tas pats!
un beidz raudāt par to!
iedomājies kas viņiem ir jāpārcieš ka viņiem jāskatās visas rjžaņas ģinamo un citas kolhoza spēles!

ja nerāda vsb tad rāda leišu tv6 līdzīgi kā ar dinamo hokeja spēlēm!

     [+] [-]

, 2013-10-31 17:35, pirms 11 gadiem
ir infa ka Juurmala -4.5 shodien drosais variants, nav pa teemu, tachu sakaraa ar visiem totalizatora skandaaliem, jaazin ka taadas lietas notiek arii basiitii...

     [+] [-]

, 2013-10-31 17:42, pirms 11 gadiem
Ja zinat kur rādīs, iemetiet linku uz Budivelnika spēli?

  +1 [+] [-]

, 2013-10-31 17:57, pirms 11 gadiem
Kadrs23 rakstīja: ir infa ka Juurmala -4.5 shodien drosais variants, nav pa teemu, tachu sakaraa ar visiem totalizatora skandaaliem, jaazin ka taadas lietas notiek arii basiitii...
Avots?

     [+] [-]

, 2013-10-31 18:45, pirms 11 gadiem
RiiBrii rakstīja: Ja zinat kur rādīs, iemetiet linku uz Budivelnika spēli?
Linku daudz - piemēram - te būšot - Budivelnik - Partizan

     [+] [-]

, 2013-10-31 18:46, pirms 11 gadiem
RiiBrii rakstīja: Ja zinat kur rādīs, iemetiet linku uz Budivelnika spēli?
Te krieviski:
LiveTV / WebPlayer

  +1 [+] [-]

, 2013-10-31 18:53, pirms 11 gadiem
Sen senos laikos, kad vecais RD iekļuva PSRS augstākajā līgā, klausījos tiešraidi pa radio. Nu jaunatne izlaidusies...

  +1 [+] [-]

, 2013-10-31 19:17, pirms 11 gadiem
Nebiju ielogojies un lasīju komentārus. Gribēju iekomentēt un pateikt, ka biedrinjsh#15 ir ne tas gaišākais cilvēks pasaulē. Ienācu un secināju, ka viņš jau man ir bloķēts Sistēma tomēr darbojas, tikai vajag visu laiku ar savu profilu iekšā būt, lai šajā portālā nelasītu muļķības.

     [+] [-]

, 2013-10-31 19:57, pirms 11 gadiem
krkr rakstīja: Sen senos laikos, kad vecais RD iekļuva PSRS augstākajā līgā, klausījos tiešraidi pa radio. Nu jaunatne izlaidusies...
Varēja jau vismaz Dinamo spēles tiešām tiešraidi radio laist, ja brauc mašīnā vai esi darbā, būtu ļoti ērti.

     [+] [-]

, 2013-10-31 20:01, pirms 11 gadiem
RiiBrii rakstīja: Ja zinat kur rādīs, iemetiet linku uz Budivelnika spēli?
To tak NTV+ basketbol rāda:
Торрент-ТВ. Онлайн трансляция НТВ+ Баскетбол

     [+] [-]

, 2013-10-31 20:50, pirms 11 gadiem
osix rakstīja: Avots?
Nu tu dod, ja es tew avotu nosauktu ta jau cietums draudeetu par speelju sarunaashanu.... A tagad tik taa, vienkaarshi spamoshana...