Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai dubultspēļu tituls un vienspēļu fināls Beļģijā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Marcinkevičai dubultspēļu tituls un vienspēļu fināls Beļģijā
Foto: www.euro-ten.com

Lieliski Šarleruā (Beļģija) ITF 25 000 sērijas turnīrā šodien turpinājusi spēlēt Latvijas tenisiste Diāna Marcinkeviča. Vispirms vienspēļu pusfinālā ar 6:0, 2:6, 6:2 tika uzveikta slovākiete Kristina Kučova, bet pēc tam kopā ar krievieti Irinu Hromačovu izcīnīts dubultspēļu tituls.

Tāpat kā vakar Marcinkevičai šodien bija jāaizvada divas spēles. Vispirms vienspēļu sacensību pusfinālā 21 gadu veco latvieti (WTA 246.) gaidīja duelis pret sacensību pirmo numuru, slovākieti Kristinu Kučovu. 23 gadus vecā sportiste WTA rangā šobrīd ieņem 182.vietu, bet karjeras labākais rezultāts viņai 103.pozīcija pirms četriem gadiem. Jāpiemin, ka slovākiete startējusi arī divos „Grand Slam” pamatturnīros, vienīgo panākumu gūstot 2009.gada Vimbldonā.

Pirmā tikšanās ar Kučovu Diānai iesākās pat ļoti veiksmīgi. Latvijas tenisiste uzvarēja cīņas pirmajos astoņos (!!!) geimos, iegūstot 6:0, 2:0 vadību. Kā jau tas nereti dāmu tenisā gadās, šūpoles sasvērās uz otru pusi – nākamos sešus geimus pēc kārtas jau uzvarēja slovākiete, izlīdzinot rezultātu pa setiem. Izšķirošajā setā Marcinkevičai gan atkal izdevās būs veiksmīgākai (6:2), līdz ar to garantējot vietu finālā.

Vienspēļu rangā nopelnīti 34 punkti, bet rīt jācenšas tikt pie vēl 16 punktiem. Titula spēlē mūsu tenisistei pretī stāsies Nīderlandes pārstāve Aranča Rusa. 22 gadus vecā tenisiste vēl pirms gada sasniedza savu karjeras rekordu WTA rangā – 61.vieta, bet gada laikā atkritusi uz 290.pozīciju. No 13 starta reizēm Grand Slam sacensībās jāizceļ Rusas 2012.gadā sasniegtā 4.kārta „French Open”. Bet šogad viņa izvairījās no viena WTA tūres rekorda, pārtraucot 17 zaudējumu sēriju. Līdz šim pret Rusu Diāna nav spēlējusi.

Nedaudz vēlāk Marcinkeviča nopelnīja 50 dubultspēļu reitinga punktus, kad uzvarēja dubultspēļu titula spēlē duetā ar krievieti Irinu Hromačovu. Savas pretinieces – Gabrielu Sē (Brazīlija) un Danielu Segelu (Čīle) Latvijas un Krievijas duets uzvarēja pietiekami pārliecinoši – 6:4, 6:3. Dubultspēlēs Diānai šis ir otrais tituls šogad – pirmais (arī 25 000 kategorijas turnīrā) šogad tika izcīnīts kopā ar baltkrievieti Sasnoviču.

Izmantotie resursi:
ITF - International Tennis Federation

     [+] [-]

, 2013-08-31 22:59, pirms 11 gadiem
Malacis, tagat ari vienspeles janem tituls!!!