Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kolumbusa Bostonā tiek pie punkta, "Bruins" garantē Prezidenta trofeju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kolumbusa Bostonā tiek pie punkta, "Bruins" garantē Prezidenta trofeju
Davids Pastrņāks. Foto: AP/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārās sezonas uzvarētāju priekšlaikus – septiņas spēles pirms noslēguma – tikusi kronēta Bostonas "Bruins", kas savā laukumā ar 2:1 pagarinājumā pieveica Kolumbusas "Blue Jackets".

Elvis Merzļikins savainojuma dēļ nespēlēja. Maikls Hačinsons tika galā ar 29 no 31 metiena.

• Izcīnot vienu punktu, Kolumbusas "Blue Jackets" atkal pacēlusies no NHL pēdējās vietas un tagad atrodas priekšā Čikāgas "Blackhawks".

• Bostonas "Bruins" uzvaru pagarinājuma ievadā nodrošināja Davids Pastrņāks. Viņš saņēma piespēli labajā malā, palidoja garām pretiniekiem un apslidoja arī Hačinsonu.

• Dominējošā Bostona 75 spēlēs izcīnījusi 58 uzvaras un pirmajā vietā atrodas ar lielu atrāvienu – 121 punkts pret Karolīnas "Hurricanes" 103 punktiem.

• Pie Prezidenta trofejas, ko pasniedz regulārās sezonas labākajai komandai, "Bruins" tikusi pirmo reizi kopš 2013./14. gada sezonas.

• Bieži tiek runāts par Prezidenta trofejas lāstu – pēdējā regulārās sezonas uzvarētāja, kas pēc tam izcīnīja arī Stenlija kausu, bija Čikāgas "Blackhawks" 2013. gadā.

• Turpinājumā tikai viena Prezidenta trofejas ieguvēja (Ņujorkas "Rangers" 2014./15. gada sezonā) ir tikusi tālāk par izslēgšanas spēļu otro kārtu.

• Edmontonas "Oilers" kapteinis Konors Makdeivids guvis 300. vārtus NHL karjerā.

• Viņš izcēlās mazākumā un palīdzēja Edmontonas "Oilers" savā laukumā ar 2:0 pieveikt Losandželosas "Kings". Stjuarts Skiners atvairīja 43 metienus.

• Floridas "Panthers" viesos ar 5:2 pieveica Monreālas "Canadiens", un ar hat-trick izcēlās Metjū Tkačaks, tādējādi sasniedzot 100 punktu robežu.

• Tkačaks ir ceturtais, kurš šosezon sasniedzis apaļo jubileju. Līderis ar 144 punktiem ir Makdeivids, Leons Draizaitls ievācis 117 punktu ražu, bet Ņikitam Kučerovam ir 104.

• Pēdējā vietā esošā Čikāgas "Blackhawks" piedzīvojusi jau septīto zaudējumu pēc kārtas.

• Gan Kolumbusai, gan Čikāgai ir 54 punkti, bet "Blue Jackets" aizvadījusi par vienu spēli mazāk – 74 pret 75.

• NHL kopvērtējums šeit.

NHL regulārā sezona, 31. marts

SpēleRez.Trīs zvaigznes
Bruins – Blue Jackets2:1 PPastrņāks 1+0 Ullmarks 25/26 Bertuci 1+0
Canadiens – Panthers2:5Tkačaks 3+1 Lundels 2+1 Ferels 1+0
Devils – Rangers2:1Maiers 1+0 Haula 1+0 Vanečeks 24/25
Senators – Flyers5:4 PŠticle 1+1 Žirū 1+0 Deandželo 1+1
Penguins – Predators2:0Džerijs 28/28 Zakers 1+0 Gencels 1+0
Lightning – Capitals5:1Marūns 2+0 Stemkoss 1+1 Vasiļevskis 30/31
Red Wings – Hurricanes3:2Volmans 1+0 Nedelkovičs 31/33 Larkins 1+0
Blackhawks – Blues3:5Kairū 1+0 Sāds 1+1 Vrāna 1+0
Oilers – Kings2:0Skiners 43/43 Makdeivids 1+0 Korpisalo 35/37
Kraken – Ducks4:1Benīrss 1+1 Švorcs 1+1 Sprongs 1+0
Sharks – Golden Knights4:3 PKutūrs 1+0 Truns 0+2 Ferāro 1+1

     [+] [-]

, 2023-03-31 08:47, pirms gada
Savdabīgs cīniņš par pēdējo vietu un lielāko iespēju izlozē tikt pie drafta pirmo nummuru.No visiem aspektiem tīši zaudēt nedrīkst,tad nu komandas demonstrē savu meistarību zaudēt cīnoties,ko šonakt nodemonstrēja arī Kolumbusa pret līgas līderi.Kandidātu loks uz pēdējo vietu pieaudzis,jo Čikāgai septiņi un Anaheimai seši zaudējumi pēc kārtasTiesa,viņiem tūdaļ nāksies kādu spēli arī uzvarēt,lai līgas vadība nepakratītu pirkstu.

     [+] [-]

, 2023-03-31 09:23, pirms gada
alguns rakstīja: No visiem aspektiem tīši zaudēt nedrīkst,tad nu komandas demonstrē savu meistarību zaudēt cīnoties,ko šonakt nodemonstrēja arī Kolumbusa pret līgas līderi.
Kolumbusa šajā elementā bija pārliecinoša?

  +1 [+] [-]

, 2023-03-31 09:50, pirms gada
sporta lidzzinatajs rakstīja: Kolumbusa šajā elementā bija pārliecinoša?
Kolumbusa tika pieminēta kā piemērs,kad NHL viens no pārliecinošiem autsaideriem spēj atņemt punktu pārliecinošam līderim. pat tad,kad šie punkti nav īpaši vajadzīgi.Šīs nakts Kolumbusas spēli neredzēju,tāpēc neņemos spriest,kā tas viniem izdevās.Ne jau par to šeit ir stāsts.Ir jāsaprot,ka NHL nav tikai labākā hokeja līga pasaulē,bet arī biznesa projekts.Loģiski domājot,jebkura no šīm četrām autsaideru komandām vēlētos šogad iegūt drafta pirmo nummuru un lielākā iespēja tam ir, palikt pēdējā vietā.Lai to atklāti komandas nedarītu,tāpēc arī tika ieviesta izlozes kārtība ar noteiktiem procentiem uzvaru iespējā.Neviens komandas līdzjutējs neatbalstīs savas komandas tīšu zaudēšanu .Rezultātā kritīsies apmeklējums,cietīs bizness.Tādeļ arī tāda lavierēšanu un komandas līdzjutēji iet uz autsaiderui spēlēm ar domu,varbūt šodien uzvarēsim tos stipros vai tos,kuriem vairāk vajag.Apmēram tā.

     [+] [-]

, 2023-03-31 11:44, pirms gada
alguns rakstīja: Kolumbusa tika pieminēta kā piemērs,kad NHL viens no pārliecinošiem autsaideriem spēj atņemt punktu pārliecinošam līderim. pat tad,kad šie punkti nav īpaši vajadzīgi.Šīs nakts Kolumbusas spēli neredzēju,tāpēc neņemos spriest,kā tas viniem izdevās.Ne jau par to šeit ir stāsts.Ir jāsaprot,ka NHL nav tikai labākā hokeja līga pasaulē,bet arī biznesa projekts.Loģiski domājot,jebkura no šīm četrām autsaideru komandām vēlētos šogad iegūt drafta pirmo nummuru un lielākā iespēja tam ir, palikt pēdējā vietā.Lai to atklāti komandas nedarītu,tāpēc arī tika ieviesta izlozes kārtība ar noteiktiem procentiem uzvaru iespējā.Neviens komandas līdzjutējs neatbalstīs savas komandas tīšu zaudēšanu .Rezultātā kritīsies apmeklējums,cietīs bizness.Tādeļ arī tāda lavierēšanu un komandas līdzjutēji iet uz autsaiderui spēlēm ar domu,varbūt šodien uzvarēsim tos stipros vai tos,kuriem vairāk vajag.Apmēram tā.
Nevaru saprast vienu, kā var sarīkot izlozi jeb lotereju ar kaut kādiem tur varbūtības procentiem?
Kā vispār kaut kas tāds ir iespējams? Tev, Algunopi, kā vecam bukam, vajadzētu rubīt fišku tajās lietās, jo pats, droši vien, stagnācijas gados esi vērojis (varbūt arī ne tikai vērojis) visādus tur sportloto, sprintus un tamlīdzīga veida šņagas Kā var visu to štelli sabīdīt ar kaut kādiem tur mistiskiem varbūtības procentiem? Vai nu tu vinnē, vai nu tu zaudē, kā var būt vēl savādāk?

     [+] [-]

, 2023-03-31 13:02, pirms gada
alguns rakstīja: .Neviens komandas līdzjutējs neatbalstīs savas komandas tīšu zaudēšanu .Rezultātā kritīsies apmeklējums,cietīs bizness.Tādeļ arī tāda lavierēšanu un komandas līdzjutēji iet uz autsaiderui spēlēm ar domu,varbūt šodien uzvarēsim tos stipros vai tos,kuriem vairāk vajag.Apmēram tā.
Protams, ka līdzjutēji labāk grib redzēt komandu ar kausiem un medaļām, taču īstermiņā komandas nespēja ar potenciālu MEGA labumu beigās ZA fanu vidē ir tīri ok pieņemama. Daudz pieņemamāka nekā ilgtermiņa viduvējība (kad nekas nesanāk, bet komanda bez rezultāta cenšas kko darīt).

     [+] [-]

, 2023-03-31 13:02, pirms gada
Marokāņi-Lettiņu brāļi rakstīja: Nevaru saprast vienu, kā var sarīkot izlozi jeb lotereju ar kaut kādiem tur varbūtības procentiem?
Kā vispār kaut kas tāds ir iespējams? Tev, Algunopi, kā vecam bukam, vajadzētu rubīt fišku tajās lietās, jo pats, droši vien, stagnācijas gados esi vērojis (varbūt arī ne tikai vērojis) visādus tur sportloto, sprintus un tamlīdzīga veida šņagas Kā var visu to štelli sabīdīt ar kaut kādiem tur mistiskiem varbūtības procentiem? Vai nu tu vinnē, vai nu tu zaudē, kā var būt vēl savādāk?
Matemātika, pamatskolas līmenis.

     [+] [-]

, 2023-03-31 13:42, pirms gada
Juris Miņins rakstīja: Matemātika, pamatskolas līmenis.
Es par sistēmu runāju, nevis par matemātiku Vienīgā versija, kas nāk prātā, nosacītajai pēdējai vietai tiek dotas vai nu vairākas iespējas mest nosacīto kauliņu vai arī tiek doti vairāki papīrīši ar nosacītajiem cipariem, viens no kuriem ir laimīgais, kaut kā tā

     [+] [-]

, 2023-03-31 13:51, pirms gada
Marokāņi-Lettiņu brāļi rakstīja: Es par sistēmu runāju, nevis par matemātiku Vienīgā versija, kas nāk prātā, nosacītajai pēdējai vietai tiek dotas vai nu vairākas iespējas mest nosacīto kauliņu vai arī tiek doti vairāki papīrīši ar nosacītajiem cipariem, viens no kuriem ir laimīgais, kaut kā tā
Pieņemsim ir 3 komandas (apzīmējam ar numuriem 1,2,3)
Komandau 1 varbūtība ir 50%, komandai 2 - 35% , komandai 3 - 15%

Saber traukā 100 bumbiņas, uz 50 ir uzrakstīts/ ielikts iekšā 1, uz 35ām - 2, uz 15 - 3
Samaisa un izvelk vienu

     [+] [-]

, 2023-03-31 15:13, pirms gada
Marokāņi-Lettiņu brāļi rakstīja: Es par sistēmu runāju, nevis par matemātiku Vienīgā versija, kas nāk prātā, nosacītajai pēdējai vietai tiek dotas vai nu vairākas iespējas mest nosacīto kauliņu vai arī tiek doti vairāki papīrīši ar nosacītajiem cipariem, viens no kuriem ir laimīgais, kaut kā tā
Ja to rīko fiziski, kā jau te rakstīja - vairāk bumbiņu, kauliņu utt. komandai, kam ir lielākas iespējas vai, kā senāk ar čipšiem, brokastu pārslām un visādu šņagu, ko tur varēja dabūt - tos, kas skaitās retāki ieliec 1 paciņā no 1000, tos, kas skaitās biežāki 900 paciņās no 1000. Ja to rīko virtuāli - 2 varianti. Ja to rīkotu ar primitīvu random number ģeneratoru vai tamlīdzīgu programmu, vienkārši ieraksti, ka no 100 izvēlēm 35 ir CBJ, 16 CHi utt. Ja to dara nopietnāk, vienkārši ieprogrammē algoritmā, ka 35.5% gadījumu, jāizkrit tam, 15% tam utt. Aptuveni, kā tad, kad notiek virtuālās loterijas vai datorspēlēs ir saucamie "loot" box ar dažādām retuma pakāpēm un balvām un tiek ieprogrammēts, ka no 1000000 balvām pašas labākās izkritīs 1 reizi, sliktākās 900000 gadījumos.
Tas tiešām ir pamatskolas līmenis - varbūtības teorija. Un ex-padomju savienības pilsonim, kas dzīvojis astoņdesmitajos vai deviņdesmitajos vispār šo bija jāzina perfekti no tiem laikiem, kad daudzi mēģināja atkost automātu algoritmus

     [+] [-]

, 2023-03-31 15:54, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Ja to rīko fiziski, kā jau te rakstīja - vairāk bumbiņu, kauliņu utt. komandai, kam ir lielākas iespējas vai, kā senāk ar čipšiem, brokastu pārslām un visādu šņagu, ko tur varēja dabūt - tos, kas skaitās retāki ieliec 1 paciņā no 1000, tos, kas skaitās biežāki 900 paciņās no 1000. Ja to rīko virtuāli - 2 varianti. Ja to rīkotu ar primitīvu random number ģeneratoru vai tamlīdzīgu programmu, vienkārši ieraksti, ka no 100 izvēlēm 35 ir CBJ, 16 CHi utt. Ja to dara nopietnāk, vienkārši ieprogrammē algoritmā, ka 35.5% gadījumu, jāizkrit tam, 15% tam utt. Aptuveni, kā tad, kad notiek virtuālās loterijas vai datorspēlēs ir saucamie "loot" box ar dažādām retuma pakāpēm un balvām un tiek ieprogrammēts, ka no 1000000 balvām pašas labākās izkritīs 1 reizi, sliktākās 900000 gadījumos.
Tas tiešām ir pamatskolas līmenis - varbūtības teorija. Un ex-padomju savienības pilsonim, kas dzīvojis astoņdesmitajos vai deviņdesmitajos vispār šo bija jāzina perfekti no tiem laikiem, kad daudzi mēģināja atkost automātu algoritmus
Apmēram skaidrs, tikai nepiekritīšu apgalvojumam, ka TAS BIJA JĀZIN PERFEKTI Man, piemēram, skolā informātika tika pasniegta UZ PAPĪRA, pie tam vēl BURTISKAJĀ NOZĪMĒ Nekādus datorus tanī laikā mēs tā arī neredzējām, tos dolbanijos algoritmus ar pildspalvu burtnīcā drukājām, paši neko nesaprasdami no tā, ko rakstām un paralēli učeni lādēdami par to vien, ka liek tik daudz rakstīt
Pats nogurdinošākais un garlaicīgākais priekšmets, kāds vien varēja būt, par kuru labu atzīmi varēja dabūt vienīgi zubrīšanas veidā (tas bija uz īsu brīdi, jo pēc ieskaitītas atzīmes, viss no paura izvēdinājās ārā, it kā nekas tur nebūtu bijis), jo savādāk nekā, to labi atceros Jautājums, vai ar tādām pasniegšanas metodēm daudz ko var apgūt un iegaumēt?

     [+] [-]

, 2023-03-31 16:07, pirms gada
Cipanz rakstīja: Pieņemsim ir 3 komandas (apzīmējam ar numuriem 1,2,3)
Komandau 1 varbūtība ir 50%, komandai 2 - 35% , komandai 3 - 15%

Saber traukā 100 bumbiņas, uz 50 ir uzrakstīts/ ielikts iekšā 1, uz 35ām - 2, uz 15 - 3
Samaisa un izvelk vienu
Manuprāt, labāk tomēr ir tā, kā tu raksti, nevis virtuāli, par ko rakstīja Kviļu Pēteris
Lai viss notiek telekameru priekšā un lai vilcējs būtu kāda slavenība, vēlams, no Hokeja aprindām, taču ne obligāti, varētu būt arī kāda rokzvaigzne, piemēram
Virtuāli tur huhļi-muhļi vienmēr var sanākt Personiski es neuzticos visām tām jaunajām tehnoloģijām, labāk lai ir dzīva cilvēka roka!

     [+] [-]

, 2023-03-31 22:22, pirms gada
Marokāņi-Lettiņu brāļi rakstīja: Manuprāt, labāk tomēr ir tā, kā tu raksti, nevis virtuāli, par ko rakstīja Kviļu Pēteris
Lai viss notiek telekameru priekšā un lai vilcējs būtu kāda slavenība, vēlams, no Hokeja aprindām, taču ne obligāti, varētu būt arī kāda rokzvaigzne, piemēram
Virtuāli tur huhļi-muhļi vienmēr var sanākt Personiski es neuzticos visām tām jaunajām tehnoloģijām, labāk lai ir dzīva cilvēka roka!
Ja ņem piemēru par 100 bumbiņām - neviens skatītājs, taču neredz vai tiešām tur lielākajam lūzerim būs 36 bumbiņas un labākajai 5 bumbiņas. Tikpat labi var visas bumbiņas sarakstīt vienai komandai. Virtuālajā vienīgais risks, ja kāds kaut ko nesmuki saprogrammējis, jo arī virtuālā izlozē tu redzēsi tikpat daudz cik fiziskā - virsējo kārtu.
Un mana piezīme par perfekti jāpārzina bija ne jau par to, ka jārubī, kā datori strādā, bet gan par to, ka jau astoņesmitajos, deviņdesmitajos modē bija mēģināt atšifrēt, kā strādā spēļu automāti - , kāds ir algoritms, lai dabūtu laimestu + PSRS taču bija sportloto. Un datori, kā palīgs skolās parādījās pavisam nesen. Lai saprastu, kā notiek loterijas, izlozes nav jābūt 15 gadīgam knariņam ar datoru uz galda, planšeti somā un telefonu rokās.