Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Lakers" izlaiž uzvaru pret Stīva Neša bijušo komandu

Rolands Eliņš

"Lakers" izlaiž uzvaru pret Stīva Neša bijušo komandu
Kobe Braients "Suns" spēlētāju ielenkumā
Foto:AP/Scanpix

Šonakt Nacionālajā Basketbola asociācijā tika aizvadītas 12 spēles, no kurām vislielāko interesi saistīja „Lakers” un „Suns” duelis Fīniksā. Lai arī Kobe Braients turpināja veiksmīgi uzbrukumos iesaistīt komandas biedrus, spēles galotnē veiksmīgāki izrādījās „Suns” basketbolisti (92:86). Savukārt Miami „Heat”, atbildot uz „Nets” spēlētāja Redžija Evansa izteikumiem, pārspēja Bruklinas „Nets” ar 20 punktu starpību (105:85).

Losandželosas „Lakers”, kuri bija uzvarējuši jau trīs spēlēs pēc kārtas, ar spēli Fīniksā uzsāka septiņu izbraukuma spēļu sēriju. Šī bija arī Stīva Neša atgriešanās spēle Fīniksā, kura gan neizdevās gluži kā viņš bija iecerējis.

Spēles pirmajās trīs ceturtdaļās „Lakers” turpināja trijās iepriekšējās spēlēs iesākto, Braients bija savācis jau deviņas rezultatīvas piespēles, taču nekur tālu no „Suns” viņi tomēr nebija atrāvušies (73:63). Ar lielisku precizitāti spēlē bija iesaistījies Entavns Džeimisons, kurš trāpīja trīs no četriem tālmetieniem, taču jau ceturtās ceturtdaļas sākums neliecināja par neko labu, kad „Suns” guva astoņus punktus pēc kārtas.

Taču sešas minūtes pirms mača beigām, Šenonan Braunam pārkāpjot noteikumus, elkoņa savainojumu atkal guva Dvaits Hovards, kurš laukumu pameta, taču uz ģērbtuvēm nedevās. „Lakers” rindās radušos apjukumu labprāt izmantoja Maiks Bīzlijs un „Suns”, kuri divas minūtes pirms mača beigām panāca četru punktu pārsvaru. Braients gan uz vietas atbildēja ar precīzu caurgājienu un diviem soda metieniem, taču samērā sarežģītā veidā bumbu grozā atkal iedabūja Maiks Bīzlijs (88:86). Kobes nākamais caurgājiens bija neprecīzs, „Suns” izcīnīja atlēkušo bumbu un spēles izskaņā precīzi izpildīja soda metienus, uzvarot ar rezultātu 92:86. Spēles pēdējā ceturtdaļā „Lakers” guva vien 13 punktus.

Par galveno uzvaras kaldinātāju kļuva Maiks Bīzlijs, kurš, spēli uzsākot no rezervistu soliņa, sameta 27 punktus, kā arī pārtvēra piecas pretinieku piespēles. Double-double savāca poļu centrs Marcins Gortats (14+12), bet astoņas rezultatīvas piespēles izdarīja Gorans Dragičs. „Suns” šī bija 16 uzvara sezonas 46 spēlēs, un viņi pašreiz ieņem priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē, kas „Lakers” zaudējumam piešķir papildus rūgtuma sajūtu. Kobe Braients šajā spēlē guva 17 punktus, izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles, taču arī pieļāva sešas kļūdas. Savukārt piespēļu meistars Stīvs Nešs šodien rezultatīvi piespēlēja tikai divas reizes un guva 11 punktus.

Pirms savainojuma gūšana 14 atlēkušās bumbas bija savācis Dvaits Hovards, kas palīdzēja „Lakers” uzvarēt cīņā zem groziem (46:36), taču viņi arī pieļāva gandrīz uz pusi vairāk kļūdu (19:11). Nākamā „Lakers” spēle gaidāma parīt Minesotā pret „Timberwolves”, kuri šonakt piedzīvoja zaudējumu (90:96) pret citu Losandželosas vienību – „Clippers”.

Klusā okeāna divīzija

V.KomandaU-V%
1.Losandželosas „Clippers”34-13.723
2.Goldensteitas „Warriors”28-17.622
3.Losandželosas „Lakers”20-26.435
4.Sakramento „Kings”17-30.362
5.Fīniksas „Suns”16-30.348

”Heat” uzvar Bruklinā, atbild uz Evansa izaicinājumu

„Miami „Heat” čempionu tituls nenozīmē neko. Tā bija saīsināta sezona. Segt Lebronu Džeimsu nav daudz grūtāk kā segt Džo Džonsonu vai Brūku Lopezu – arī šie spēlētāji pieprasa double-team,” šie „Nets” spēlētāja Redžija Evansa izteikumi piešķīra papildus interesi Austrumu konferences komandu duelim Bruklinā. Lebrons Džeimss uz šo diezgan klajo izaicinājumu atbildēja ar 24 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm, aizvedot Miami „Heat” komandu līdz pārliecinošai uzvarai 105:85. 21 punktu guva arī Dveins Veids, turklāt „Heat” uzbruka ar 57% precizitāti no tālās distances. „Nets” sastāvā rezultatīvākais bija Bruks Lopezs, kurš aizvietos savainoto Reižonu Rondo šīs sezonas Visu Zvaigžņu spēlē.

Pēc spēles komentāros Džeimss arī izteica viedokli par Redžiju Evansu un viņa iepriekš teikto: „Nevar tā vienkārši panākt uz priekšu un teikt tādas lietas par čempionu. Neviens nezina, ko nozīmē sasniegt titulu, ja vien pats neesi to izdarījis. Spēlētājs nevar apspriest un vērtēt komandu, kura izcīnījusi titulu, ja vien viņš pats to nav izdarījis. Un Evanss to nav izdarījis.”

Ņemot vērā, ka Džeimss savu pirmo titulu izcīnīja tikai sešus mēnešus iepriekš, viņš ir ļoti ātri apguvis NBA čempionu ētikas likumus.

Bostonas ”Celtics” otrā uzvara bez Rondo

Neskatoties uz Reižona Rondo savainojumu, Bostonas „Celtics” vēl negatavojas norakstīt šo sezonu. Šonakt „Celtics” pārliecinoši pārspēja Sakramento „Kings” vienību (99:81), uzvarot jau otrajā spēlē pēc kārtas.

„Pienākumi, kuri bija uzticēti Rondo, tiks sadalīti starp visiem pārējiem komandas spēlētājiem,” atklāja pieredzējušais Kevins Gārnets, un vismaz šajā spēlē „Celtics” viņa vārdus attaisnoja, jo tās sastāvā septiņi spēlētāji izdarīja vismaz divas rezultatīvas piespēles. Veiksmīgā komandas spēle ļāva uzbrukt ar 53% precizitāti metienos no spēles, kamēr „Kings” trāpīja tikai 39%. Savu pārsvaru „Celtics” ieguva jau pirmajā puslaikā, laika periodā, kad spēlē sāka iesaistīties Bostonas rezervisti, kuri „Kings” grozā kopā sameta 50 punktus – viņu pretinieki atbildēja ar tikai 26 punktiem.

Rezultatīvākais „Celtics” sastāvā šodien bija Pols Pīrss ar 16 punktiem, viņam arī iespaidīgs +/- rādītājs (+28). 10 un vairāk punktus „Celtics” sastāvā guva vēl pieci spēlētāji, tiesa, muguras sāpju dēļ uz ģērbtuvēm priekšlaicīgi Džareds Salindžers.

Entonijam rekords, ”Knicks” garais gals satriec ”Magic”

Karmelo Entonijs, šodien gūstot tieši 20 punktus, kļuvis par pirmo spēlētāju slavenās Ņujorkas „Knicks” vēsturē, kurš guvis vismaz 20 punktus veselās 30 spēlēs pēc kārtas. Šis Entonija sasniegums iedvesmoja arī pārējo „Knicks” komandu, kuras rindās savu potenciālu nodemonstrēja tās garie spēlētāji – Amārē Stademairs joprojām ierobežotajā spēles laikā (21 minūtē) bija nekļūdīgs savos metienos (2p. 7/7), bet Taisons Čendlers netrāpīja tikai vienu (2p. 10/11).

Intrigu spēlē gan uzturēja Dž.Dž. Rediks, kurš guva 29 punktus un trāpīja četrus tālmetienus, „Magic” saspēles vadītājs Dž. Nelsons pievienoja 21 punktu, taču viņu rezultativitāte bija vērojama pārsvarā pirmajā puslaikā, kamēr otrajā dominēja „Knicks” garais gals, kuri trešajā ceturtdaļā sameta 18 no komandas 28 punktiem, veicot izšķirošo izrāvienu.

„Magic” jau tā spēlēja bez sava līdera Ārona Aflalo, taču nepagāja ne četras minūtes, kad savainojuma dēļ tika zaudēta arī Glena Deivisa klātbūtne laukumā.

Īsumā citās spēlēs

Savu kārtējo uzvaru izcīnījusi Sanantonio „Spurs” komanda, kas šonakt bez lielām grūtībām pārspēja līgas pastarīti Šarlotes „Bobcats”. Savukārt Atlantas „Hawks” vienībai tikai spēles beigās, pateicoties Ela Horforda diviem punktiem, izdevās pārspēt Toronto „Raptors” komandu.

Neita Robinsona 16 gūtie punkti otrajā ceturtdaļā izrādījās izšķirošais trieciens Milvokī „Bucks” klubam, kuri tieši ar 16 punktu starpību piekāpās Robinsona pārstāvētajai Čikāgas „Bulls” (88:104). Tikmēr Denveras „Nuggers” ļoti rezultatīvā spēlē ar 118:110 pieveica Hjūstonas „Rockets”, pat neskatoties uz „Rockets” centra Omera Ašika savāktajām 18 atlēkušajām bumbām.

Rūdija Geja maiņas darījuma dēļ ar pavisam īsu rezervistu soliņu šodien spēli aizvadīja arī Detroitas "Pistons", kuri nerada pretlīdzekļus Rojam Hibertam un Indianas "Pacers" komandai. "Pistons" šajā spēlē izdarīja tikai 11 rezultatīvas piespēles, par divām mazāk nekā vienam pašam Greivisam Vaskezam Ņuorleānas "Hornets" sastāvā, taču arī "Hornets" šonakt piedzīvoja zaudējumu, atzīstot Jūtas "Jazz" pārākumu 99:104.

30.janvāra spēļu rezultāti NBA

KomandasRezultātsRezultatīvākie
Wizards-76ers84:92Nene 16` Holidejs 21`
Pistons-Pacers79:98Monro 18` Hiberts 18`
Kings-Celtics81:99Evanss 19` Pīrss 16`
Magic-Knicks97:113Rediks 29` Čendlers 21`
Raptors-Hawks92:93Derouzans 23` Horfords 22`
Heat-Nets105:85Džeimss 24` Lopezs 21`
Bulls-Bucks104:88Robinsons 24` Iljasova 18`
Clippers-Timberwolves96:90Grifins 26` Pekovičs 17`
Bobcats-Spurs78:102Sešons 20` Pārkers 22`
Rockets-Nuggets110:118Lins 22` Galinari 27`
Hornets-Jazz99:104Vaskezs 17` Milsaps 25`
Lakers-Suns86:92Braients 17` Bīzlijs 27`

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

1 2 40 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-31 09:20, pirms 11 gadiem
Tagad jāgaida dziesma no Jay-Z par Evansu, tāpat kā bija par Deshawn Stevensenu.
Jay-Z Diss DeShawn Stevenson LeBron James Blow...

  -1 [+] [-]

, 2013-01-31 09:22, pirms 11 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: LAL nopļurkāja uzvaru, tā nedrīkst, pilnīgi auzās iebrauca beigās!

prieks par Bostonu, veči rotē un met arī iekšā, rezerves strādā, tāpat kā Pierce, kas savācis gan savus pts, gan rebus.

Nuggeti ir ieskrējušies, Mozgovs arī savu iespēju izmantojis, tāpat vecais Millers izdarījis savu darbu savās minūtēs.

Un jāpiekrīt Evansam par to, ka James nav čempions, jo gredzeni tika izcīnīti pussezonā

bet tāpat Heat pārbrauca pāri Netiem, bet joki būs vēl
Vienmēr fani meklē attaisnojumus, ka sezona nav svarīga, jo tikai izslēgšanas spēlēs komandas parāda savu īsto spēku un sezonas sniegumam nav tik būtiskas nozīmes. Izslēgšanas spēlēs vai tad mazāk spēļu bija?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-31 09:44, pirms 11 gadiem
Kas tagad Kobem tās par piespēlēm iziet viens pret grozu un tizli atspēlē Gazolam vai Hovardam pat neuztaisa skaistu aley-up Kobe laikam ir zaudējis superzvaigznes statusu, jo tiesneši 4/4 neiedeva vismaz 3 sodus kur šis lauzās uz grozu

  -1 [+] [-]

, 2013-01-31 09:45, pirms 11 gadiem
Kobe standartā ,ja ir +5 piespēles tad punkti zem 20 . Loti priecājos ka man LAL nekad nav patikuši .

  -1 [+] [-]

, 2013-01-31 09:47, pirms 11 gadiem
brox88 rakstīja: Kas tagad Kobem tās par piespēlēm iziet viens pret grozu un tizli atspēlē Gazolam vai Hovardam pat neuztaisa skaistu aley-up Kobe laikam ir zaudējis superzvaigznes statusu, jo tiesneši 4/4 neiedeva vismaz 3 sodus kur šis lauzās uz grozu
Kobe beidzot ar savu piespēli Gasolam varētu tikt shaqtinafool.

  +3 [+] [-]

, 2013-01-31 09:48, pirms 11 gadiem
Te nu arī 4 spēļu laikā izgāzās mīts, ka Kobe var vadīt saspēli. Bumbu atpakaļ Nešam!

  -1 [+] [-]

, 2013-01-31 09:50, pirms 11 gadiem
„Nevar tā vienkārši panākt uz priekšu un teikt tādas lietas" - labs darbiņš, kas padarīts ar google translate

     [+] [-]

, 2013-01-31 10:09, pirms 11 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Un jāpiekrīt Evansam par to, ka James nav čempions, jo gredzeni tika izcīnīti pussezonā

bet tāpat Heat pārbrauca pāri Netiem, bet joki būs vēl
Eksperts. Pagaidi, pussezona bija tikai Miami vai visām NBA komandām? Un vai saīsinātā sezonā čempiontitulu izcīnīt nav pat grūtāk? Tev nav bijusi normāla treniņnometne, sagatavošanās posms, un ir daudz ciešāks kalendārs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-31 11:00, pirms 11 gadiem
kobe.james rakstīja: Ir kaut kur video par gadījumu, par kuru jūs te visi runājat?
Par Kobes piespēli Gazelei? NBA lapā spēles apskatā ir. Gasols jau tā ir tik pat "atraktīvs" dankeris kā Jao Mings a te vēl Kobe šim atmet piespēli, lai Gazele var nodemonstrēt savu kārtējo "crazy dunk"

     [+] [-]

, 2013-01-31 11:10, pirms 11 gadiem
Kobe to nedara tādēļ, lai tiktu pie vairāk piespēlēm, bet gan, lai parādītu komandas biedriem, ka viņš ir gatavs ziedot kautko no savas spēlēs, lai panāktu vēlamo rezultātu. Protams, viņš varēja atsevišķās epizodes mest pats, bet šobrīd viņš domā par komandu, un kā dabūt pārejos iekšā spēlē un ritmā. Nav svarīgi kurš iemet, Kobe vai Hovards, vai Gazele, bet ar šādiem gājieniem viņš cenšas saliedēt komandu.

  -1 [+] [-]

, 2013-01-31 11:24, pirms 11 gadiem
Komandas spēle ir ok, bet to var izdarīt arī eleganti kā to dara Džeims ar Veidu. Šāda Kobes piespēle izskatās ļoti nedabīgi

One Man Show! rakstīja: Kobe to nedara tādēļ, lai tiktu pie vairāk piespēlēm, bet gan, lai parādītu komandas biedriem, ka viņš ir gatavs ziedot kautko no savas spēlēs, lai panāktu vēlamo rezultātu. Protams, viņš varēja atsevišķās epizodes mest pats, bet šobrīd viņš domā par komandu, un kā dabūt pārejos iekšā spēlē un ritmā. Nav svarīgi kurš iemet, Kobe vai Hovards, vai Gazele, bet ar šādiem gājieniem viņš cenšas saliedēt komandu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-31 12:05, pirms 11 gadiem
Raudzīsim, kā šie Gazola izteikumi ietekmēs komandas kopējo noskaņojumu un iekšienē valdošo klimatu un vai tie ietekmēs sekmes nākamajos mačos. Un nākamā spēle "Lakers" ir jau šonakt Fīniksā, kur pulksten 5.30 pēc Latvijas laika tiks uzsākta cīņa pret vietējo "Suns" vienību....

laikam jau slikti ietekmeja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-31 12:06, pirms 11 gadiem
showstopper rakstīja: Vienmēr fani meklē attaisnojumus, ka sezona nav svarīga, jo tikai izslēgšanas spēlēs komandas parāda savu īsto spēku un sezonas sniegumam nav tik būtiskas nozīmes. Izslēgšanas spēlēs vai tad mazāk spēļu bija?
Heat bija svaigāki, jo ar to skriešanu, ko viņi rāda - īsākā sezona vairāk saudzēja no traumām.

Miami Heat* - 2012 Champions.

* Lockout season
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-31 12:11, pirms 11 gadiem
Iedod kaads Heat-Nets speeles linku!

     [+] [-]

, 2013-01-31 12:12, pirms 11 gadiem
kobe.james rakstīja: Nu lab tā šodienas situācija jau normāla. Neviens taču nebrauc augumā CP3 vai Bārnsam par to, ka abi tīros izgājienos uzmetuši par vairogu, lai Grifins var noslēgt uzbrukumu ar smuku danku(ko gan nevar teikt par Gazola "smuko" danku ), bet pirms tam, ja nemaldos, mačā pret NOH Kobe pozicionālā uzbrukumā no tīrākās lay up iespējas iedeva DH 2 metru attālumā no groza.

Pagaidām vismaz man izskatās, ka Kobe to dara pārāk daudz. Ja ir iespēja, met, ja nav tad piespēlē, bet nevis piespēlē tāpēc, ka mēdiji tagad runā, ka viņam būtu jāpiespēlē.
Gazelei jau neko savādāk nevar iedot. Viņš pēcpusi no zemes nevar atraut, lai kautko parādītu. Bet par piespēli DH12, es pieļauju, ka Kobe domāja, DH12 taisīs cut un dodot pasu būs zvērīgs danks

  -2 [+] [-]

, 2013-01-31 12:20, pirms 11 gadiem
Kobe rāda labu sniegumu, iespējams ietekmējies no lakers leģendas Maģiskā Džonsona.
Heat iet uz augshu, prieks. Domāju komandas ķīmija iet uz augšu.
Bošs iespēlējies, patīkami.
Spurs visus turpina uzvarēt. Varbūt sasniegs Clippers 17 uzvaru sēriju.
Bet neviens nepārspēs Lakers 33 uzvaru sēriju. Tad Lakers dominēja.
Hovards mazliet atmodies, spēlē kā pienākas, bet lakers zaudē.
Clippers uzvara, bet Paul tur nebūs streak.
Houston turpina priecēt, Hardens līderis šosezon, ir vērts lielā līguma.

     [+] [-]

, 2013-01-31 12:22, pirms 11 gadiem
Kolekcionaars rakstīja: Kobe standartā ,ja ir +5 piespēles tad punkti zem 20 . Loti priecājos ka man LAL nekad nav patikuši .
Vēl 2 spēles atpakaļ bija 21 + 14 piespēles. Spēlē, kurā viņš šosezon guba triple double arī bija 20+ punktu. Un tās ir tikai divas, kuras uz sitiena varu nosaukt, noteikti ir bijušas vēl.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-31 12:26, pirms 11 gadiem
Lakers normālu kaķi maisā paņēmuši. Amnestēt Hovardu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-31 12:30, pirms 11 gadiem
Detfels rakstīja: Kobe rāda labu sniegumu, iespējams ietekmējies no lakers leģendas Maģiskā Džonsona.
Heat iet uz augshu, prieks. Domāju komandas ķīmija iet uz augšu.
Bošs iespēlējies, patīkami.
Spurs visus turpina uzvarēt. Varbūt sasniegs Clippers 17 uzvaru sēriju.
Bet neviens nepārspēs Lakers 33 uzvaru sēriju. Tad Lakers dominēja.
Hovards mazliet atmodies, spēlē kā pienākas, bet lakers zaudē.
Clippers uzvara, bet Paul tur nebūs streak.
Houston turpina priecēt, Hardens līderis šosezon, ir vērts lielā līguma.
Kāda jēga vienu rakstu komentēt no diviem profiliem?

  -1 [+] [-]

, 2013-01-31 12:36, pirms 11 gadiem
Detlefs rakstīja: Kobe pareizi dara,savu milzu EGO sasēk mezglā un sācis spēlēt komandas labā.
Kobe aizmirsis par 30pts un daudzajiem metieniem.
Viņa 10piesp ir daudz vairāk vērtas nekā 30pts.
Kobe rīkojās kā īsts līderis,ja Lakers tiks PO un Kobe līdz apr tā nospēlēs-nešaubos,Kobe MVP.
Ko tu runā kāds MVP Kobe ar savām tukšajām piespēlem pat nav 10 MVP kandidātos ,tā vairāk izskatās pēc ņirgāšanās ,nevis saliedēšana .

  -2 [+] [-]

, 2013-01-31 12:40, pirms 11 gadiem
valjero, nerakstiet man, es nelasu Jūsu komentāru.

Iedod taču kāds heat-nets spēles linku!

  +1 [+] [-]

, 2013-01-31 12:58, pirms 11 gadiem
Detfels rakstīja: valjero, nerakstiet man, es nelasu Jūsu komentāru.

Iedod taču kāds heat-nets spēles linku!
NBA GAME TIME

Ja nevari šo paņemt, tad meklē pats.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-31 13:18, pirms 11 gadiem
Detfels rakstīja: valjero, nerakstiet man, es nelasu Jūsu komentāru.

Iedod taču kāds heat-nets spēles linku!
Ja jau atbildēji, tātad lasi ekspert

  +1 [+] [-]

, 2013-01-31 13:27, pirms 11 gadiem
kobe.james rakstīja: Fjū... beidzot atradu savu nozudušo bookmark:

Sport-Scene.net - Your ultimate sport source!

Tikai ja neesi reģistrējies, nedabūsi. Vispirms atsēdosi kādu free leach un pēc tam būs tev visas spēles uzreiz pēc spēles beigām.
Tikai ar uzaicinājumiem, Tev nav kāds lieks?
1 2 40 komentāri