Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Wolves" līderim Himenesam konstatēts galvaskausa lūzums un veikta operācija

Agris Suveizda

"Wolves" līderim Himenesam konstatēts galvaskausa lūzums un veikta operācija
Davids Luiss un Rauls Himeness. Foto: EPA/Scanpix

Anglijas futbola klubs Vulverhemptonas "Wanderers" vakar Premjerlīgā izcīnīja uzvaru pār Londonas "Arsenal" (2:1), taču jau spēles sākumā palika bez sava uzbrukuma līdera Raula Himenesa, kurš ar brazīliešu aizsargu Davidu Luisu gaisa divcīņā asi sadūrās galvām.

"Viņš runā, un viņš apzinās, kur atrodas. Ir jāveic kārtīga izmeklēšana, taču viņš ir labās rokās," Vulverhemptonas "Wanderers" galvenais treneris Nunu Ešpiritu Santu pēc spēles sacīja, ka meksikānis slimnīcā nogādāts labā stāvoklī, ņemot vērā apstākļus. "Pēc epizodes uzreiz varēja dzirdēt – sarkanais kods! Tā bija nepatīkama epizode. Kāda bija reakcija? Panika, panika, panika. Komandas biedru sejās varēja redzēt. Tā bija nopietna situācija – briesmīga un ļoti nelāga."

Šorīt klubs gan paziņoja, ka Himenesam ir konstatēts nopietns savainojums: "Uzbrucējs Rauls Himeness spēles sākumā cieta no galvaskausa lūzuma. Rauls pēc vakarā veiktās operācijas jūtas ērti, ir kopā ar savu dzīvesbiedri Danielu un atpūšas. Dažas dienas viņš paliks ārstu uzraudzībā, uzsākot atlabšanas procesu. Klubs vēlas pateikties "Arsenal" medicīnas štābam, Veselības dienesta paramediķiem un ķirurgiem, kuri ar savām prasmēm un laicīgu palīdzību paveica ļoti labu darbu. Klubs lūdz, lai Raulam un viņa ģimenei tagad tiktu dota brīvība un privātums."”

Epizodi komentēja arī Londonas "Arsenal" galvenais treneris Mikels Arteta: "Biju šokā, jo redzēju spēlētāju reakciju – viņi prasīja ārstus. Bijām ļoti nobažījušies par Himenesu, jo tas bija ļoti nepatīkami." Kamēr Himeness tika nogādāts slimnīcā, otrs divcīņas dalībnieks Luiss par spīti pirms dažiem gadiem ieviestajam protokolam, kas smadzeņu satricinājuma pazīmju gadījumā prasa nekavējošu maiņu, spēli turpināja ar apsaitētu galvu. Tiesa, brazīlietim brūce atkal sāka asiņot, un pārtraukumā Luiss beidzot tika nomainīts.

29 gadus vecais Himeness šosezon 10 spēlēs ir guvis četrus vārtus, bet iepriekšējā Premjerlīgas sezonā izcēlās ar 17 precīziem sitieniem. Ja Vulverhemptonas "Wanderers" ar 17 punktiem 10 spēlēs ir pakāpusies uz sesto pozīciju, Londonas "Arsenal", iepriekšējos sešos mačos piedzīvojot četrus zaudējumus un svinot tikai vienu uzvaru, ar 13 punktiem ir tikai 14. vietā.

Abas komandas nākamo spēli aizvadīs svētdien."Arsenal" derbijā tiksies ar "Tottenham", bet "Wanderers" dosies pie pašreizējās čempiones "Liverpool".

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2020-11-30 13:56, pirms 3 gadiem
Raulam un viņa ģimenei tagad tiktu dota brīvība un privātums. Jo pirms tam Rauls nebija brīvs, google transalte katra otrā SC autora labākais draugs

     [+] [-]

, 2020-11-30 15:03, pirms 3 gadiem
Tak nav tik slikti kā Šūmim?...man, piemēram, pirms gandrīz 40 gadiem bija galvaskausa lūzums Kaukāzā, bet pēc pusgada jau izķepurojos...svarīgi ir , kurā galvaskausa vietā tas lūzums

     [+] [-]

, 2020-11-30 15:08, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: Tak nav tik slikti kā Šūmim?...man, piemēram, pirms gandrīz 40 gadiem bija galvaskausa lūzums Kaukāzā, bet pēc pusgada jau izķepurojos...svarīgi ir , kurā galvaskausa vietā tas lūzums
Tu pēc tam spēlēji futbolu profesionālā līmeni, vai ko citu sportā augstā līmenī darīji?
Novēlot Himenesam ātru izveseļošanos un atgriezties pie labas veselības, tomēr jāatzīst, ka priekš Volves šis ir milzīgs robs komandā. Apšaubu, ka Himeness līdz nākošai sezonai atgriezīsies laukumā.

     [+] [-]

, 2020-11-30 15:13, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tu pēc tam spēlēji futbolu profesionālā līmeni, vai ko citu sportā augstā līmenī darīji?
Novēlot Himenesam ātru izveseļošanos un atgriezties pie labas veselības, tomēr jāatzīst, ka priekš Volves šis ir milzīgs robs komandā. Apšaubu, ka Himeness līdz nākošai sezonai atgriezīsies laukumā.
alpīnisms, bet varētu arī futbolu spēlēt, ko pirms tam jauniešos darīju...bet EPL , protams, ir cita lieta....

     [+] [-]

, 2020-11-30 15:23, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: alpīnisms, bet varētu arī futbolu spēlēt, ko pirms tam jauniešos darīju...bet EPL , protams, ir cita lieta....
Nē, protams, šādi lūzumi, un vispār lūzumi, mēdz būt ar dažādiem raksturiem. Citam tie vispār paliek bez sekām, un tikai paliekot vecākiem sāk sāpēt sprands, galva. Citiem uzreiz pie lielām slodzēm sākas reiboņi un citas blaknes, jo pie lūziena tiek traumēti nervi un asinsvadi.

     [+] [-]

, 2020-11-30 15:38, pirms 3 gadiem
Čehs ar ķiveri sargāja vārtus, bet vārtsargam nevajag spēlēt ar galvu, ja var ar rokām....uzbrucējs kā tankists? ....apšaubāmi.....

     [+] [-]

, 2020-11-30 15:50, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: Čehs ar ķiveri sargāja vārtus, bet vārtsargam nevajag spēlēt ar galvu, ja var ar rokām....uzbrucējs kā tankists? ....apšaubāmi.....
Tieši tā! Un, ja Himeness atgriezīsies laukumā EPL, tad būšu ļoti pārsteigts, un teikšu, ka viņš ir piedzimis laimes krekliņā.

     [+] [-]

, 2020-12-01 09:12, pirms 3 gadiem
To brazīli vajadzēja padzīt no laukuma, kurš pilnīgā vājprāta iebrauca Raulam galvaskauša no sāniem, tas Luizs jau ne pirmo reizi tik agresīvi spēlē, būtu savā pusē labāk aisargājis vārtus ,ko parasti nespēj.