Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Biedriņam starta piecinieks un pirmie punkti šogad

Rolands Eliņš

Biedriņam starta piecinieks un pirmie punkti šogad
Andris Biedriņš cenšas kavēt Alonso Džī caurgājienu
Foto:AP/Scanpix

Šonakt Nacionālās basketbola asociācijas ietvaros tika aizvadītas četras spēles, vienā no tām Goldensteitas „Warriors” ar rezultātu 108:95 pieveica Klīvlendas „Cavaliers”. Andris Biedriņš šajā spēlē devās sākumsastāvā un bija nekļūdīgs savā vienīgajā metienā no spēles. Savukārt Losandželosā savu trešo uzvaru pēc kārtas svinēja "Lakers" komanda, kura šonakt pārspēja Ņuorleānas "Hornets".

Latviešu basketbolists Andris Biedriņš otro reizi šosezon laukumā devās pamatsastāvā, turklāt jau pirmajās spēles sekundēs guva divus punktus, pielabojot komandas biedra metienu. Spēlē kopā Biedriņš laukumā atradās tikai 11 minūtes, guva divus punktus (2p. 1/1), izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, bloķēja divus pretinieku metienus, pārķēra vienu bumbu, kā arī izpelnījās trīs personīgās piezīmes.

Jau bija ziņots, ka „Warriors” sastāvā laukumā nedosies ne Stefans Karijs, ne Endrjū Boguts, taču sīki savainojumi piespieda komandas treneri Marku Džeksonu malā atstāt arī Harisonu Bārnsu un Karlu Lendriju, taču „Warriors” tik un tā prata izcīnīt uzvaru ar rezultātu 108:95.

„Šī ir ļoti nozīmīga uzvara,” Marks Džeksons pēc spēles atzina. „Es esmu neizsakāmi lepns par maniem spēlētājiem. Būtu bijis ļoti vienkārši samierināties ar zaudējumu, jo sastāvā iztrūka ierasto spēlētāju, bet es savus puišus izaicināju uz cīņu – un viņi atsaucās.”

Savu karjeras rezultatīvāko spēli aizvadīja Klejs Tompsons, kurš guva 32 punktus un realizēja sešus tālmetienus. Ar viņa pūlēm „Warriors” sasniedza 16 punktu pārsvaru jau pirmajā puslaikā, kuru bez īpašiem satraukumiem spēja noturēt līdz pat spēles beigām. Šajā mačā „Warriors” realizēja 68% tālmetienu (11/16), kamēr „Cavaliers” tikai 22% (4/18). Double-double savāca gan Deivids Lī (20+13 atl.b.), gan Džarets Džeks (26+12 rez. p.), bet Biedriņa konkurents par vietu sastāvā Festuss Ezili nospēlēja 23 minūtes, guva piecus punktus, bloķēja trīs metienus, taču izcīnīja tikai trīs atlēkušās bumbas.

„Cavaliers” sastāvā rezultatīvākais bija Tristans Tompsons, kurš guva 18 punktus un savāca 11 atlēkušās bumbas. Rīta treniņu slimības dēļ bija izlaidis Kairijs Ērvings, taču spēlē viņš tomēr piedalījās un guva 14 punktus, pārtraucot savu trīs spēļu sēriju ar 30 un vairāk punktiem. Šis zaudējums pārtrauca arī „Cavaliers” trīs uzvaru sēriju, un komanda nav spējusi uzvarēt četrās spēlēs pēc kārtas kopš Lebrona Džeimsa laikiem.

Savukārt Goldensteitas „Warriors”(28-17) ar šo spēli noslēdza savu izbraukumu Austrumu konferencē, kuru pabeidza ar bilanci 2-2. Nākamo spēli „Warriors” aizvadīs parīt, mājās, pret Dalasas „Mavericks”.

"Lakers" turpina uzvarēt, Braientam 11 rezultatīvas piespēles

Losandželosas „Lakers” izcīnījusi jau trešo uzvaru pēc kārtas, šonakt pārspējot Ņuorleānas „Hornets” vienību ar rezultātu 111:106.. Komandas saspēli turpināja veidot Kobe Braients, kurš izdarīja 11 rezultatīvas piespēles, bet pats izmeta tikai 12 metienus no spēles. Dvaits Hovards guva 24 punktus, bloķēja četrus metienus un pārtvēra piecas pretinieku piespēles, taču 39 nospēlētajās minūtēs izcīnīja tikai četras atlēkušās bumbas. Lai arī ne pārāk rezultatīva (7 punkti), taču vispusīga spēle Pau Gazolam, kura statistikā pa septiņām piespēlēm un atlēkušajām bumbām.

„Lakers” atradās vadībā lielāko daļu spēles, taču tikai pusotru minūti līdz tās beigām „Hornets” spēja pietuvoties līdz viena punktu starpībai. Tiesa, Ērla Klārka un Stīva Neša precīzie metieni atgrieza drošo sešu punktu pārsvaru, kas vēlāk pārtapa uzvarā 111:106.

Pats Braients spēlē guva 14 punktus, bet double-double savāca arī Ērls Klārks – 20 punkti un 12 atlēkušās bumbas. Braients pēdējos trīs mačos izdarījis 39 rezultatīvas piespēles. Savukārt „Hornets” rindās 15 rezultatīvas piespēles izdarīja Greiviss Vaskezs, bet 25 punktus guva Eriks Gordons.

"Bucks" atspēlējās un pārliecinoši uzvar Detroitā

Milvokī „Bucks” spēles pirmajā ceturtdaļā atrada sevi jau 15 punktu iedzinējos, taču, pateicoties savu rezervistu veiksmīgajai spēlei („Bucks” rezervisti guva 28 punktus otrajā ceturtdaļā), līdz puslaika beigām jau bija panākuši 10 punktu pārsvaru. Savukārt trešajā ceturtdaļā spēle atvērās Brendonam Dženingsam, kurš šajā ceturtdaļā guva 20 punktus (spēlē 30), turklāt vienubrīd viņš sameta četrus tālmetienus pēc kārtas, spārnojot komandas izrāvienu 16:0, kas panāca rezultātu 85:56 un izšķīra jebkādus jautājumus par mača uzvarētāju.

Milvokī „Bucks” sava pagaidu trenera Džima Boilana vadībā izcīnījusi jau astoņas uzvaras 11 spēlēs. Savukārt „Pistons” rindās rezultatīvākais bija līgas debitants, 19 gadus vecais Andrē Dramonds, kurš guva 18 punktus un izcīnīja 18 atlēkušās bumbas. Pēdējo 17 gadu laikā tikai Dvaits Hovards šādā vecumā bijis spējīgs paveikt ko līdzīgu.

Aldridža uzvaras metiens atņem ”Mavericks” uzvaru Portlendā

Pavisam spraigi aizritēja spēles galotne Portlendā, kur Dalasas „Mavericks” divas minūtes līdz spēles beigām bija iekrājuši septiņu punktu pārsvaru. Pēdējā minūtē gan šis pārsvars bija sarucis jau līdz trīs punktiem, un tad Nikolā Batums, Dirks Novickis un Lemarkuss Aldridžs 24 sekunžu laikā katrs iemeta pa tālmetienam, kas rezultātu vērta līdzvērtīgu – 104:104. „Mavericks” gan vēl bija iespēja uzbrukumam, taču pret O.Dž. Mejo tika nosvilpta piezīme uzbrukumā. „Trail Blazers” rīcībā vēl bija tikai viena sekunde, ko prata izmantot Lemarkuss Aldridžs, kurš realizēja pustālo metienu un atnesa uzvaru savai komandai 106:104. Aldridžs šajā spēlē guva 29 punktus, bet viņa pretinieks spēka uzbrucēja pozīcijā Dirks Novickis – 26 punktus. Iespaidīga spēle arī Portlendas centram Dž.Dž. Hiksonam, kurš guva 26 punktus un izcīnīja 15 atlēkušās bumbas.

29. janvāra spēļu rezultāti NBA

KomandasRezultātsRezultatīvākie
Warriors-Cavaliers108:95K.Tompsons 32` T. Tompsons 18`
Bucks-Pistons117:90Dženings 30` Dramonds 18`
Mavericks-Trail Blazers104:106Novickis 26` Aldridžs 29`
Hornets-Lakers106:111Gordons 25` Hovards 24`

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

1 2 3 81 komentārs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2013-01-30 07:43, pirms 11 gadiem
2 PTS! Tagad Andris varbūt saņemsies mest pa grozu? Kur šie laiki .. - Andris Biedrins (21pts/14rebs/3stls/2blks) vs....

  +7 [+] [-]

, 2013-01-30 07:44, pirms 11 gadiem
Sc ātrums- vispirms video un pēc 2 h raksts

Da treneris lašara,ka niomainīja!

  +7 [+] [-]

, 2013-01-30 07:48, pirms 11 gadiem
Andris ir noplosījies šonakt - pirmie punkti šogad !

  +1 [+] [-]

, 2013-01-30 08:16, pirms 11 gadiem
Andris panāca Rudņevu! Yes!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-01-30 08:54, pirms 11 gadiem
Mamba Džonsons un Lakers turpina spēlēt pēc uzvarošās receptes. Šonakt trīņi nekrita ne Kobem (0-4), ne MWP un arī Gasols realizēja tikai vienu no četriem metieniem, bet Hovards, Klarks un Mīks to atspēkoja.

Lakers šobrīd atpaliek no Hjūstonas tikai par 5 uzvarām ar divām spēlēm rezervē. Rītdien sāksies garā Gramy izbraukuma spēļu sērija, kad šovbiznesa zvaigznes izspiedīs Lakers un Clipers no Staples centra, bet Lakers būs diezgan ērti pretinieki visu šo izbraukumu līdz pat spēlei pret Heat (nevaru sagaidīt). Tā kā nav slitka iespēja pievilkt vēl tuvāk Hjūstonai.

Vispār Lakers šogad ir pārsteigumu komanda. Sezonas sākuma vairums gaidīja tūlītējus panākumus, bet:

- Hovards šosezon ir daudz vājāks aizsardzībā nekā ierasts un, kaut gan ir otrais līgā pēc iespējām no low post, nav stabils uzbrukumā un KATRU 5. REIZI ZAUDĒ BUMBU postā.
- Nešs pēc potītes traumas ir pārāk lēns, lai diriģētu uzbrukumu tā kā agrāk un ir caurums aizsardzībā.
- Gasols nespēj pierast pie sistēmas.
- Un traumas visas sezonas garumā teju visiem leikeriem izņemot Kobi (vismaz ne tādas, kas dabūtu viņu nost no laukuma).

Ņemot vērā to, ka gan Kobe, gan D'Antoni ir ļoti stūrgalvīgi (viens 15 gadus ir spēlējis Heroball, bet otrs nekad nav piekritis mainīt savu sistēmu), pārmaiņas ir šokējošas. Madžiskais Braeints spēlē ar pass first filosofiju, bet D'Antoni ir mainījis savu sistēmu līdz nepazīšanai. + Gasols pirmo reizi karjerā spēlē no beņķa, bet Stīvs Nešs ir kļuvis par spot up snaiperi.

Tiec nu gudrs, kas no tā visa ir pārsteidzošākais Katrā gadījumā, ļoti interesanti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-30 08:58, pirms 11 gadiem
bet apskatieties uz F.Ezili, kurš spēlēja 2 reizes vairāk nekā Biedriņš...Abiem stati ir vienādi bez maz, nesaprotu, kapēc neļauj AB izpausties mazliet, gan jau ka nenociestos 20 min ne reizi pa grozu nemest, tagad Curry nav,viņa vietā ir Jack, kurš diezgan labprātāk atdod piespēli nekā uzmet(protams, ja ir varianti)...

  -2 [+] [-]

, 2013-01-30 08:59, pirms 11 gadiem
Andris 6 min., spēlē basketbolu, pēc tam piekūst un atskraida tikai

  -3 [+] [-]

, 2013-01-30 09:01, pirms 11 gadiem
kāpēc nav virsraksta:andris iznīcina klīvlendu vai andris plosās kārtējā nba spēlē?nesaprotu sc žurnaļugas.džeks nospēlē vienu no savām labākajām spēlēm pēdējos 3 gados un nekā.nav puķu,nav asaru,nav uzslavas.esiet taču reāli:biedriņš salādēja veselus divus punktus.tas taču ir notikums.

     [+] [-]

, 2013-01-30 09:05, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: Beidzot punkti, mož saņemsies, bet nu jā, pirmās 6 minūtes bija ideālas..
Ideālas/ Nu, nu. Laikam tomēr neredzēji kā spēlēja Boguts kā centrs

  +3 [+] [-]

, 2013-01-30 09:08, pirms 11 gadiem
Oooo, Biedriņam GOLS?!?!

  +3 [+] [-]

, 2013-01-30 09:10, pirms 11 gadiem
quick rakstīja: Mamba Džonsons un Lakers turpina spēlēt pēc uzvarošās receptes. Šonakt trīņi nekrita ne Kobem (0-4), ne MWP un arī Gasols realizēja tikai vienu no četriem metieniem, bet Hovards, Klarks un Mīks to atspēkoja.

Lakers šobrīd atpaliek no Hjūstonas tikai par 5 uzvarām ar divām spēlēm rezervē. Rītdien sāksies garā Gramy izbraukuma spēļu sērija, kad šovbiznesa zvaigznes izspiedīs Lakers un Clipers no Staples centra, bet Lakers būs diezgan ērti pretinieki visu šo izbraukumu līdz pat spēlei pret Heat (nevaru sagaidīt). Tā kā nav slitka iespēja pievilkt vēl tuvāk Hjūstonai.

Vispār Lakers šogad ir pārsteigumu komanda. Sezonas sākuma vairums gaidīja tūlītējus panākumus, bet:

- Hovards šosezon ir daudz vājāks aizsardzībā nekā ierasts un, kaut gan ir otrais līgā pēc iespējām no low post, nav stabils uzbrukumā un KATRU 5. REIZI ZAUDĒ BUMBU postā.
- Nešs pēc potītes traumas ir pārāk lēns, lai diriģētu uzbrukumu tā kā agrāk un ir caurums aizsardzībā.
- Gasols nespēj pierast pie sistēmas.
- Un traumas visas sezonas garumā teju visiem leikeriem izņemot Kobi (vismaz ne tādas, kas dabūtu viņu nost no laukuma).

Ņemot vērā to, ka gan Kobe, gan D'Antoni ir ļoti stūrgalvīgi (viens 15 gadus ir spēlējis Heroball, bet otrs nekad nav piekritis mainīt savu sistēmu), pārmaiņas ir šokējošas. Madžiskais Braeints spēlē ar pass first filosofiju, bet D'Antoni ir mainījis savu sistēmu līdz nepazīšanai. + Gasols pirmo reizi karjerā spēlē no beņķa, bet Stīvs Nešs ir kļuvis par spot up snaiperi.

Tiec nu gudrs, kas no tā visa ir pārsteidzošākais Katrā gadījumā, ļoti interesanti.
Nešs tīri labi spēlē un var joprojām diriģēt. Nelaime ir tāda, ka Kobe ir pieradis spēlēt ar bumbu rokās, nevis bez tās. Pēdējās 3 spēles bumba viņam ir atdota, tāpēc beidzot ir rezultāts. Paliek skaidrs, ka Leikeriem ar Kobi tādu saspēlnieku kā Nash vispār nevajag. Bet žēl.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-30 09:46, pirms 11 gadiem
xZ rakstīja: Nešs tīri labi spēlē un var joprojām diriģēt. Nelaime ir tāda, ka Kobe ir pieradis spēlēt ar bumbu rokās, nevis bez tās. Pēdējās 3 spēles bumba viņam ir atdota, tāpēc beidzot ir rezultāts. Paliek skaidrs, ka Leikeriem ar Kobi tādu saspēlnieku kā Nash vispār nevajag. Bet žēl.
Tā viss nesaki, nav jau tā ka Kobe un Nash spēlē 48min katrā spēlē. D'Antoni vajadzētu saplānot tā ka brīžos kad viens iet atpūsties, tad otrs ir laukumā.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-30 09:55, pirms 11 gadiem
Iemet pirmais, un pēc tam visu spēli klusē. Inspired by Dinamo!
Slēpts komentārs: detIefs

  +1 [+] [-]

, 2013-01-30 10:15, pirms 11 gadiem
detIefs rakstīja: Lakers iet uz garako uzvaru seriju vesture. Vai nokers?
Tapat ka senie Lakers ar 33 uzvaram.
Magiskais taja laika domineja. Neviens nevareja vinu nosegt.
Kobe monstrs. Kobe domine tapat ka Magiskais.
Protams, ka nokers! Vairs tikai 30 vinnes pêc kârtas vajag.

  -1 [+] [-]

, 2013-01-30 10:22, pirms 11 gadiem
xZ rakstīja: Nešs tīri labi spēlē un var joprojām diriģēt. Nelaime ir tāda, ka Kobe ir pieradis spēlēt ar bumbu rokās, nevis bez tās. Pēdējās 3 spēles bumba viņam ir atdota, tāpēc beidzot ir rezultāts. Paliek skaidrs, ka Leikeriem ar Kobi tādu saspēlnieku kā Nash vispār nevajag. Bet žēl.
Nešs var atdot piespēli, bet viņš vairs nevar stabili apspēlēt pretinieku ātrākos saspēles vadītājus no dribla, arī no pick'n'rola viņš vairs nav ne tuvu tik efektīvs kā pagāšsezon,kas noved pie tā, ka šogad viņš pieļauj vairāk kļūdas kā citus gadus.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-30 10:25, pirms 11 gadiem
markes rakstīja: Tā viss nesaki, nav jau tā ka Kobe un Nash spēlē 48min katrā spēlē. D'Antoni vajadzētu saplānot tā ka brīžos kad viens iet atpūsties, tad otrs ir laukumā.
Vispār ir tieši pretēji. Nešs ar Kobi pārsvarā spēlē kopā un nav jau tā, ka Kobe tagad ir nominālais PG. Un tas iedarbojas, Nešs ir efektīgs pēc Kobes lebroniskajām atspēlēm kā spot up metējs vai arī pats iet caurgājienā.

     [+] [-]

, 2013-01-30 10:27, pirms 11 gadiem
Šodienas spēli pats nevarēju noskatīties, bet interesanti kā Hornets sedza Kobi? Kā bija ar double team? Diez vai tās tika nozīmetas tik pat bieži kā pret OKC.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-30 10:31, pirms 11 gadiem
quick rakstīja: Nešs var atdot piespēli, bet viņš vairs nevar stabili apspēlēt pretinieku ātrākos saspēles vadītājus no dribla, arī no pick'n'rola viņš vairs nav ne tuvu tik efektīvs kā pagāšsezon,kas noved pie tā, ka šogad viņš pieļauj vairāk kļūdas kā citus gadus.
Nash nekad īpaši nav spējis apspēlēt visādus Polus un tamlīdzīgos no dribla. Tikai ar ātrumu un piespēlēm. Man izskatās, ka Nash joprojām būtu gatavs un gribētu spēlēt ātri, bet ar šo sastāvu un tradīcijām tas nav iespējams. Nu nevar ar Hovardu, Kobi, Pau, MWP, utt. uztaisīt run and gun komandu. Nav jau arī viņam tas TO rādītājs tik traks. Pie tam no Nesha un Po/Hovarda varētu uztaisīt Stoktona/Malona variantu, bet tas protams, neatbilst D'antoni filozofijai.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-30 10:33, pirms 11 gadiem
xZ rakstīja: Nešs tīri labi spēlē un var joprojām diriģēt. Nelaime ir tāda, ka Kobe ir pieradis spēlēt ar bumbu rokās, nevis bez tās. Pēdējās 3 spēles bumba viņam ir atdota, tāpēc beidzot ir rezultāts. Paliek skaidrs, ka Leikeriem ar Kobi tādu saspēlnieku kā Nash vispār nevajag. Bet žēl.
Un Nešs manu prāt spēlē labi (lieliski, ja aizmirst par aizsardzību) arī šobrīd. Savas ~5 rez piespēles, ar zemu kļūdu skaitu, un ~15 punktus spēlē, ar augstu met. realizāciju, tāpat noorganizēs katru vakaru.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-30 11:07, pirms 11 gadiem
quick rakstīja: Un Nešs manu prāt spēlē labi (lieliski, ja aizmirst par aizsardzību) arī šobrīd. Savas ~5 rez piespēles, ar zemu kļūdu skaitu, un ~15 punktus spēlē, ar augstu met. realizāciju, tāpat noorganizēs katru vakaru.
Piekrītu. Vienkārši viņiem abiem ar Kobi nestrādā atrasties vienlaicīgi uz laukuma.

     [+] [-]

, 2013-01-30 11:12, pirms 11 gadiem
Kur var nokachaat lakers-orleans speeli?

     [+] [-]

, 2013-01-30 11:19, pirms 11 gadiem
Detfels rakstīja: Kur var nokachaat lakers-orleans speeli?
vai tad tiešām viss jāpasaka priekšā un googla nav?
Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder...

     [+] [-]

, 2013-01-30 11:29, pirms 11 gadiem
xZ rakstīja: vai tad tiešām viss jāpasaka priekšā un googla nav?
http://torrentz.eu/613d5d4feec138a279270da11bcddd9076bc0848
tur nav!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-30 11:37, pirms 11 gadiem
AB jums vēl parādīs,neticīgie.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-30 11:46, pirms 11 gadiem
Detlefs rakstīja: Tas Detfelam ,paklausies stulbeni ,neapnīk kopēt nikus .Slimais kkāds.
Kautgan zinu,tas kobe.james vai irbīte kopē.
Darīt nav ko,kpc SC neko nedara un ļauj kopēt nikus ?
Izlasot pirmos divus vārdus varētu padomāt, ka viens smagi slims ar šizofrēniju.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-30 11:48, pirms 11 gadiem
Detlefs rakstīja: Kamēr Kobe dalīsies ar komandu,tikmēr būs uzvaras.
Kobe beidzot atkal ir nesavtīgs un spēlē komandas labā.
Dvaits bija lielisks,Gazols ar.
Tā vajag turpināt.
Redz ja Kobe nemet 30pts,tad komandai ir uzvaras,kā jau rakstīju.
Tik ekspertiņi tā neuzskatīja,man prieks taisnība manā pusē,kmr eksperti turpina klusēt un aplaužas
AB malacis,bet nevajag cerēt ka tagad tā būs katru spēli.
Ja jau esi tads eksperts, kapec neredzam tevi patiesa viedokla speles augsgala?
Slēpts komentārs: Detfels

     [+] [-]

, 2013-01-30 11:57, pirms 11 gadiem
Detfels rakstīja: tur nav!
Nu kā tad nav, ja man ir?
1 2 3 81 komentārs