Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Saramotins krīt un izstājās no "Vuelta a Espana"

Rolands Eliņš

Saramotins krīt un izstājās no "Vuelta a Espana"
Aleksejs Saramotins
Foto: Iamcycling.ch/

Latvijas vienīgais pārstāvis prestižajā velobraucienā "Vuelta a Espana" Aleksejs Saramotins šodien piedzīvojis smagu kritienu un tā rezultātā gūto traumu dēļ izstājies. Sportists norāda, ka, iespējams, uzņēmis pārāk lielu ātrumu un guvis elkoņa traumu, taču tās smagums būs skaidrs pēc medicīniskajām pārbaudēm.

Pēc pirmajiem sešiem "Vuelta a Espana" posmiem Aleksejs Saramotins ieņēma 190. vietu 198 sportistu konkurencē un labāko simtniekā atsevišķā posmā bija iekļuvis tikai reizi (trešajā posmā 93. vieta). Šodien viņa nedienas Spānijā kļuva vēl lielākas, jo septītā posma laikā viņš piedzīvoja kritienu un bija spiests izstāties.

"Man "Vuelta" ir beigusies," savas komandas "IAM Cycling" pārstāvjiem sarūgtināti stāsta Saramotins. "Tā bija neveiksmīga situācija, es tobrīd gaidīju Mateo (Peluči, komandas biedrs), mēģināju ievilkt viņu atpakaļ peletonā, taču, iespējams, uzņēmu pārāk lielu ātrumu. Līkumā bija slidens, nu, un nokritu. Lauzts elkonis. Tas ir, vēl droši par lūzumu nezinu, redzēsim, ko rādīs pārbaudes, ceru, ka nebūs tik slikti. Taču kā jau teicu, "Vuelta" man ir jāpārtrauc. Neko darīt, tā gadās."

Šodien izstājās vēl divi riteņbraucēji - Itālijas pārstāvis Ivans Santaromita lauza pirkstu (pēc sestā posma bija 89. vietā) un Francijas sportists Braiens Naulo (188.vietā).

Savukārt uzvaru šodienas posmā izcīnīja itālietis Alesandro de Marči, kurš triju sekotāju grupiņu apsteidza par pusotru minūti, bet lielā grupa finišēja divarpus minūtes vēlāk. Kopvērtējumā līdz ar to lielas pārmaiņas nav notikušas, līderpozīcijas saglabā Alehandro Valverde, taču mazāk nekā pusminūtes attālumā ir Nauro Kintana, Alberto Kontadors un Kristofers Frūme.

"Vuelta a Espana" 7. posms

VSportistsValstsLaiks
1.A. de MarčiItālija4h 01’52’’
2.R. HesjedālsKanāda+1’34’’
3.I. DuponsFrancija+1’35’’
4.J. ČopsŠveice+2’17’’
5.F. ŽilbērsBeļģija+2’17’’
6.D. MartinsĪrija+2’19’’
A. SaramotinsLatvijaizstājās

Kopvērtējums

VSportistsValstsLaiks
1.A. ValverdeSpānija26h 52’20’’
2.N.A. KintanaKolumbija+15’’
3.A. KontadorsSpānija+18’’
4.K. FrūmeLielbritānija+20’’
5.E. Čavezs RubioKolumbija+41’’
6.H. RodrigessSpānija+45’’

Velobraucienu turpina 195 sportisti

Izmantotie resursi:
La Vuelta - Classifications
IAM Cycling | Swiss Professional Cycling Team

     [+] [-]

, 2014-08-29 22:09, pirms 10 gadiem
labuma tāpat nekāda jo kopvērtējuma 190 bija tikai deļ tā Mateo Pelučči.Kāda jēga tādas bremzes ņemt komandā kur sprintā tāpat viņam izredžu nav

  +1 [+] [-]

, 2014-08-29 22:11, pirms 10 gadiem
Liekas, ka Motjas vienīgais uzdevums bija glābt un vilkt uz finišu pēdējā vietā stabili esošo pelučči. Nožēlojami, ka kaut kāda gurķa lohha dēļ ir jāizstājas

  +1 [+] [-]

, 2014-08-30 01:35, pirms 10 gadiem
žēl Moķa
Izskatās, ka te nopiednāk kā TdF iet pa virsotni