Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Bartone Hāgā sagrauj mājinieci, Vismane cieš sakāvi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bartone Hāgā sagrauj mājinieci, Vismane cieš sakāvi
Kamilla Bartone. Foto: Oeiras Open

Latvijas tenisistes Kamilla Bartone un Daniela Vismane Hāgas ITF W25 turnīrā otrdien tikās ar vietējām tenisistēm, spējot gūt ļoti atšķirīgus rezultātus – Bartone savai pretiniecei atdeva tikai trīs geimus, bet Vismane pret savu sāncensi spēja iegūt tikai divus geimus.

Abas Latvijas tenisistes māla seguma turnīrā Nīderlandē iekļuva ar divu uzvaru gūšanu kvalifikācijā. Kamilla Bartone (WTA 683.) tikai 66 minūšu ilgā mačā ar 6:2, 6:1 sagrāva Stefāniju Visheri (WTA 542.), viņai nedodot nevienu breika iespēju.

Bartone šogad 1. kārtas mačos guvusi 10 uzvaras, piedzīvojot tikai divus zaudējumus. Sasniedzot otro posmu Hāgā, viņa nopelnījusi deviņus WTA reitinga punktus.

Daniela Vismane (WTA 376.) ar 0:6, 2:6 samērā bezcerīgi zaudēja Evai Vederei (WTA 578.), nesekmīgi paļaujoties uz savu aizsardzības tenisu. Viņai tas panākumus deva vien 2. seta ievadā, kad viņa uzvarēja pirmajos divos geimos.

Vismanei Hāgā bija pirmais turnīrs kopš maija beigām, kad viņa Liepājā izcīnīja karjeras vērtīgāko titulu, pirmoreiz uzvarot W25 līmeņa turnīrā. Šonedēļ Nīderlandē ar sekmīgu kvalifikāciju iegūti divi reitinga punkti.

     [+] [-]

, 2021-06-30 00:09, pirms 3 gadiem
Redzēju klātienē abus mačus un man radās daži tenisa "dīvāna eksperta" secinājumi:
1. Nav saprotams, ko Vismane šāda līmeņa pretiniecēm var likt pretīm, ja varēja sākt konkurēt ar pretinieci otrajā setā tikai ar uzgrieztu svecīšu palīdzību.
2. Vismanei bija katastrofāla breikbumbu izspēle. Patiesības labad gan jāsaka, ka lielākā daļa no tām breikbumbām tika savāktas vienā geimā.
3. Likās, ka Vismanei arī emocionāli nebija veiksmīgākā diena.
4. Bartone šodien kortā bija neapturama un rādīja daudzveidīgu tenisu.
5. Nezinu, vai šāds instruments derēs pret augstāka reitinga spēlētājām, taču ļoti laba atdevi šodien Bartonei bija no kreisajiem nogriestajiem sitieniem.
6. Bartones spēle atstāja ļoti labu iespaidu sakarā ar spēcīgu sitienu apmaiņu. Pie tam klātienē pretiniece rādīja konkurējošāku tenisu, nekā to rāda pārliecinošais rezultāts.
7. Pēc uzvaras, gan, ja nemaldis treneris teicās, ka izskatās, ka Bartone nejūtas labi un it kā nerādīja savu labāko tenisu.
8. Lai gan pirmā serve Bartonei ir ne visai stabila, taču liekas, ka divas reizes ātrāka, nekā Vismanei.