Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Atēnās par Konferences līgas titulu cīnīsies ''Olympiacos'' un ''Fiorentina''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Atēnās par Konferences līgas titulu cīnīsies ''Olympiacos'' un ''Fiorentina''
"Fiorentina" galvenais treneris Vinčenco Italjāno. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Šodien plkst. 22:00 noslēgsies 2023./2024. gada UEFA Eiropas Konferences līgas sezona. Izšķirošajā spēlē par titulu Grieķijas pilsētā Atēnās cīnīsies Pireju ''Olympiacos'' un A sērijas klubs ''Fiorentina''.

• Šodien Atēnās noslēgsies trešā UEFA Eiropas Konferences līgas sezona. Finālā spēkosies A sērijas komanda ‘’Fiorentina’’ un Pireju ‘’Olympiacos’’.

• ‘’Fiorentina’’ šis kļūs jau par otro Konferences līgas finālu. Pirms gada izšķirošajā spēlē klubs piekāpās ‘’West Ham’’.

• Kāds Itālijas klubs būs spēlējis Konferences līgas finālā katrā no trīs sezonām. Par pirmās sezonas uzvarētāju kļuva ‘’Roma’’, toreiz finālā pārspējot ‘’Feyenoord’’.

• Pireju ‘’Olympiacos’’ piedalīsies savā pirmajā Eirokausu finālā. Ceļā uz to izslēgšanas spēlēs tika pārspēta ‘’Ferencvaros’’ (divu spēļu summā 2:0), Telavivas ‘’Maccabi’’ (divu spēļu summā 7:5), Stambulas ‘’Fenerbahce’’ (pēcspēles sitienos) un ‘’Aston Villa’’ (divu spēļu summā ar 6:2).

• ‘’Fiorentina’’ ceļā uz finālu tika galā ar Haifas ‘’Maccabi’’ (divu spēļu summā 5:4), ‘’Viktoria’’ (divu spēļu summā 2:0) un ‘’Club Brugge’’ (divu spēļu summā 4:3).

• UEFA Eiropas Konferences līga ir pēc spēka trešais spēcīgākais klubu turnīrs vecajā kontinentā. Par šīs sezonas Eiropas līgas uzvarētāju kļuva A sērijas klubs ‘’Atalanta’’, bet sestdien Čempionu līgas finālā spēkosies Madrides ‘’Real’’ un Dortmundes ‘’Borussia’’.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/uefaeuropaconf...