Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Norvēģu preses reakcija: Norvēģijai palīgā nāca vārtu stabi

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Norvēģu preses reakcija: Norvēģijai palīgā nāca vārtu stabi
Emilio Petešena mestā ripa lido Matīsa Kivlenieka sargātajos vārtos. Foto: AP/Scanpix

Norvēģijai bija nepieciešami trīs punkti, lai saglabātu reālas izredzes cīnīties par ceturtdaļfinālu, tāpēc pēcspēles metienos izcīnītā uzvara pār Latviju lielu sajūsmu neradīja.

Nettavisen sport: Haga pēcspēles metienos nodrošina norvēģu uzvaru pār pasaules čempionāta rīkotāju

https://www.nettavisen.no/sport/hag...

“Norvēģu spēlētāji varēja līksmot par otro uzvaru šīgada čempionātā, kad Haga norvēģu sestajā mēģinājumā nogādāja ripu vārtos. Pirms tam komandas pēcspēles metienos guva pa vieniem vārtiem katra.

Norvēģijai palīgā nāca vārtu stabi. Pasaules kausa rīkotāja Latvija tādā veidā izpildīja divus pēcspēles metienus. "Saņēmām nelielu palīdzību no vārtu stabiem, taču bija patīkami iemest izšķirošo ripu," atzina Norvēģijas vārtsargs Henriks Haukelands.

Haukelands norādīja, ka trešajā trešdaļā viņam nevajadzēja ielaist trešos vārtus. “Uzvarēt vienmēr ir lieliski. Nedomāju, ka pirmajā periodā spēlējām labi, taču pabeidzām spēli uz pozitīvākas nots. Mums patiesībā vajadzēja izcīnīt trīs punktus, taču arī divi nav slikti.”

Petera Tūresena komandai pēc piecām spēlēm ir pieci punkti un septītā vieta B grupā. Ceturtdaļfinālam kvalificēsies četras spēcīgākās komandas. Latvijai ir astoņi punkti.”

Dagsavisen/NTB nyheter: Haga pēcspēles metienos nodrošina norvēģu uzvaru pār PČ rīkotāju

https://www.dagsavisen.no/sport/202...

Tas pats ziņu aģentūras teksts, kas augstāk.

Aftenposten: Emilio sapņu metiens netuvina ceturtdaļfinālu

https://www.aftenposten.no/sport/i/...

“Tā bija absolūti nevajadzīga ripa,” komentētājs Mortens Langli pirms pēcspēles metienu sērijas raksturoja Latvijas pēdējo vārtu guvumu pamatlaikā. Viņa kolēģis, bijušais valstsvienības menedžeris Rojs Johanseons nosauca trešās trešdaļas vidū ielaistos vārtus par vārtsarga kļūdu.

Norvēģijai bija nepieciešami trīs punkti, lai saglabātu reālas izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā. Grupu turnīrā vēl palikušas divas cīņas – sestdien pret ASV un pirmdien pret Kazahstānu. Norvēģiem pēc piecām spēlēm ir pieci punkti. Latvija tikpat spēlēs iekrājusi astoņus punktus. Kazahstānai ir septiņi (piecās spēlēs), Kanādai seši (5), ASV deviņi (4), Vācijai deviņi (4) un Somijai 10 (4). Ceturtdaļfinālam kvalificēsies četras labākās komandas.”

Nettavisen sport: Norvēģu spēlētāja spēka paņēmiens raisa emocijas – absolūti ekstrēmi

https://www.nettavisen.no/sport/nor...

“Norvēģija izcīnīja sengaidīto uzvaru pret Latviju pasaules čempionāta B grupas spēlē. Supertalants Emilio Petešens apliecināja sevi no labākās puses. Viņa pirmie vārti valstsvienības rindās izvirzīja Norvēģiju vadībā ar 3-2, taču Latvija pretojās un panāca papildlaiku.

Neviena komandai neizdevās gūt virsroku pagarinājumā, tādējādi bija nepieciešami pēcspēles metieni. Norvēģija izvilka laimīgo kārti, nodrošinot panākumu pēc Sondres Oldena un Maikla Hagas gūtajiem vārtiem.

Neskaitot Petešana guvumu, par sevi lika runāt arī Erlends Lesunds. Otrās trešdaļas vidū viņš veica iespaidīgu spēka paņēmienu pret latvieti Rodrigo Ābolu. "Ai, ai, ai, tādas lietas mēs gaidām no Lesunda. Fantastisks spēka paņēmiens – Zviedrijā šajā elementā viņš ir viens no labākajiem," sajūsmā bija "Viasat" komentētājs Morgens Langli.

Komentētājs Ole Eskils Dalštrēms arī priecājās par Lesunda aktivitāti. “Zviedrijas līgā viņš veica daudz līdzīgu spēka paņēmienu, taču ticis arī izraidīts. Te ir atklāta cīņa. Simts kilogramiem ir nozīme. Man patīk spēka paņēmieni uz ledus.”