Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko: "Atkal spēlēju agresīvi"

Andris Liepa
Andris Liepa

Ostapenko: "Atkal spēlēju agresīvi"
Aļona Ostapenko
Foto: Sipa USA/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko uzskata, ka panākumus Maiami WTA "Premier" sērijas turnīrā viņai palīdz gūt atgriešanās pie agresīva spēles stila.

WTA ranga piektajā vietā esošā Ostapenko trešdien ceturtdaļfināla mačā ar 7:6(3), 7:6(5) uzvarēja rangā vienu pakāpienu augstāk esošo Ukrainas tenisa līderi Eļinu Svitoļinu. Pirms šī turnīra Ostapenko šī gada WTA tūrē bija guvusi vien četras uzvaras, tomēr tagad šis skaits ir dubultots, turklāt viņa pirmoreiz karjerā vienā turnīrā uzvarējusi divas ranga desmitnieka spēlētājas.

"Pirms spēles zināju, ka man jābūt agresīvai. Cenšoties tādai būt, protams, pieļāvu arī kļūdas, tomēr tīri uzvarēti punkti ("winner") bija vairāk par nepiespiestajām kļūdām (44 pret 42)," pēc mača pauda sportiste. "Ierados turnīrā bez kādām īpašām cerībām, vienkārši centos spēlēt maču pēc mača."

Ostapenko atzīst, ka otrā seta taibreikā, kad nespēja realizēt trīs mačbumbas, par daudz steigusies. "Vēlējos katrā pozīcijā realizēt "winner" sitienu, bet vajadzēja spēlēt nedaudz gudrāk. Tomēr kopumā tas, ka biju agresīva, man palīdzēja."

"Iepriekš šogad vienkārši atsitu bumbiņu laukumā bez agresivitātes, bet tagad, kad nepieciešams eju pēc sitieniem un nebaidos riskēt," Ostapenko stāstīja, ko pamainījusi Maiami.

Ostapenko nākamajā mačā piektdienas naktī plkst. 4:00 pēc Latvijas laika būs jāspēlē pret mājinieci, jo viņa tiksies ar Venusu Viljamsu vai Danielu Kolinsu, kuru mačs gaidāms šonakt plkst. 2:00. Pēc dueļa Latvijas tenisiste pauda, ka, iespējams, skatīsies abu amerikāniešu cīņu, nosaucot pieredzējušo Venusu Viljamsu par "lielisku čempioni".

“Nebiju fokusējusies svarīgākajos brīžos, bet viņa ir lieliska spēlētāja, nelaižot garām iespējas,” teica Svitoļina, kura šogad jau tikusi pie diviem tituliem. Tiesa, kopumā ukrainiete pauda apmierinātību ar uzlabojumiem savā spēlē. “Nedaudz mainu savu spēli un darbojos agresīvāk. Mums tūrē ir ļoti daudz nedēļu un nav iespējams izvairīties no zaudējumiem, tomēr mācamies un tad virzāmies tālāk.”

Aļona Maiami turnīra iepriekšējā kārtā pieveica pasaules devīto raketi Petru Kvitovu, bet uzvara pār certurto numuru Svitoļinu nozīmē paveikt ko līdz šim vēl neiespētu – divas Top 10 uzvaras vienā turnīrā. Aļonai tagad ir 8-10 bilance pret Top 10 tenisistēm un 5-7 pret Top 5 spēlētājām kā Svitoļina.

Tāpat Ostapenko otro reizi karjerā iekļuvusi "Premier Mandatory" sērijas turnīra pusfinālā, sekojot pērnā gada beigās sasniegtajam rezultātam turnīrā Pekinā. Toreiz Latvijas sportiste pusfinālā piekāpās rumānietei Simonai Halepai, kura pēc šī panākuma garantēja kļūšanu par WTA ranga līderi.

     [+] [-]

, 2018-03-29 01:18, pirms 6 gadiem
"Vēlējos katrā pozīcijā realizēt "winner" sitienu ...
Ceru, ka palēnām arī šis izzudīs tāpat kā negatīvā reakcija pēc katra nerealizēta "winner". Ar šo nav domāts, ka viņi nav jāsit.

Mēs klausāmies, ko tu stāsti, bet neuztveram to kā pilnu patiesību
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-03-29 02:47, pirms 6 gadiem
nicks rakstīja: "Vēlējos katrā pozīcijā realizēt "winner" sitienu ...
Ceru, ka palēnām arī šis izzudīs tāpat kā negatīvā reakcija pēc katra nerealizēta "winner". Ar šo nav domāts, ka viņi nav jāsit.

Mēs klausāmies, ko tu stāsti, bet neuztveram to kā pilnu patiesību
Pierastās reakcijas, psihošanas, tiešām šodien neredzēju! Bet agresivitātes nepieciešamību uzsvēra pats treneris.Un nav jau slikti ja tikai saglabā precizitāti.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-29 07:59, pirms 6 gadiem
Pirmās serves procents šogad ir uzlabojies.

     [+] [-]

, 2018-03-29 08:12, pirms 6 gadiem
Collinsa - Venusa 6:2 6:3
Negaidíti!

     [+] [-]

, 2018-03-29 11:19, pirms 6 gadiem
bet vienmēr ikvienā cīņā jāspēlē agresīvi, nesaudzīgi.. neviena taču neiziet laukumā masturbēt!

     [+] [-]

, 2018-03-29 14:07, pirms 6 gadiem
Chelubejs rakstīja: bet vienmēr ikvienā cīņā jāspēlē agresīvi, nesaudzīgi.. neviena taču neiziet laukumā masturbēt!
O, onanēšanas speciālists!