Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadals un Marejs trijos setos izkaro vietu Maiami pusfinālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Nadals un Marejs trijos setos izkaro vietu Maiami pusfinālā
Rafaels Nadals
Foto: AFP/Scanpix

Par pirmajiem Maiami ATP „Masters 1000” vienspēļu turnīra pusfinālistiem aizvadītajā naktī kļuvuši spānis Rafaels Nadals un skots Endijs Marejs. Savus pretiniekus ceturtdaļfinālā viņi uzveica vien trijos setos – Nadalam 6:2, 5:7, 6:4 pret francūzi Žo-Vilfrīdu Tsongu, bet Marejam 4:6, 6:3, 6:4 pret serbu Janko Tipsareviču.

Marejs paņem medpauzi un salauž Tipsareviču

Marejs un Tipsarevičs līdz šim bija aizvadījuši septiņas savstarpējās spēles. Visas bija pietiekoši līdzīgas, bet skotam 4-3 pārsvars. Astotais duelis sākās ar Tipsareviča breiku jau pirmajā geimā, taču skots atbildēja ar to pašu. Nedaudz vēlāk Marejs tika pie vēl viena breika un šķietami drošas 4:2 vadības, taču pamanījās zaudēt nākamos sešus geimus pēc kārtas – 4:6, 0:2. Jāpiemin, ka pie rezultāta 4:6, 0:1 skots ņēma medpauzi...

Tomēr tas nebūtu viņš, ja neprastu atspēlēties. Otrā seta izskaņā viņš triumfēja četros geimos pēc kārtas, bet trešajā setā uzvarai pietika ar vienu uzvarētu Tipsareviča serves geimu – 4:6, 6:3, 6:4. „Šāds mačs man bija vajadzīgs un nozīmīgs. Spēju atspēlēties, trešā seta beigās labi nospēlēt pie savas serves, neļaujot viņam panākt izlīdzinājumu. Apstākļi kortā bija pietiekami grūti (vējš), taču tiku ar to galā”, atzina Marejs.

Nadals spiests spēlēt trīs setus pret Tsongu

Otrajā ceturtdaļfinālā tikās Rafaels Nadals un Žo-Vilfrīds Tsonga (savstarpējā bilance 6-3 spāņa labā, bet pēdējā mačā uzvara francūzim). Aizvadītās nakts mača pirmajā setā dominēja Rafa. Pie pretinieka serves viņš uzvarēja kā pirmajā, tā piektajā geimā, paņemot setu ar 6:2. Otrā seta piektajā geimā spānis vēlreiz breikoja pretinieku un tuvojās uzvarai setā un mačā, tomēr viss iznāca citādi. Pie 5:4 Nadals neizservēja maču un pēc tam netika arī līdz taibreikam – 5:7.

Izšķirošajā setā abi tenisisti uzvarēja pie savas serves līdz pat devītajam geimam, kad spānim izdevās breiks. Rafam vēlreiz iespēja izservēt maču, bet jau atkal radās problēmas. Tsonga pat tika līdz breikbumbai, taču uzņemot servi plīsa viņa raketes stīgas. Otru iespēju Rafa vairs nedeva – 6:2, 5:7, 6:4. Pēc cīņas spānis atzina, ka otrā seta vidū pieļāvis taktisku kļūdu, sākot spēlēt no aizsardzības.

Nadala un Mareja savstarpējās cīņās līdz šim izteikts pārsvars spānim (13-5), bet uz hard katram pa četrām uzvarām. Pusfināls tiks izspēlēts piektdien, bet šovakar atlikušie divi ceturtdaļfināli – Mārdijs Fišs pret Huanu Monako un Novaks Džokovičs pret Davidu Fereru.

”Sony Ericsson Open”, ATP „Masters 1000” turnīrs. Maiami (ASV)

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic - (5) David Ferreršodien
(2) Rafael Nadal - (6) Jo-Wilfried Tsonga6:2 5:7 6:4
(4) Andy Murray - (9) Janko Tipsarevic4:6 6:3 6:4
(8) Mardy Fish - (21) Juan Monacošodien
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja