Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Telpu futbolistiem izšķirošā cīņa par iekļūšanu nākamajā kārtā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Telpu futbolistiem izšķirošā cīņa par iekļūšanu nākamajā kārtā
Latvijas telpu futbolisti atzīmē gūtos vārtus
Foto: LFF

Latvijas telpu futbola izlasei šovakar pulksten 17:00 priekšā izšķirošā cīņa par iekļūšanu 2018. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā. Uzdevums ir skaidrs – jāuzvar Armēnija, kas ņēmusi virsroku abos mačos. Tiešraide Sportacentrs.com.

2018. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs norisināsies laika posmā no 3. līdz 12. aprīlim, un tajā iekļūs tikai grupas uzvarētāja, kura dosies uz Rumāniju, lai spēkotos ar laukuma saimniekiem, kā arī Somijas un Portugāles izlasēm. Savukārt Eiropas galvenais turnīrs sāksies pēc gada Slovēnijā.

Latvijas telpu futbola izlase kvalifikācijas fāzi sasniegusi sešos turnīros pēc kārtas. 2015. gada oktobrī Nikosijā izšķirošajā spēlē izdevās ar 4:2 pieveikt mājinieci Kipru, ar diviem vārtiem izceļoties Maksimam Seņam, kurš vairākas reizes atzīts par Latvijas labāko. Iepriekšējā duelī izdevās pēdējā minūtē izraut dramatisku uzvaru pret Armēniju ar 4:3.

Šoreiz pret Armēniju tiks aizvadīta izšķirošā spēle. Tās sākums pulksten 17:00, tiešraide Sportacentrs.com. Latvijas valstsvienības uzdevums ir skaidrs – jāuzvar par katru cenu. Neizšķirts ļaus nākamajā posmā nonākt pretiniekiem, kuriem ir labāka vārtu bilance.

Latvija sāka ar grūtu uzvaru pret igauņiem, bet piektdien izsēja trīs vārtu pārsvaru un cīnījās neizšķirti 3:3 ar debitanti Vāciju, kas visus vārtus iesita pašās beigās, kad nomainīja vārtsargu pret piekto laukuma spēlētāju. "Protams, mēs esam sarūgtināti par šādu rezultātu, jo spēles laikā atradāmies vadībā 3:0. Mums šodien sanāca divi dažādi puslaiki, lai arī trīs vārtus ielaidām, spēlējot pret pieciem laukuma spēlētājiem. Pieļāvām taktiskas kļūdas, taču arī mēs piespiedām vāciešus kļūdīties, varējām ieraidīt bumbu tukšos vārtos. Tas ir telpu futbols," teica galvenais treneris Artūrs Šketovs.

"Vēlos visus līdzjutējus uzaicināt uz turnīra noslēdzošo spēli. Mums nepieciešama tikai un vienīgi uzvara. Mēs spēlējam jums, mūsu līdzjutējiem. Protams, ar mūsu līdzjutēju atbalstu mēs centīsimies uzvarēt Armēniju. Uzskatu, ka šo komandu uzvarēt mums ir pa spēkam," norādīja valstsvienības vadītājs.

Šketovam šovakar būs jāiztiek bez Oskara Ikstena, kurš pret Igauniju guva vienus vārtus, palīdzības, jo viņš sakrājis divus brīdinājumus un laukumā nedrīkstēs doties diskvalifikācijas dēļ. Tāpat vakar treniņā nepiedalījās Igors Avanesovs, kurš līdz šim nav varējis palīdzēt slimības dēļ.

Latvijas izlases sastāvs:

Aigars Bondars, Antons Astrahancevs, Aleksejs Lavrenovs, Andrejs Aleksejevs, Maksims Seņs, Artūrs Jerofejevs, Igors Avanesovs, Oskars Ikstens, Konstantins Zabarovskis, Dmitrijs Jakovļevs, Igors Lapkovskis, Artūrs Strazdiņš, Jānis Pastars un Germans Matjušenko.
Galvenais treneris: Artūrs Šketovs

Spēļu kalendārs

DatumsLaiksSpēleRez.
26. janvāris16:30Armēnija – Vācija5:3
19:30Latvija – Igaunija4:2
27. janvāris16:30Igaunija – Armēnija1:5
19:30Latvija – Vācija3:3
29. janvāris14:00Vācija – Igaunija
17:00Armēnija - Latvija

  +1 [+] [-]

, 2017-01-29 11:23, pirms 8 gadiem
Zāģis un netikšana tālāk.
Soory neticu ka mūsējie var uzvarēt Armenus, jau jau pret Vāciju no 3-0 nespēja noturēt

  +1 [+] [-]

, 2017-01-29 11:27, pirms 8 gadiem
Ceru jau uz uzvaru, bet...

Nespējam noturēt 3-0 pret GER, un, ja vācieši nebūtu savos 2reiz iesituši, būtu mēs vēl zaudējuši...

Armēnija izskatās tehniskāka un arī momentu realizācija daudz labāka, kamēr mūsējiem grūti ar to... Ceru, ka maldos, bet šodien favorīti armēņi

  -1 [+] [-]

, 2017-01-29 11:59, pirms 8 gadiem
Kāds sakars ar vārtu bilanci neizšķirta gadījumā?

     [+] [-]

, 2017-01-29 12:53, pirms 8 gadiem
Domaju ka buus zagjis musejiem. Katra zinja ir verts izmantot 4.4 koificentu uz Armeniju !