Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kuruca ''Nets'' uzņems ''Grizzlies'', Losandželosā Džeimsa un Lilarda duelis

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Kuruca ''Nets'' uzņems ''Grizzlies'', Losandželosā Džeimsa un Lilarda duelis
Šonakt Džeimss pret Lilardu Losandželosā. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Šonakt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas ietvaros tiks aizvadītas piecas spēles. Plkst. 2:30 pēc Latvijas laika Rodiona Kuruca Bruklinas ''Nets'' savā laukumā uzņems vēl bez uzvarām esošo Memfisas ''Grizzlies'', kamēr plkst. 5:00 Losandželosā savā starpā tiksies pagājušās sezonas Rietumu konferences izslēgšanas spēļu pirmās kārtas pāris - ''Lakers'' pret ''Trailblazers''.

Šonakt 2:30 pēc Latvijas laika ceturto sezonas spēli aizvadīs Rodiona Kuruca Bruklinas ''Nets'', kas savā laukumā uzņems Memfisas ''Grizzlies'', kas pagaidām abās līdzšinējās cīņās piedzīvojusi zaudējumus. ''Nets'' trijās spēlēs guvusi divus pārliecinošus panākumus, kamēr pēdējā piedzīvota neveiksme ar 104:106 pret Šarlotes ''Hornets''. Šajā mačā tika pazaudēts arī viens no komandas līderiem Spensers Dinvidijs, kurš krustenisko saišu traumas dēļ šajā sezonā vairs laukumā nedosies. Pagaidām nav arī zināma Kevina Durenta un Kairija Ērvinga dalība, jo šonakt komanda aizvadīs otro spēli pēc kārtas, kas dod zināmas cerības laukumā sagaidīt Rodionu Kurucu. Līderu duets kļuvis par pirmo NBA vēsturē, kas katrs spējuši gūt vismaz 20 punktus spēlē. ''Joprojām cenšamies izveidot savu identitāti. Durents un Ērvings bijuši īsti komandas līderi, bet spēlē pret ''Hornets'' bija mazs kritums sniegumā. Tā gadās, šī sezona ir gara, un ar to jārēķinās. Kad spēlē basketbolu, nevari paredzēt, ka katru maču nospēlēsi perfekti,'' komentēja ''Nets'' galvenais treneris Stīvs Nešs. Lai arī labu sniegumu pirmajos divos mačos demonstrējis Morants, ''Grizzlies'' nav spējuši izcīnīt panākumus. Interesanti, ka pagājušajā sezonā ''Grizzlies'' uzvarēja visās četrās abu komandu savstarpējajos dueļos.

Rietumu konferencē izceļams mačs starp pašreizējo čempioni Losandželosas ''Lakers'' un Portlendas ''Trailblazers''. Abas komandas savā starpā spēlēja iepriekšējās sezonas Rietumu konferences pirmajā izslēgšanas kārtā. Pirmajā mačā panākumu guva ''Trailblazers'', kas lika Čārlzam Bārklijam paredzēt Portlendas uzvaru visā sērijā. Tas nenotika - ''Lakers'' bija pārāki nākamajās četrās cīņās un vēlāk izcīnīja arī čempiontitulu. Frenka Vogela vadītā komanda piedzīvoja zaudējumu pret ''Clippers'' atklāšanas spēlē, bet vēlāk uzvarēja abās pārējās cīņās. ''Trailblazers'' divās spēlēs uzvaras un zaudējumus dalījusi uz pusēm. Portlendai būs jāiztiek bez Karmelo Entonija, kurš Covid19 protokola dēļ uz Losandželosu nedevās. ''Lakers'' rindās ir bažas par viena no līdera Entonija Deivisa dalību, kurš guva savainojumu atklāšanas spēlē. ''Ceram, ka viņš varēs piedalīties, bet redzēsim, kā Entonijs jutīsies pirms spēles,'' izteicās Frenks Vogels par basketbolista gatavību palīdzēt savai komandai.

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēles 29. decembris

LaiksSpēle
2:30''Hawks'' - ''Pistons''
''Nets'' - ''Grizzlies''
3:00''Thunder'' - ''Jazz''
4:00''Nuggets'' - ''Rockets''
5:00''Lakers'' - ''Trailblazers''

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA for the latest NBA...