Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kalniņš ielaiž trīs vārtus, bet uzvar, Indraša "Dynamo" apsteidz divu latviešu "Spartak"

Kalniņš ielaiž trīs vārtus, bet uzvar, Indraša "Dynamo" apsteidz divu latviešu "Spartak"
Jānis Kalniņš. Foto: HC Jokerit

Latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš atvairīja 25 no 28 metieniem Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē pret "Sochi", palīdzot Helsinku "Jokerit" tikt pie uzvaras ar 4:3. Mika Indraša "Dynamo" ar 5:3 apspēlēja "Severstal", divu latviešu "Spartak" piekāpās "Lokomotiv" ar 1:3, bet Boba Hārtlija "Avangard" pārsteidzoši zaudēja "Sibir" ar 0:3.

Boba Hārtlija „Avangard” diezgan negaidīti cieta sakāvi pret Novosibirskas „Sibir” ar 0:3. Rezultāts tika atklāts otrā perioda beigās, kad mājinieki lieliski izspēlēja vairākumu, sekoja piespēle no viena iemetiena apļa uz otro, un Ņikita Mihailos guva „Sibir” pirmos vārtus. Trešajā trešdaļā „Avangard” spēlēja agresīvi un veidoja vairākus bīstamos momentus pie mājinieku vārtiem, taču tie izturēja, bet sešas minūtes pirms sirēnas aizsargs Nikolajs Demidovs meta no zilās līnijas, ripa trāpīja pa vārtu stabu un ielidoja vārtsargam Ivanam Naļimovam aiz muguras – 0:2. „Avangard” atlika vien nomainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču Aleksandrs Loginovs iemeta ripu jau tukšos vārtos – 0:3.

„Avangard” piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas un trešo pēdējo četru maču laikā. Šobrīd Hārtlija komandai ir 59 punkti 45 spēlēs, un Balašihas vienība ieņem otro vietu Austrumos, taču ja 30 decembrī „Avangard” zaudēs „Barys”, tad Latvijas izlases galvenā trenera vadītā komanda noslīdēs uz piekto pozīciju. Tikmēr „Sibir” kontā 36 punkti 43 mačos, un šobrīd komanda, kuru sezonas sākumā norakstīja gandrīz visi speciālisti, no „play-off” zonas atpaliek vien par pieciem punktiem.

Divu latviešu Maskavas „Spartak” izbraukumā piekapās Jaroslavļas „Lokomotiv” ar 1:3. Tieši viesi guva pirmos vārtus spēlē, taču turpinājumā ielaida trīs golus, zaudēja 22. reizi šosezon un noslīdēja no piektās uz sesto vietu Rietumu konferencē. Kaspars Daugaviņš laukumā pavadītajās 17:39 minūtēs bloķēja vienu pretinieku metienu un uzvarēja vienu iemetienu, bet sezonas 42 mačos uzbrucējs guvis desmit vārtus un atdevis 17 piespēles. Viņa komandas biedrs Mārtiņš Karsums viņam atvēlētajās 11:43 minūtēs izdarīja vienu metienu, ka arī pielietoja divus spēka paņēmienus, savukārt, 40 mačos uzbrucējs savācis 19 (6+13) punktus.

„Jokerit” ar Jāni Kalniņu vārtos tika galā ar „Sochi” – 4:3. Latviešu vārtsargs mača laikā atvairīja 25 no 28 metieniem. Kalniņam tā bija 23. spēle šosezon, iepriekšējos 22 mačos vārtsargs atvairījis 92,8% metienu, vidēji cīņā ielaidis 2,09 vārtus, ka arī aizvadījis trīs sausās spēles. „Jokerit” saglabā trešo vietu Rietumos ar 60 punktiem 42 spēlēs.

Mika Indraša Maskavas „Dynamo” atspēlējas no 0:2 cīņā pret Čerepovecas „Severstal”, svinot uzvaru ar 5:3. Divus vārtus iemeta un vienu piespēli izdarīja viens no maskaviešu līderiem Dmitrijs Kagarļickis, kurš pagājušajā gadā bija „Severstal” kapteinis un viens no atslēgas spēlētājiem, pateicoties kuriem komanda iekļuva izslēgšanas mačos. Indrašis uz ledus pavadīja 14:30 minūtes, atzīmējoties ar diviem spēka paņēmieniem. Šobrīd latviešu uzbrucēja kontā ir 17 (10+7) punkti 37 mačos, bet „Dynamo” pakāpās uz piekto vietu Rietumos ar 49 punktiem 44 spēlēs, apsteidzot Maskavas „Spartak”.

Ufā turpinājās „Kunlun” neveiksmju sērija – Ķīnas komanda cieta sakāvi pret vietējo „Salavat Yulaev” ar 0:5, piedzīvojot piekto zaudējumu pēc kārtas. Ufas vienības iemeta trīs vārtus jau pirmajā periodā, bet vēl divas ripas viesu vārtos ielidoja trešās trešdaļas otrajā pusē. Divas reizes precīzs bija Timu Hartikainens, bet mača laikā divi „Salavat Yulaev” hokejisti tika noraidīti līdz mača beigām – Maksims Ribins saņēma 5+5+20 minūšu sodu, bet Pjotrs Hohrjakovs – 5+20. Galotnē nervi neizturēja arī „Kunlun” hokejistiem, un savu 10+20 saņēma arī Vili Lajunens.

KHL spēles, 28. decembris

SpēleRezultātsSpēleRezultāts
Sibir – Avangard3:0Avtomobilist – Dynamo (Minska)2:1
Salavat Yulaev – Kunlun5:0Traktor – Barys0:3
Lokomotiv – Spartak3:1Severstal – Dynamo (Maskava)3:5
Sochi – Jokerit3:4CSKA – Ak Bars4:2
Dinamo (Rīga) – TorpedoSlovan – Neftekhimik

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...