Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Peldētajam Semjonovam pirmais un otrais labākais rezultāts IWAS spēlēs

Agris Suveizda

Peldētajam Semjonovam pirmais un otrais labākais rezultāts IWAS spēlēs
Jurijs Semjonovs. Foto: Latvijas Paralimpiskā komiteja

LETA. Latvijas parasportists Jurijs Semjonovs pirmdien Portugālē IWAS spēļu sacensībās sasniedza labāko rezultātu peldēšanā uz muguras un otro labāko rezultātu brīvā stila distancē.

50 metru distancē uz muguras medicīnas grupā S7-9 Silovs triju dalībnieku konkurencē finišēja pirmais, baseinā pavadot 33,88 sekundes un tiekot pie 744 punktiem. Savukārt 200 metru peldējumā brīvajā stilā S3-10 grupā Latvijas sportists ar rezultātu divas minūtes un 28,67 sekundes bija otrais piecu dalībnieku vidū un tika pie 610 punktiem. Uzvarēja čehs Josefs Duhans, kurš distanci veica divās minūtēs un 20,40 sekundēs un sakrāja 646 punktus.

Jau ziņots, ka sestdien Semjonovs bija ātrākais 100 metros brīvajā stilā un peldēšanā uz muguras, kā arī uzrādīja trešo rezultātu 50 metros tauriņstilā, bet svētdien viņš uzvarēja 50 metros brīvajā stilā un bija trešais 400 metru peldējumā brīvajā stilā.

Pasākums, kuru rīko Starptautiskā Federācija sportistiem ratiņkrēslos un ar amputācijām (IWAS), notiek trīs individuālajos sporta veidos - vieglatlētikā, peldēšanā un pauerliftingā -, kā arī pirmoreiz - futbolā cerebrālās triekas skartajiem sportistiem. Latvija pārstāvēta ar desmit parasportistiem vieglatlētikā un peldēšanā.

Vieglatlētiem IWAS spēļu sacensībās ir iespēja izpildīt kvalifikāciju nākamā gada pasaules čempionātam Parīzē.

IWAS pasaules spēles šajā Portugāles pilsētā norit jau otro reizi. Spēļu mērķis ir iedvesmot sportistus tiekties uz dalību paralimpiskajās spēlēs un topošajiem sportistiem sniegt pirmo starptautisko sacensību pieredzi.

Izmantotie resursi:
LETA