Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Hārdenam atgriešanās mačs Oklahomsitijā pret "Thunder"

Hārdenam atgriešanās mačs Oklahomsitijā pret "Thunder"
Džeimss Hārdens un Džeremijs Lins
Foto: AFP

Šonakt plkst. 3.00 pēc Latvija laika Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārajā turnīrā notiks spēle Oklahomsitijā, Chesapeake Energy basketbola arēnā, kur vietējā "Thunder" vienība mērosies spēkiem ar bijušā "Thunder" spēlētāja Džeimsa Hārdena pārstāvēto Hjūstonas "Rockets" vienību. Šī būs pirmā no trim abu klubu savstarpējām cīņām šīs sezonas regulārajā turnīrā.

Džeimsa Hārdena atgriešanās Oklahomsitijā būs sēru noskaņās, jo dažas stundas pirms spēles pret "Thunder" Hjūstonas "Rockets" (7-7) vienība Mineapolisā apmeklēs "Rockets" galvenā trenera Kevina Makheila meitas Sašas Makheilas bēres. Trenera Makheila meita Saša nomira sestdien 23 gadu vecumā pēc ilgstošas slimības.

"Es domāju, ka mēs esam pietiekami stipri, lai spētu pārciest šo zaudējumu," izteicās Hārdens. "Mums tur [bērēs] ir jābūt trenera dēļ. Viņam šobrīd daudz kas jāpārcieš. Galvenais mūsu uzdevums šobrīd ir atbalstīt viņu."

Hārdens aizvadīja pagājušās trīs NBA sezonas "Thunder" (11-4) vienībā. Aizvadītajā sezonā aizsargs tika atzīts par visas līgas labāko rezervistu, taču starpsezonā Hārdens un Oklahomsitijas vienība nespēja vienoties par līguma pagarināšanu uz nākamajām sezonām, tādēļ "Thunder" izlēma aizmainīt Hārdenu uz "Rockets" vienību. No Hjūstonas uz Oklahomsitiju maiņas darījuma rezultātā devās Kevins Mārtins un pirmgadnieks Džeremijs Lambs.

Bijušais "Thunder" aizsargs, kurš šosezon vidēji spēlē guvis 25,1 punktu, pirms gaidāmās cīņas izteicies, ka būs jauki satikt vecos komandas biedrus, tomēr tā viņam būs tikai kārtējā regulārā turnīra spēle.

Hārdens pēdējos trijos mačos, kuros "Rockets" vienība svinējusi trīs uzvaras, izcēlies ar vidēji 28,3 punktiem. Otrdienas uzvarā pār Toronto "Raptors" (117:101) kuplās bārdas īpašnieks guva 24 punktus un izdalīja 12 rezultatīvas piespēles, kas ir jauns Hārdena karjeras rekords.

Tikmēr Džeremijs Lins, kuram sezonas sākumā tikai epizodiski izdevies demonstrēt veiksmīgu sniegumu uzbrukumā, aizvadītajās divās spēlēs guvis 14,5 punktus. Lai "Rockets" izdotos pārspēt Oklahomsitijas vienību, Linam noteikti būs jādemonstrē veiksmīgs sniegums gan aizsardzībā, gan uzbrukumā gaidāmajā cīņā.

Oklahomsitijas vienība aizvadītajos sešos mačos tikusi pie piecām uzvarām, gūstot vidēji 112,7 punktus un realizējot no spēles 48,6% izdarīto metienu.

Pirmdienas uzvarētajā spēlē pret Šarlotes "Bobcats" (114:69) trešās ceturtdaļas gaitā "Thunder" bija vadībā pat ar 54 punktiem. Oklahomsitijas vienība visā spēlē kopumā iekrāja 31 piespēli.

Kevins Durants vidēji spēlē šosezon ir guvis 25,9 punktus, ieņemdams 3. vietu līgas rezultatīvāko spēlētāju tabulā. Tikmēr otrs "Thunder" līderis, saspēles vadītājs Rasels Vestbruks izcēlies ar vidēji 21,1 punktu. Durants pirmdienas mačā pret Šarloti guva vien 18 punktus, 26 laukumā pavadītajās minūtēs. Tik maz minūšu uzbrucējs šosezon vēl nebija spēlējis vienā spēlē.

Līgas aizvadīto triju sezonu labākais punktus guvējs iepriekšējos sešos mačos pret "Rockets" vienību guvis vidēji 29,3 punktus, realizēdams 51,7% izmesto metienu. Savukārt Vestbruks pēdējās trijās savā laukumā pret Hjūstonas klubu aizvadītajās cīņās spējis iekrāt vien vidēji 17 punktus un 4,7 rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 32

  • 15


  +4 [+] [-]

, 2012-11-28 20:35, pirms 11 gadiem
Respekts Rockets vieniibai

  +3 [+] [-]

, 2012-11-28 20:36, pirms 11 gadiem
Hārdens būs motivāciju pārpilns uzvarēt, tas ir vairāk kā skaidrs, bet es domāju, ka OKC stabili uzvarēs, bet nu sports ir neprognozējams.

  +2 [+] [-]

, 2012-11-28 21:13, pirms 11 gadiem
jasaka ta hardens nevienam nedos celju. ja vins ari zaudes tad tas bus redzams laukuma un nevienam neradisies shaubas par to ka vins bija par savas komandas uzvaru. atskiriba no daziem labiem citiem...