Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

"Skonto" aizliedz reģistrēt jaunus spēlētājus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Skonto" aizliedz reģistrēt jaunus spēlētājus
"Skonto"
Foto: Ritvars Raits, Ogres sporta jaunumi

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisija pieņēmusi lēmumu aizliegt Rīgas "Skonto" jaunu spēlētāju reģistrēšanu, jo klubs nav izpildījis parādsaistības ar bijušo spēlētāju Sergeju Kožanu un Valsts ieņēmumu dienestu.

Finansiālajās grūtībās nonākušais Rīgas "Skonto", kas sezonu aizvada Komanda.lv Latvijas pirmajā līgā, pirmajos četros mačos izcīnot trīs uzvaras un vienu reizi spēlējot neizšķirti, saņēmis aizliegumu reģistrēt jaunus spēlētājus. Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisija lēmumu pieņēmusi, jo nav izpildītas parādsaistības pret aizsargu Sergeju Kožanu, kurš pašlaik pārstāv Jūrmalas "Spartaku", un Valsts ieņēmumu dienestu.

Uz vienu Latvijas kausa maču diskvalificēts "Jelgavas" futbolists Gints Freimanis, kurš vakar 61. minūtē nopelnīja otro brīdinājumu un atstāja komandu mazākumā. Pusfināla pirmajā duelī ar 0:1 mājās nācās atzīt "Ventspils" pārākumu. Savukārt divu spēļu un 140 eiro naudas sods ticis Eduardam Deičam no pēc spēka otrās līgas kluba "Smiltene/BJSS".

140 eiro naudas sodu saņēmušas arī divas komandas "Metta/LU" un "Riga". Savukārt Jūrmalas "Spartaka" oficiālajai personai Georgem Kodicam tikusi vienas spēles diskvalifikācija un 70 eiro soda nauda par tiesnešu rupju apvainošanu, izmantojot necenzētus izteicienus. Tāpat "Metta/LU" nedrīkst likt šķēršļus Ralfa Dirnēna iekļūšanai stadionā, jo konstatēts, ka lēmums nav pamatots un ir pretrunā ar skatītāju uzvedības noteikumiem.

Jāatzīmē, ka atceltas divas diskvalifikācijas, kuras piespriestas 2015. gada 26. augustā. Informācija un dokumentu kopums ļāvis secināt, ka Valts Zaķis nav piedalījies mačā, kas veicināja diskvalifikācijas piemērošanu. Savukārt par Arti Novicki teikts, ka nav jaunu apstākļu, kas varētu pierādīt viņa darbības, kas vērstas uz rezultātu manipulāciju.

LFF Disciplinārlietu komisijas sēdes protokols

1. Par spēlētāju diskvalifikācijām

Iepazīstoties ar spēles protokoliem, inspektoru un delegātu ziņojumiem,

DK nolemj diskvalificēt:

Gints Freimanis /FK Jelgava/ uz 1 spēli (nepiedalās nākamajā Latvijas kausa izcīņas spēlē) (D.R.P.p.19.1);
Eduards Deičs /FK Smiltene/BJSS/ uz 2 spēlēm + 140 EUR (nepiedalās nākamajās divās komanda.lv 1. Līgas čempionāta spēlēs) (D.R.P.p.19.5; DR p. 1.4);
Edgars Bogurdovičs /Riga FC/ŠFS/ uz 1 spēli (nepiedalās nākamajā Dublieru čempionāta spēlē) (D.R.P.p.19.1);
Igors Arhipovs-Prokofjevs /RFS-2/ uz 1 spēli (nepiedalās nākamajā Dublieru čempionāta spēlē) (D.R.P.p.19.1).

2. Par sodiem

Iepazīstoties ar spēļu protokoliem, inspektoru un delegātu ziņojumiem,

DK nolemj sodīt:

FS METTA/LU – 140 EUR (D.R.P.p. 6.2.11);
Spartaks Jūrmala oficiālo personu Gheorghe Codita – ar 70 EUR un 1 (vienas) spēles diskvalifikāciju – par tiesnešu rupju apvainojumu, izmantojot necenzētus izteicienus š.g. 23/04 SynotTip Virslīgas čempionāta spēles FS METTA/LU – Spartaks Jūrmala laikā (DR pielikuma p. 6.2.2);
Riga FC/ŠFS – 140 EUR (D.R.P.p. 6.2.11).
DK nolemj brīdināt:

JFK Saldus – par 1. Līgas čempionāta reglamenta p. 7.6 neizpildi pirms š.g. 23/04 komanda.lv 1. Līgas čempionāta spēles Valmiera Glass FK/BSS – JFK Saldus (D.R. p.1.6. a));

3. Par spēlētāju diskvalifikāciju atcelšanu

LFF DK, iepazīstoties ar š.g. 15.aprīļa LFF Godīgas spēles un ētikas komitejas protokolu, kurā noteikts:

Rekomendēt LFF Disciplinārlietu komisijai atcelt 2015. gada 26. augustā piemēroto diskvalifikāciju Valtam Zaķim, ņemot vērā to, ka Komitejas rīcībā ir nepieciešamā informācija un dokumentu kopums, kas ļauj secināt, ka V.Zaķis nav piedalījies spēlē, kas veicināja viņam piemēroto diskvalifikāciju;
Rekomendēt LFF Disciplinārlietu komisijai atcelt 2015. gada 26. augustā piemēroto diskvalifikāciju Artim Novickim, ņemot vērā jau faktiski izciesto diskvalifikācijas laiku, kā arī, ņemot vērā to, ka Komitejas rīcībā nav jaunu apstākļu, kas varētu pierādīt to, ka A.Novickis ir veicis darbības, kas ir vērstas uz spēļu rezultātu manipulāciju.
DK nolemj:

atcelt 2015. gada 26. augustā piemēroto diskvalifikāciju V.Zaķim un A.Novickim.

4. Par Skonto FC saistību neizpildi

LFF DK, ņemot vērā to, ka Skonto FC nav izpildīts LFF Spēlētāju statusa un pāreju komisijas š.g. 12.aprīļa lēmumu attiecībā uz parādsaistību izpildi pret bijušo Skonto FC spēlētāju Sergeju Kožanu, kā arī ņemot vērā to, ka Skonto FC nav izpildījis LFF Klubu licencēšanas komisijas š.g. 3. marta lēmumu attiecībā uz parādsaistību izpildi pret Valsts ieņēmumu dienestu;

DK nolemj:

piemērot Skonto FC aizliegumu reģistrēt jaunus spēlētājus (D.R. 1.6. f)).

5. Par Ralfa Dirnēna š.g. 13.aprīļa iesniegumu attiecībā uz iekļūšanu stadionā

Iepazīstoties ar R. Dirnēna iesniegumu, Rīgas Hanzas vidusskolas futbola stadiona un skolas teritorijas skatītāju uzvedības noteikumiem kā arī nesaņemot pieprasītos paskaidrojumus no FS METTA/LU,

DK konstatēja, ka R.Dirnēna neielaišana minētajā stadionā nav pamatota un ir pretrunā ar minētajiem skatītāju uzvedības noteikumiem.

DK nolemj:

uzlikt FS METTA/LU pienākumu nelikt šķēršļus R.Dirnēnam iekļūt Rīgas Hanzas vidusskolas futbola stadionā LFF organizēto sacensību laikā (DR pielikuma p. 15).

  +3 [+] [-]

, 2016-04-28 18:37, pirms 8 gadiem
'' jo klubs nav izpildījis parādsaistības ar bijušo spēlētāju Sergeju Kožanu un Valsts ieņēmumu dienestu''

Un šos vēl pielaiž pie dalības 1.Līgā?

  +2 [+] [-]

, 2016-04-28 19:01, pirms 8 gadiem
Nu tač jābeidz tas cirks un jālikvidē tā komanda!!! Cik var pērties, auklēties ar viņiem?! Vienu sodu uzliek, tad tas beidzas, liek nākamo, bet jēgas nekādas!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-28 20:00, pirms 8 gadiem
Tiesa, VID publiski pieejamā datubāze liecina, ka sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Skonto FC" administrēto nodokļu (nodevu) parāds pēdējā mēneša laikā ir tikai pieaudzis - 26.martā tas bija 547 121,48 eiro, bet 26.aprīlī pieaudzis līdz 553 018,37 eiro. ( «Skonto» komanda cer līdz jūlija sākumam... )

  +2 [+] [-]

, 2016-04-28 20:24, pirms 8 gadiem
ko tad Dirnēns noziedzies? saprotu tas kaut kāds jauns sporta žurnālists ..

  +1 [+] [-]

, 2016-04-28 20:47, pirms 8 gadiem
Skonto nebūs viegli izvilkt sezonu, ja neizpildīsies plāns līdz 1. jūlijam apmaksāt visus parādus. Šobrīd 1. līgai pieteikts 21 spēlētājs. Ņemot vērā, kartīties, diskvalifikācijas, traumas, sastāvs nav pārāk garš. Cerams līdz vasarai izdosies izdzīvot ar to, kas ir, attiecīgi nokārtot parādus, un tad jau aizliegums tiktu atcelts.

  +2 [+] [-]

, 2016-04-28 20:55, pirms 8 gadiem
Daniel rakstīja: saprotu tas kaut kāds jauns sporta žurnālists ..
1. Pirmās līgas tiesnesis (asistents). sk. 2016. gads - Latvijas Futbola federācija ;
2. LFF ''online menedžeris'' (2014.gadā: LFF DK 5. novembra sēdes lēmumi - Latvijas... );
3. LFF Sacensību nodaļas speciālists (sk. Kontakti un struktūra - Latvijas Futbola... ).

     [+] [-]

, 2016-04-28 22:19, pirms 8 gadiem
1 rakstīja: Tiesa, VID publiski pieejamā datubāze liecina, ka sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Skonto FC" administrēto nodokļu (nodevu) parāds pēdējā mēneša laikā ir tikai pieaudzis - 26.martā tas bija 547 121,48 eiro, bet 26.aprīlī pieaudzis līdz 553 018,37 eiro. ( «Skonto» komanda cer līdz jūlija sākumam... )
VID skaitītājs ir ne mazāk kruts kā 90o gadu baņģugām

     [+] [-]

, 2016-04-29 00:42, pirms 8 gadiem
BABKInLovis rakstīja: VID skaitītājs ir ne mazāk kruts kā 90o gadu baņģugām
Kāds sakars ar skaitītāju? Nodokļi ir jāmaksā visu laiku. Ja to nedara, tad tikai loģiski, ka ar katru mēnesi summa palielinās. Nesamaksā vienu mēnesi par elektrību, summa tak nekur nepazudīs.

     [+] [-]

, 2016-04-29 11:38, pirms 8 gadiem
"Sergeju Kožanu, kurš pašlaik pārstāv Jūrmalas "Spartaku", un Valsts ieņēmumu dienestu."

Sergejs Kožans pārstāv gan spartaku gan valsts ieņemuma dienestu

     [+] [-]

, 2016-04-29 12:54, pirms 8 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Nu tač jābeidz tas cirks un jālikvidē tā komanda!!! Cik var pērties, auklēties ar viņiem?! Vienu sodu uzliek, tad tas beidzas, liek nākamo, bet jēgas nekādas!!!!
Ja ir palicis tikai 1 parāds pret Kožanu un lielais parāds pret VID, tad manuprāt ir jēga auklēties, jo ziemā, liekas, bija algu parādi 5-6 bijušajiem spēlētājiem, tā ka kaut ko Skonto ir samaksājis. Bet nu tur jāskatās kaut kādiem finansistiem, kas iepazinušies ar visiem maksājumu dokumentiem, parādiem, atmaksas grafikiem, utt. nevis džekiem internetā, kuri redz tikai to info, ko uzraksta sportacentrs.