Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Favorītiem cīņas ar "Jēkabpili" un "Liepāju", LU centīsies revanšēties valcēniešiem

Emils Ozerinskis

Favorītiem cīņas ar "Jēkabpili" un "Liepāju", LU centīsies revanšēties valcēniešiem
Mareks Mejeris pret Armandu Berķi
Foto: Mikus Kļaviņš

"Olybet" Latvijas Basketbola līgā 28. februārī tiks aizvadītas trīs spēles, laukumā dodoties turnīra favorītēm un komandām, kas cīnās par vietu izslēgšanas spēlēs.

19:00 "Ventspils" - "Jēkabpils"
BK "Ventspils" pēc izstāšanās no Čempionu līgas piedzīvo nelielu identitātes krīzi. Nesen kurzemnieki piedzīvoja LBL turnīra pirmo zaudējumu, piekāpjoties Ogrē, bet pēdējā cīņa vien mača beigās ventspilnieki izglābās no negaidīta zaudējuma pret turnīra pastarīti "Valmieru". Šobrīd ar 17 uzvarām 18 mačos "Ventspils" saglabā turnīra tabulas līderpozīciju, bet lieki zaudējumi var saasināt situāciju cīņā par mājas spēļu priekšrocību ar vefiešiem.

"Jēkabpils" pēc morālā pacēluma gadu mijā, kad tika veikta treneru maiņa, šobrīd ir nosēdinājusi baterijas. Par spīti papildinātajam komandas sastāvam, rezultāti pēdējos mačos nav bijuši labi, divreiz piekāpjoties liepājniekiem un atzīstot "Jūrmalas" pārspēku. Šāda trajektorija var likt "lūšiem" uztraukties par vietas saglabāšanu labāko sešiniekā, kur šobrīd komanda atrodas virs play-off strīpas ar septiņām uzvarām un 15 zaudējumiem.

Abās komandu iepriekšējās cīņās pārāka bija "Ventspils" tiekot pie panākumiem ar 76:50 (Ingus Jakovičs 14; Jurijs Aleksejevs un Artūrs Vītiņš pa 15) un 90:79 (Aigars Šķēle 25; Jurijs Aleksejevs 24).

Spēles tiešraide kanālā "Best4Sport TV".

19:30 "Betsafe/Liepāja" - "VEF Rīga"
No Latvijas basketbola ar troksni gatavojās atvadīties sporta klubs "Liepājas Lauvas". Vēju pilsēta gatavojas varas maiņa basketbolā, kas pēc sezonas aizstās līdzšinējo basketbola vadību pilsētā. Tādēļ "Betsafe/Liepāja" rindas atstājuši vairāki vadošie spēlētāji, tomēr tas nav atturējis palikušos cīnīties ar lauvas spēku. Pēdējās cīņās liepājnieki divreiz sakāvuši "Jēkabpili" un apspēlējuši "Valmieru", nostiprinoties turnīra tabulas piektajā pozīcijā. Tādējādi ar astoņām uzvarām 20 spēlēs liepājnieki ir pozīcijā, lai pagarinātu savu sezonu ar iekļūšanu izslēgšanas spēļu turnīrā.

Pēc ne visai sekmīga sezonas sākuma "VEF Rīga" pēdējā laikā uzņēmusi apgriezienus un spējusi sasniegt desmit uzvaru sēriju. Arī Krievijas atklātajā čempionātā vefiņam izdevies tikt pie trīs panākumiem pēc kārtas, tostarp sakaujot vareno Maskavas apgabala "Khimki". Latvijas čempionāta turnīra tabulā rīdzinieki ar 14 panākumiem un divām sakāvēm ieņem otro pozīciju.

Latvijas čempionvienība ar "Betsafe/Liepāju" tikās pašā sezonas sākumā neitrālajā Salaspils laukumā, kur Jāņa Gailīša vadītā vienība apspēlēja pretiniekus ar rezultātu 84:56 (Kristaps Janičenoks 12; Roberts Krasiņš 10).

Pirms šodienas spēles "Betsafe/Liepāja" sastāvam pievienojies 209 cm garais un 18 gadus vecais centra spēlētājs Kārlis Bodrovs, kurš līdz šim spēlēja LBL 2. divīzijā "Latvijas Universitāte/BS Rīga" komandā.A

20:00 "Latvijas Universitāte" - "Valka/Valga"
Ļoti svarīgu savstarpējo spēli Rīgas Olimpiskajā sporta centrā aizvadīs "Latvijas Universitāte" un "Valka/Valga". Mača uzvarētājs krietni uzlabos savu situāciju cīņā par izslēgšanas spēlēm, kamēr zaudētājam iespēja cīnīties par play-off kļūs krietni sarežģītāka.

Ar pieciem panākumiem 20 aizvadītās spēlēs Gunta Endzela trenētā "Latvijas Universitāte" ieņem septīto pozīciju turnīra tabulā, atrodoties tieši zem izslēgšanas spēļu strīpas. Pēc panākuma Universiādē, kur tika izcīnīta bronza, LU basketbolisti apņēmīgi sāka sezonu. Šogad ir LU komandas lielā iespēja pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezties play-off turnīrā, bet lai tas notiktu sezonas atlikušajā daļā jāizcīna panākumi pret tiešajiem konkurentiem,

"Valka/Valga" pēc vairāku mēnešu pauzes atgriezusies LBL turnīra apritē. Robežpilsētu projekts ar divām uzvarām desmit spēlēs atrodas astotajā pozīcijā. Tomēr jāņem vērā, ka uz pusi mazākais spēļu skaits var ļoti strauji mainīt "Valkas/Valgas" procentuālo uzvaru skaitu, kas vēl aizvien saglabā Kristapa Zeida komandai cerību par iekļūšanu labāko sešiniekā.

Vienu no savām divām uzvarām LBL turnīrā "Valka/Valga" guva tieši pret "Latvijas Universitāti", savā laukumā triumfējot ar rezultātu 73:62 (Egerts Halers un Edgars Lasenbergs pa 16; Linards Jaunzems 20),

Kopvērtējums

VKomandaUZ%
1.Ventspils17194.4%
2.VEF Rīga14287.5%
3.Jūrmala14477.8%
4.Ogre13765.0%
5.Betsafe/Liepāja81142.1%
6.Jēkabpils71531.8%
7.Latvijas Universitāte51525.0%
8.Valka/Valga2820.0%
9.Valmiera/Ordo32013.0%

Izmantotie resursi:
LBL&LSBL | Latvijas Basketbola savienība

  +1 [+] [-]

, 2018-02-28 14:39, pirms 6 gadiem
Manas prognozes...JKB vajadzeetu daudz maz paciiniities un zaudeet liidz 20 aciem, speeli raada pa TV, it kaa nevajadzeetu atdoties, plus Vpils izlashnieki varbuut speeles mazaak... .Liepaajai beidzot jaaluuzt, Vefinjam vajadzeetu ar 20+ punktiem vinneet ar aizveertaam aciim un Zotoviem sastaavaa, nu un LU ir 50/50 speele, it kaa Valgai veel chanss uz play-off, ja neizdomaas speciaali zaudeet, tad vajadzeetu studentus vinneet...

     [+] [-]

, 2018-02-28 17:46, pirms 6 gadiem
Roberts Stumbris pārgāja uz ''Saldu''.

     [+] [-]

, 2018-02-28 18:14, pirms 6 gadiem
Kadrs23 rakstīja: Manas prognozes...JKB vajadzeetu daudz maz paciiniities un zaudeet liidz 20 aciem, speeli raada pa TV, it kaa nevajadzeetu atdoties, plus Vpils izlashnieki varbuut speeles mazaak... .Liepaajai beidzot jaaluuzt, Vefinjam vajadzeetu ar 20+ punktiem vinneet ar aizveertaam aciim un Zotoviem sastaavaa, nu un LU ir 50/50 speele, it kaa Valgai veel chanss uz play-off, ja neizdomaas speciaali zaudeet, tad vajadzeetu studentus vinneet...
Trīs vefieši - Zotovs, Čavars un Helmanis taču bijia palīgos VEF skolai Bolu turnīrā, un pēdējais mačs viņiem bija vakar vakarā. Turklāt Helmanis divus pēdējos mačus nespēlēja, tā ka varbūt savainots. Un, zinot to, ka VEF parasti palien zem handikapa, es uz viņiem neriskētu likt.

Par Valgu piekrītu.