Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Čavi pēc Barselonas dramatiskā zaudējuma paziņo par aiziešanu pēc sezonas beigām

Agris Suveizda

Čavi pēc Barselonas dramatiskā zaudējuma paziņo par aiziešanu pēc sezonas beigām
Čavi Ernandess. Foto: imago/Pressinphoto/Scanpix

Katalonijas superkluba "Barcelona" galvenais treneris Čavi Ernandess pēc zaudējuma Spānijas futbola čempionāta mājas spēlē pret "Villarreal" (3:5) pavēstījis, ka pēc sezonas beigām atstās amatu.

"Lēmumu pieņēmu jau pirms vairākām dienām, bet šodien bija īstais brīdis to paziņot," sacīja 44 gadus vecais speciālists. "Negribu būt problēma, gribu būt risinājums – kā tas bija pirms diviem gadiem. Mēs visi esam atbildīgi, bet mana atbildība ir vislielākā. Esam nokļuvuši strupceļā, un ir laiks pārmaiņām – klubam ir vajadzīga dinamikas maiņa. Tagad viss būs mierīgāk, spēlētāji beidzot varēs atbrīvoties, varēsim sacensties Čempionu līgā, un jūs [mediji] vairs mani neslaktēsiet. Vairākkārt man vaicājāt, vai es varētu būt Barsas Fērgusons. Patiesība ir tāda, ka tas šeit nekad nebūs iespējams, jo jūs to neļausiet – trenēt Barselonu ir ļoti grūti. Klubs līdz ar šo lēmumu noteikti kļūs labāks. Vēl ir atlikuši četri mēneši, kuros darīšu visu, lai kļūtu par Spānijas čempioniem, taču pat tādā gadījumā lēmums jau ir pieņemts un nav maināms."

Čavi jau iepriekš bija kritiski izteicies par nākotni un solīja demisionēt gadījumā, ja šajā sezonā neizcīnīs nevienu titulu. Divu nedēļu laikā "Barcelona" palikusi bešā divos reālākajos turnīros un vēl vairāk samazinājusi brīnuma iespējas vietējā čempionātā. 14. janvārī Rijādā "Barcelona" superkausa finālā ar 1:4 kapitulēja "Real Madrid", trešdien Karaļa kausa ceturtdaļfinālā nenoturēja vadību Bilbao (2:4 pagarinājumā), bet līdz ar vakardienas zaudējumu Spānijas čempionātā no madridiešiem atpaliek jau par 10 punktiem (arī vicelīdere Žirona ir astoņu punktu attālumā).

Kluba leģenda Čavi pie komandas stūres stājās 2021. gada novembrī, amatā nomainot Ronaldu Kūmanu. Čavi vadībā "Barcelona" pagājušajā gadā izcīnīja gan superkausu, gan arī Spānijas titulu, taču Čempionu līgā no grupas izkļuva tikai vienā no trim piegājieniem un Karaļa kausā trīsreiz nesasniedza finālu. Čempionu līgas astotdaļfinālā gaidāms Spānijas un Itālijas čempionu duelis – katalāņiem pretī stāsies "Napoli". Trenera karjeru Čavi sāka Kataras "Al Sadd", kļūstot par Kataras čempionu un divreiz iegūstot kausu.

Izmantotie resursi:
https://www.fcbarcelona.com/en/foot...

     [+] [-]

, 2024-01-28 09:21, pirms 4 mēnešiem
Nez Ļašenko jau zvanījis?
Ko Barcai vietā? Daiņels tā kā brīvs, varētu labi uzvektorēt!

     [+] [-]

, 2024-01-28 09:35, pirms 4 mēnešiem
Teicamā Ģēre rakstīja: Nez Ļašenko jau zvanījis?
Ko Barcai vietā? Daiņels tā kā brīvs, varētu labi uzvektorēt!
tagad visi, kuriem vajag treneri, saak ciiniities par Bolonjas Mottu. var jau buut, ka vinjam agjents ir ljoti labs un nemaz tik pieprasiits vinsh nav, bet peec shii Xavi pazinjojuma Deco ir atraisiitas rokas savu chomu uzaicinaat.
ja tas neizdosies, tad Gironas treneris ir ljoti vilinosh, bet sliktaakajaa gadiijumaa paceltu Markesu no B komandas, kas gan buutu ljoti riskanti.

     [+] [-]

, 2024-01-28 10:20, pirms 4 mēnešiem
555 rakstīja: tagad visi, kuriem vajag treneri, saak ciiniities par Bolonjas Mottu. var jau buut, ka vinjam agjents ir ljoti labs un nemaz tik pieprasiits vinsh nav, bet peec shii Xavi pazinjojuma Deco ir atraisiitas rokas savu chomu uzaicinaat.
ja tas neizdosies, tad Gironas treneris ir ljoti vilinosh, bet sliktaakajaa gadiijumaa paceltu Markesu no B komandas, kas gan buutu ljoti riskanti.
Tieši iedomājos par Motu, šķiet veiksmīgākais no tiem, kas vēl salīdzinoši nesen spēlēja. Tāpat šķiet, ka Milānā būs vakance.

     [+] [-]

, 2024-01-28 12:25, pirms 4 mēnešiem
Jau tagad varēja tīties , tas cik šogad drausmīgi izskatās Barca, nav pieņemami ...

     [+] [-]

, 2024-01-28 13:06, pirms 4 mēnešiem
Sagadīšanās iespējama, bet Klopps ar būs brīvs.

     [+] [-]

, 2024-01-28 13:27, pirms 4 mēnešiem
Visu cieņu! Gan laukumā, gan uz trenera soliņa Čavi vienmēr ir bijis īsts godavīrs un līderis. Nav jau nekāds kozļikevičs, kurš no sevis sadomājies nez ko.
Protams, lielas problēmas sākās ar vecā sastāva nomaiņu ar jaunajiem, tā notika pārāk strauji. Levandovskis, izcils uzbrucējs ar killera instinktu, noteikti nav Barselonas ģenētiskā koda spēlētājs, tieši tāpat, kā šeit neiederētos Gerds Millers vai Skilači. Un jaunajiem, pietiekami talantīgiem, lai gan traumatiskiem, nav izveidojies tas uzvarētāja standarts, kāds šobrīd ir, piemēram, Reālam, kur vismaz puse no uzvarām ir iegūtas pat bezcerīgās un spēles ritējumam neatbilstošās situācijās. Reizēm jau piebesī tās otrā puslaika sarkanās kartiņas pretiniekiem neviennozīmīgās situācijās un gūtie vārti pēc 80-tās minūtes vai pat pieliktajā laikā. Bet pat šādas lietas neatnāk pašas par sevi, tās ir jānopelna vai jāuztrenē, arī ar trenera palīdzību, kurš spēj iedvest, ka spēle ir beigusies tikai pēc tiešnesa svilpes.