Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dāvis Bertāns: "Lai mestu stabili, ir daudz jāstrādā gan fiziski, gan mentāli"

Agris Suveizda

Dāvis Bertāns: "Lai mestu stabili, ir daudz jāstrādā gan fiziski, gan mentāli"
Dāvis Bertāns pret Bredliju Bīlu. Foto: AP/Scanpix

LETA. Sanantonio "Spurs" komanda svētdienas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta maču pret Vašingtonas "Wizards" uzvarējusi ar savu aizsardzību, uzskata latvietis Dāvis Bertāns.

Bertāns pēc divu maču izlaišanas atgriezās "Spurs" sastāvā un guva 21 punktu (2p. 3/3, 3p. 5/8), kas palīdzēja "Spurs" savā laukumā ar rezultātu 132:119 uzvarēt "Wizards". Bertāns aizvadīja savu šīs sezonas rezultatīvāko spēli, bet iepriekšējos divus mačus viņš izlaida personīgu iemeslu dēļ.

"Pāris dienu atpūtos no basketbola, un man šoreiz bija svaiga enerģija. Komanda aizvadīja otro spēli divās dienās, tāpēc man bija jābūt visenerģiskākajam laukumā," pēcspēles intervijā "FOX Sports" televīzijai teica Bertāns. "Kad trāpi pirmos pāris metienus, tas ļoti palīdz pārliecībai un ļauj turpināt mest ar augstu precizitāti."

"Lai varētu šādu mest, ir jāpaveic liels darbs gan fiziski, gan mentāli. Lai tiktu pie stabilitātes, tas nenozīmē tikai to, ka jāmet katru dienu. Ir jābūt arī sakārtotai galvai. Ja met ar 50% precizitāti, tas nozīmē, ka pēc viena garām aizmesta metiena nākamajam jābūt grozā," stāstīja Bertāns. Latvietis norādīja, ka "Spurs" komanda otrajā ceturtdaļā ielaidusi 43 punktus, jo vienība atslābinājusies, ļaujot pretiniekiem veikt ātros uzbrukumus un tikt pie brīviem metieniem. "Lielajā pārtraukumā runājām, ka nedrīkstam atkārtot šīs kļūdas, kas trešajā ceturksnī jau viņiem lika mest ar zemu precizitāti. Uzvaru mums deva aizsardzība.

Bertāns šosezon vidēji spēlē iemetis 7,7 punktus un izcīnījis 3,5 atlēkušās bumbas, aizvadot savu individuāli veiksmīgāko sezonu. Viņam ir labākais trīspunktu metienu realizācijas procents līgā - 49,2%, apsteidzot Setu Kariju (48,1%) un Džo Herisu (46,8%). "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs šonakt pēc uzvaras sacīja, ka Bertāns ir pilnveidojis savu arsenālu, kas aizsargiem liedz koncentrēties tikai uz viņa tālmetienu un tādējādi latvietim palīdz arī viņa galvenajā uzdevumā - trāpīt no tālienes.


Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2019-01-28 10:27, pirms 5 gadiem
Vienkārši super!!! Tā turēt

     [+] [-]

, 2019-01-28 10:34, pirms 5 gadiem
Tikmēr All-star 3pt konkursā ielika Setu Kariju un Dirku Novicki, spēlētājus, kuri izmet mazāk 3pt/ar sliktāku procentu. Par Dirku vēl saprotu, šovam un aiz cieņas, bet tas Karija neglītais brālis naf tur ir.. BS.

  +2 [+] [-]

, 2019-01-28 11:00, pirms 5 gadiem
DainisU rakstīja: Tikmēr All-star 3pt konkursā ielika Setu Kariju un Dirku Novicki, spēlētājus, kuri izmet mazāk 3pt/ar sliktāku procentu. Par Dirku vēl saprotu, šovam un aiz cieņas, bet tas Karija neglītais brālis naf tur ir.. BS.
Tas ir šovbizness un tur vajag zvaigznes.

     [+] [-]

, 2019-01-28 11:10, pirms 5 gadiem
knaible rakstīja: Tas ir šovbizness un tur vajag zvaigznes.
Vajag vārdu! Šajā gadījumā uzvārdu! Karijs ir!

  +1 [+] [-]

, 2019-01-28 14:29, pirms 5 gadiem
"Lai mestu stabili, galvenais ir stipras aknas." (V.I. Ļeņins)