Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš spēlē maz, "Senators" bullīšos zaudē Pitsburgai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Daugaviņš spēlē maz, "Senators" bullīšos zaudē Pitsburgai
Kaspars Daugaviņš
Foto: AFP/Scanpix

Sezonu ar trīs uzvarām sākusī Nacionālās hokeja līgas komanda Otavas "Senators" piedzīvojusi otro neveiksmi pēc kārtas - savā laukumā 1:2 pēcspēles metienos pret Pitsburgas "Penguins". Kaspars Daugaviņš spēlēja ceturtajā virknējumā, laukumā pavadot deviņas minūtes un 31 sekundi.

Kaspars Daugaviņš arī šoreiz maču sāka Otavas "Senators" ceturtajā virknējumā, spēlējot kopā ar Džimu O'Braienu un dāni Peteru Reginu. 24 gadus vecais latviešu uzbrucējs laukumā pavadīja deviņas minūtes un 31 sekundi (vienīgais mājinieks zem 10 minūtēm).

Savukārt mazākumā Daugaviņš pavadīja trīs minūtes un 17 sekundes (trešais ilgākais laiks starp uzbrucējiem). Latvietis vienreiz izdarīja spēka paņēmienu, vienreiz atbruņoja pretinieku, bet Daugaviņa vienīgais metiens lidoja vārtiem secen.

Viņam spēle pret Pitsburgas "Penguins" bija otrā šosezon. Pēc sestdien aizvadītā mača, kurā Daugaviņš atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, taču nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -3 un atradās laukumā, sāncenšiem gūstot pēdējos četrus vārtus, viņš atzina, ka galvenā uzmanība tomēr ir jāvelta spēlei aizsardzībā, tāpēc šoreiz spilgtu darbību uzbrukumā izpalika.

Otavas "Senators" iedzinējos nonāca pirmās trešdaļas otrajā pusē. Pasaules labākais hokejists Jevgeņijs Malkins neitrālajā zonā pārtvēra mājinieka Zaka Smita piespēli, un pēc ieiešanas sāncenšu zonā viņš izdarīja lielisku piespēli "Penguins" labākajam snaiperim Džeimsam Nīlam. Mājinieku vārtsargs Kreigs Andersons nepaspēja pārvietoties. Nīlam tie bija ceturtie vārti, Malkinam - piektā piespēle.

Otaviešiem bija nepieciešama tieši trešdaļa, lai rezultātu līdzsvarotu. Uzbrukuma līdera Džeisona Specas metienu atvairīja "Penguins" vārtsargs Marks Andrē Flerī, bet pirmais pie atlēkušās ripas bija Kolins Grīnings. Spēles uzvarētājs bija jānosaka pēcspēles metienos, lai gan "Senators" varēja izraut uzvaru pamatlaikā - 40 sekundes pirms beigām aizsarga Erika Karlsona raidītā ripa atsitās pret Flerī un lidoja vārtiem nedaudz garām.

"Senators" vārtsargs Andersons tika galā ar 33 metieniem un tika pārspēts tikai vienreiz, tomēr pēcspēles metienos viņš bija bezspēcīgs - Nīls trāpīja starp kājsargiem, "Penguins" kapteinis Sidnijs Krosbijs iemeta no neērtā tvēriena, bet Malkins salika kopā abus iepriekšējos mēģinājumus - viņš vārtus guva no neērtā tvēriena, ripu izslidinot starp Andersona kājsargiem.

Rezultātā Pitsburgas "Penguins" uzvara ar 2:1. "Es izbaudīju spēli un jutu, ka visi darbojas labi. Svarīgi, ka ieguvām punktu, un spēlējām pietiekami labi, lai to nopelnītu. Esam apmierināti ar sniegumu visa mača garumā," atklāja "Senators" galvenais treneris Pols Maklīns.

"Skrējām apkārt un nepietiekami kontrolējām ripu. Treneris centās teikt, ka mums ir vairāk laika nekā domājam [ar ripu]," sacīja "Senators" aizsargs Karlsons, kurš pērn tika atzīts par labāko līgā.

Ar piecās spēlēs nopelnītajiem septiņiem punktiem Otavas "Senators" ieņem ceturto vietu Austrumu konferencē. Nākamā spēle paredzēta naktī uz trešdienu, uzņemot Vašingtonas "Capitals".

Pret "Penguins" spēlēja iepriekš savainotais Gijoms Latandress, kuru sestdien aizstāja Daugaviņš. Taču malā gripas dēļ palika "Senators" kapteinis Daniels Alfredsons.

Citās spēlēs

Čikāgas "Blackhawks" savā laukumā ar 2:1 pagarinājumā pārspēja Detroitas "Red Wings", uzstādot jaunu kluba rekordu - pirmoreiz sezona sākta ar sešām uzvarām sešos mačos. Par to parūpējās aizsargs Niks Ledijs, pretuzbrukumā no kreisā iemetiena apļa raidot ripu vārtu pretējā stūrī.

Uguņot turpina uzbrucējs Patriks Marlo, kurš ar vārtiem un rezultatīvu piespēli palīdzēja Sanhosē "Sharks" savā laukumā ar 4:1 pieveikt Vankūveras "Canucks". Snaiperis abus punktus nopelnīja vairākumā. Piecos mačos Marlo sāncenšu vārtsargus pārspējis jau deviņas reizes, tomēr līdz jaunam rekordam aizsniegties neizdevās.

Ar Zaka Parizē diviem vārtiem un rezultatīvo piespēli bija par maz, lai Minesotas "Wild" viesos uzvarētu Sentluisas "Blues" - 4:5 pagarinājumā. Vēl jāizceļ Aleksandra Ovečkina pirmie vārti sezonā, kas palīdzēja arī Vašingtonas "Capitals" beidzot tikt pie pirmās uzvaras - 3:2 savā laukumā pār Bufalo "Sabres".

NHL regulārā sezona, 28. janvāris

SpēleRez.
Vašingtonas "Capitals" – Bufalo "Sabres"3:2
Otavas "Senators" – Pitsburgas "Penguins"1:2 PM
Monreālas "Canadiens" – Ņūdžersijas "Devils"4:3
Tampabejas "Lightning" – Filadelfijas "Flyers"5:1
Čikāgas "Blackhawks" – Detroitas "Red Wings"2:1 P
Vinipegas "Jets" – Ņujorkas "Islanders"5:4 P
Sentluisas "Blues" – Minesotas "Wild"5:4 P
Sanhosē "Sharks" – Vankūveras "Canucks"4:1

Otavas "Senators" pret Pitsburgas "Penguins": pēcspēles metieni

Aleksandrs Ovečkins beidzot gūst pirmos vārtus

"Karstais" Patriks Marlo gūst devītos vārtus piecos mačos

Patriks Eliāšs nopelna 900. punktu karjerā

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

1 2 3 81 komentārs

  +8 [+] [-]

, 2013-01-28 06:52, pirms 11 gadiem
Senatoru vārtsargs nepavilka bullīšos
Slēpts komentārs: rainmaker
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +7 [+] [-]

, 2013-01-28 07:44, pirms 11 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Daugavam laiks atrādīties AHL klubam, tomēr Kaldera kauss ir labāks nekā nekas.
Viņam ir vienvirziena līgums,tātad ir noteikts laika posms ko viņš vispār var pavadīt AHL...vai arī viņš var tiesāties(uz ko Daugava ir nasks)

  +2 [+] [-]

, 2013-01-28 08:16, pirms 11 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Daugava Senatoriem laimi nenes.
Uz RD viņu.
Arī te viņš nav laimes putns!!!

  -2 [+] [-]

, 2013-01-28 08:21, pirms 11 gadiem
Poh.. ...naakoshajā spēlē buus hat-trick! Ka es te buut rakstiit...
Daugavans būt nebraukt uz riigu

  +4 [+] [-]

, 2013-01-28 08:31, pirms 11 gadiem
Par to, pavilka pašā spēlē.
relouder rakstīja: Senatoru vārtsargs nepavilka bullīšos

  +7 [+] [-]

, 2013-01-28 08:33, pirms 11 gadiem
Un tev laiks atrādīties psihologam.
Rietumu vilciens rakstīja: Daugavam laiks atrādīties AHL klubam, tomēr Kaldera kauss ir labāks nekā nekas.

  +9 [+] [-]

, 2013-01-28 08:37, pirms 11 gadiem
Savas epizodes Daugava atspēlēja labi. Patika, ka vienā no pārtraukumiem tika salīdzināta Daugavas un Malkina (kad Pens zaudēja vārtus) spēle - Daugava tika pozitīvi izcelts.

 +11 [+] [-]

, 2013-01-28 09:11, pirms 11 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Daugava Senatoriem laimi nenes.
Uz RD viņu.
Izcila analīze, var redzēt, ka SC autors rakstījis

     [+] [-]

, 2013-01-28 09:12, pirms 11 gadiem
Marlo gan divi goli nesanāca, bet vienus viņš guva Torntonam arī 1+1. Tur uzbrukums ir vienkārši zvērā vēl pievienojot Pavelski un Koķūru.

Šonakt veterānam Senlui 0+4, bet Stamkosam 1+1. Kopā viņam jau 3+7 piecās spēlēs un arī Tampa ļoti labi sākusi sezonu.

Kārtējie divi punkti arī Blues aizsargam Pietrandžello. Ja pērn par viņu runāja kā par reālu kandidātu uz nominēšanu Norisam, bet šosezon varētu jau kļūt par vienu no galvenajiem favorītiem uz to.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-28 09:26, pirms 11 gadiem
Flyers otrs vārtsargs Leitons ar tāds pats kā Brizga, taureņu laidējs. Vairākumu Flyers šoreiz neprot izmantot, atšķirībā no Tampas , kas 3 reizes sodīja.
Flyers joprojām nepārliecina, kaut gan iepriekš izcīnija divas uzvaras, laikam saspringtais grafiks būs smags , vienu dienu iet spēle otru smagi atraujies>

  -2 [+] [-]

, 2013-01-28 09:52, pirms 11 gadiem
Senators vēl līdz šim brīdim nav sapratuši,ka Daugaviš nav spēlētājs,bet komandas TALISMANS kurš sēž uz soliņa .... pierādījumi liecina,Daugaviņš uz soliņā,Senators uzvara !

  +3 [+] [-]

, 2013-01-28 09:58, pirms 11 gadiem
Aita beidzot atzīmējies ar vārtiem! Bija jau arī laiks! No 18 metieniem jau kādam arī ir jāiekrīt! Realizācijas procents protams spridzina!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2013-01-28 10:08, pirms 11 gadiem
kharlamovs 333 rakstīja: Brīnums kā tāds nepraša 558 spēlēs (340+341) 681 pts savācis.
Laikam jau viņa statistika liecina ko citu.

Šodien Hičkoks atkal medu lēja par Tarasenko,izlielīja jau ne pajokam.
Pat KHL nosauca par velnešķīgi spēcīgu līgu un pateicās tai.
Kharlamov, Tu vaktē komentārus un kā kāds ieliek neglaimojošu par krievu hokejistu, tā sāc riet? Ir, ir tā statistika skaista, bet pagātnes nopelni ātri tiek aizmirsti, ja reālajā laikā spēlē vāji. Tas attiecas pilnīgi uz visiem un ja aizstāvot viņa šī brīža sniegumu, tu liec priekšā pirmajās 5 sezonās uzkačāto statistiku, tas ir vājšs arguments.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-28 10:16, pirms 11 gadiem
kharlamovs 333 rakstīja: Izdali viņa statistiku uz sezonām,zinot ka šī vēl tik sākusies un dabūsi nieka 100 pts katrā sezonā. Cik vēl tādus neprašas NHL vari atrast mūsdienās ?
Malkinu,Krozbiju un klusums ?!
Nu runa ir tik tiešām par šo sezonu līdz šim un šosezon Ovī nevar trāpīt pat netraucēts tukšos vārtos, kā vakarnakt 30 sek. pirms beigām!

  +1 [+] [-]

, 2013-01-28 10:18, pirms 11 gadiem
kharlamovs 333 rakstīja: Sezona jau beidzās ? Cik zinu sākās,varbūt pagaidi sezonas beigas un tad vāvuli savu dzen. Vājš mierinājums
Viņam tik vienā sezonā ir bijusi rezultativitāte zem punkta spēlē.
Es atbildi parādā nepalikšu.
Tavus Torntonus un Marlo arī atcerēšos vēlāk,pļūtīzer.
Kāda starpība, kurā vietā šobrīd ir sezona? Realitāte ir tāda, ka jau trešo sezonu no vietas viņš spēlē KRIETNI zem sevis paša uzstādītās latiņas. Un te atkal kārtējo reizi piesauc kādus citus, noēršot sarunu no Ovečkina.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-28 10:22, pirms 11 gadiem
kharlamovs 333 rakstīja: Sezona jau beidzās ? Cik zinu sākās,varbūt pagaidi sezonas beigas un tad vāvuli savu dzen. Vājš mierinājums
Viņam tik vienā sezonā ir bijusi rezultativitāte zem punkta spēlē.
Es atbildi parādā nepalikšu.
Tavus Torntonus un Marlo arī atcerēšos vēlāk,pļūtīzer.
Tur tā burvība,ka smejas tas,kas smejas pēdējais.
Nu un kā tad Aitam var būt sūdīga statistika?! Viņš tak to viemn dara kā lādē no točkas vajag, vai nevajag kā treniņā... Un ja nu šim nav veiksmīgā diena?! Labākais piemērs bija 7 spēle ar Monreālu PO pāris gadus atpakaļ, kad šis ar Sjominu pamanījās 18 reizes iepuļīt Halākam pa kasti beztolkā...

     [+] [-]

, 2013-01-28 10:23, pirms 11 gadiem
kino rakstīja: Marlo gan divi goli nesanāca, bet vienus viņš guva Torntonam arī 1+1. Tur uzbrukums ir vienkārši zvērā vēl pievienojot Pavelski un Koķūru.

Šonakt veterānam Senlui 0+4, bet Stamkosam 1+1. Kopā viņam jau 3+7 piecās spēlēs un arī Tampa ļoti labi sākusi sezonu.

Kārtējie divi punkti arī Blues aizsargam Pietrandžello. Ja pērn par viņu runāja kā par reālu kandidātu uz nominēšanu Norisam, bet šosezon varētu jau kļūt par vienu no galvenajiem favorītiem uz to.
Nūuuuu,...... Marlo galīgi švaks, džeks bez skila, tikai vienus vārtus spējīgs iemest... švaki, švaki..
Nu jau izskatās, ka visi līgas līderi vairāk vai mazāk būs bankas salikuši, ne tikai Aitāns, bet arī Tavaress, Pavelskis, Barouzs, utt
Priecē Tampas un Sanhosē vadošie spēlētāji.
Runājot par krieviem, nevar neatzīmēt Burmistrova vārtus, kā arī Markovu, kurš šoreiz izcēlās sev neraksturīgā stilā no vārtu priekšas.
Ažiotāža Winnipegā turpinās, var redzēt, ka cilvēki grib skatīties hokeju.
Vēl jāatzīmē Parisi rezultatīvā spēle, nebiju domājis, ka jau no paša sākuma viņš būs tik labs savā jaunajā komandā. Arī Hītlijs tāds možāks izskatās. Lokauta laikā trenējies galda tenisā...
Florida no Sanraizas arī nekavējoties jāpārceļ vairāk uz Ziemeļiem, tur tribīnes mūžīgi ir tukšas.

     [+] [-]

, 2013-01-28 10:23, pirms 11 gadiem
kharlamovs 333 rakstīja: Un kas tad Bekstrēmam un pārējiem ? Tu runā tā,it kā komanda būtu uz viļņa,bet viens Ovie klusē.
Vēl ir tikai sezonas sākums,neaizmirsti to.
Un no tiem pašiem Malkina,Krozbija viņu šķir veseli 3 punkti. Tas tak ir kosmisks atrāviens un starpība.
Es nesaprotu vai tu tur Holandē lasīt latviski esi ATācījies vai kā-es runāju par sniegumu jau ilgākā laika posmā! Piekrītu, šī sezona vēl tikai sākusies, bet arī šajā viņš ne ar ko neatšķiras no iepriekšējām pāris.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-28 10:25, pirms 11 gadiem
lauznis_41 rakstīja: Nu un kā tad Aitam var būt sūdīga statistika?! Viņš tak to viemn dara kā lādē no točkas vajag, vai nevajag kā treniņā... Un ja nu šim nav veiksmīgā diena?! Labākais piemērs bija 7 spēle ar Monreālu PO pāris gadus atpakaļ, kad šis ar Sjominu pamanījās 18 reizes iepuļīt Halākam pa kasti beztolkā...
Viņš toreiz pirms tam mazgāja arī pa Lundkvista vārtiem, tur cipari bija vēl lielāki.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-28 10:26, pirms 11 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Daugava Senatoriem laimi nenes.
Uz RD viņu.
Spēli nav skatijies un tupi dir,kā jau kepons...,izcils autors, HAHAhha,butu labāk redzejis ka daugava nokapaja ,no ta smirdiga Rd neviens tuvumā tam nestāv ......!!!!!!

Skaties labāk kolhozu un savu ģerevņu liepajas metalurgu ,tas ir tavs limenis ,NHL tu nevelc....!!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-28 10:33, pirms 11 gadiem
kharlamovs 333 rakstīja: Tu tak esi nepārspējams.Varu pateikt tev droši,drīz tu atkal klusēdams kā agrāk ignorēsi viņa sniegumu,pavisam drīz.
Tagad papriecājies kādu laiku.
Runātājs,viena sezona,konkrēti pagājušā. Par kurām trim sezonām tu runā,grūti saprast.
Labi pietiks, nav laika ar triļļiem runāt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2013-01-28 10:37, pirms 11 gadiem
Kharlamov, atslābinies un ievelc elpu dziļi , dziļi. Patlaban fonā iet Amur-Spartaks. Vot tur ir līmenis Džeki visi skiloti. Drusku vēlāk sāksies Novokuzņecka, Ņižņekamska, Šišimorovo, utt. Hoķis būs visu dienu. Atliek tikai skatīties.
Nafig Tev saspringt uz to mēnessērdzīgo spēlēm un cīnīties ar visādiem laužņiem, leflēriem un kino.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-28 11:06, pirms 11 gadiem
Ja jau tā aizstāvi Ovečkinu, tad pakomentē varbūt viņa vakardienas sniegumu. Varētu teikt, ka tas PP gols paglāba viņu no kauna. Vakardienas klasika OVI izpildījumā bija: izprasīta piespēle viduszonā, megaātrums, 1:1 pret aizsargu, padir..a ripa un tā vairākas reizes.
kharlamovs 333 rakstīja: Tāpat kā te pagājušajā sezonā visi smīkņāja un izsmēja Kovie.
Ka Devils tagad par tādu pašu Atlantu pārtapis utt. Jo viņam arī sezonas sākumā bija švaka statistika. Vēlāk visi savas pākstis pievēra.
Nepraša Kovie kārtējo reizi bija starp rezultatīvākajiem līgā un Devis/Atlanta spēlēja SC finālā.
Jūsu ikgadējā smirdēšana,ņirgšana,nemainās,mainās tikai bēdu brāļi,par kuriem pazoboties.
1 2 3 81 komentārs