Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

A. Kurucam divi punkti Kazaņā, ASVEL pieveic CSKA, Meikonam deviņi trejači

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

A. Kurucam divi punkti Kazaņā, ASVEL pieveic CSKA, Meikonam deviņi trejači
Artūrs Kurucs. Foto: 15min.lt/Scanpix

ULEB Eirolīgas sestās kārtas pēdējās spēlēs Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" izbraukumā ar 69:83 piekāpās Kazaņas UNICS vienībai. Negaidīti ceturto panākumu aizvadītajās sešās cīņās guva Lionas ASVEL, mājās ar 70:68 pieveicot grandu Maskavas CSKA.

# Artūrs Kurucs laukumā pavadīto deviņu ar pusi minūšu laikā aizmeta garām pa vienam pustālajam un tālmetienam, kā arī realizēja divus soda metienus. Latvieša rēķinā arī pa divām rezultatīvām piespēlēm, piezīmēm un kļūdām, kā arī lietderības rādītājs -1. Basku zemes klubs izgāza pirmo puslaiku (23:48), pēc pārtraukuma nespējot tikt tuvāk par 14 punktu deficītu.

# "Baskonia" no sakāves neglāba Veida Boldvina 23 iemestie punkti, kā arī Metjū Kostello 18 punkti un deviņas atlēkušās bumbas. UNICS sastāvā punkti pa visiem spēlētājiem sadalījās līdzvērtīgāk, rezultatīvākajiem ar 14 punktiem esot Džonam Braunam un Andrejam Voroncevičam.

# Francijas klubs ASVEL šovakar pārtrauca armijnieku sešu uzvaru sēriju, šovakar spēli iesākot ar 23:5 izrāvienu. Turpinājumā CSKA atguvās, trešā ceturkšņa beigās un ceturtā sākumā pārņemot vadību (56:51, 62:58), tomēr mājinieki pārpildītu un skaļu tribīņu priekšā atguva iniciatīvu, teicami nospēlējot aizsardzībā un nervozā galotnē noskatoties kā CSKA basketbolists Vils Klaibērns aizmet garām pēdējās sekundes tālmetienu.

# ASVEL sastāvā 14 punkti Elī Okobo rēķinā, kamēr viesiem 16 punktus iemeta Daniels Hakets.

# Intriga izpalika Atēnu "Panathinaikos" un Eirolīgas čempionvienības Stambulas "Anadolu Efes" kaujā, kurā 34 punktus guvušais Grieķijas kluba amerikāņu spēlētājs Derils Meikons realizēja deviņus no 12 trejačiem, pietuvojoties Eirolīgas turnīra rekorda atkārtojumam un kaldinot atēniešu graujošu panākumu ar 95:69. "Panathinaikos" šī bija otrā uzvara, kamēr "Anadolu Efes" - jau piektā neveiksme.

# Visbeidzot piekto uzvaru sešās spēlēs svinēja Madrides "Real", kas viesos teicami cīnījās aizsardzībā, ar 75:68 pārspējot Sanktpēterburgas "Zenit". Madrides Karaliskajā klubā ar 15 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās francūzis Tomā Ertels.

ULEB Eirolīga, 6. kārta

SpēleRezuiltāts
Monaco - Crvena Zvezda70:62
Fenerbahçe - Barcelona74:76
Olympiacos - Alba Berlin87:83
Maccabi - Žalgiris76:62
Bayern - Olimpia Milano83:77
UNICS Kazan - Baskonia83:69
Zenit - Real Madrid68:75
Panathinaikos - Anadolu Efes95:69
ASVEL Lyon - CSKA70:68

Izmantotie resursi:
https://www.euroleague.net/

     [+] [-]

, 2021-10-27 23:08, pirms 2 gadiem
Baskonia iztrūka divu pamatrotācijas spēlētāju un pat tad Kurucs netika pie 10+ minūtēm. Te nu bija trenera solījums, ka vairāk izmantos utt.

Zenit izskatījās diezgan labi, ar lielu atdevi un labu defu. Paši atdeva uzvaru, Real beigās kādus 5 sodiņu garām pēc kārtas aizmeta.

Efes ir jālaiž Atamans vaļā. Komandai katostrofāls sākums visās līgās! Viņa izraidīšana tikai loģiska bija šodien. Maikons vismaz uzstādīja jaunu rezultativitātes rekordu šajai sezonai pagaidām ar apskaužamu precizitāti