Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Mikarelli: "Zvanīju Dzavetjēri, kurš pozitīvi raksturoja Latvijas futbolu"

Agris Suveizda

Mikarelli: "Zvanīju Dzavetjēri, kurš pozitīvi raksturoja Latvijas futbolu"
"Spartaka" galvenais treneris Fabio Mikarelli
Foto: Mārtiņš Jankovskis

SMScredit.lv Virslīgas kluba Jūrmalas "Spartaks" jaunais galvenais treneris ir itālietis Fabio Mikarelli, kurš savulaik kā asistents ir strādājis dažādos A Sērijas klubos. 49 gadus vecais Mikarelli sarunā ar Telegraf sacīja, ka saprot, kur ir nokļuvis, taču nebaidās no iespējamajām grūtībām.

"Godīgi sakot, nedaudz," Fabio Mikarelli tika vaicāts, cik daudz viņš iepriekš zinājis par Latviju. "Vēl pagājušajā gadā pienāca piedāvājums no aģenta. Ierados Jūrmalā, personīgi skatījos Latvijas čempionāta spēles, pēc kā pateicu "jā". Vai nenobijos? Nepaspēju. Un arī vispār nedomāju tādās kategorijās – nobijos, nenobijos. Sapratu, ka Latvijā nav tādu futbola tradīciju kā manā zemē. Bet tas mani neapturēja, pie tam tā ir Eiropa. Man ir interesanti pastrādāt pie jums. Gan jaunas pieredzes, gan jaunu iespēju ziņā."

"Kaut kādā mērā jā – tas pirmām kārtām ir izaicinājums. Tāpēc, ka neesmu ieradies atpūsties, kaut gan Jūrmala man iepatikās jau pirmajās dienās. Man ir izvirzīti konkrēti uzdevumi, kuri man ir jāizpilda," teica Mikarelli. "Arī pirmā pieredze galvenā trenera amatā nospēlēja nebūt ne pēdējo lomu. Kaut kad taču ir jāsāk. Pirmoreiz strādāju ārzemēs. Man te viss ir jauns – komanda, futbolisti, apkārtējie apstākļi. Arī pēc futbola noilgojos. Kopš pagājušā gada septembra neesmu trenējis."

"Tajā rudenī pēc tam, kad pametu "Brescia", man nebija piedāvājumu. Bet te piedāvājums no Latvijas. Un nodomāju – tagad vai nekad," Mikarelli atbildēja uz jautājumu, vai tiešām Itālijā bija grūti atrast darbu. ""Spartakā" man viss ir jauns. Ir jāpierod, bet tāds ir trenera amats. Septiņus gadus strādāju A Sērijā, mani ne ar ko nevar pārsteigt. Un arī pats esmu gatavs grūtībām."

"Esmu pazīstams [ar tautieti Nuncio Dzavetjēri, kurš agrāk vadīja "Ventspili" – A.S.]. Un, apsteidzot jūsu nākamo jautājumu, atbildēšu uzreiz – protams, zvanīju viņam pirms tam, kad piekrist "Spartaka" piedāvājumam. Viņš Latvijas futbolu raksturoja pozitīvi," sacīja Mikarelli. Dzavetjēri vadībā spēlēja "Spartaka" jaunpienācējs Edgars Gauračs, kurš prot itāļu valodu. "Tā kā tulks man jau ir. Bet, ja nopietni, Gauračs ir mūsu triecienspēks. Zinu, kādā situācijā viņš nokļuva. Viņam ir sevi jāpierāda pašmāju čempionātā, lai Latvijas izlases treneri atkal viņam pievērstu uzmanību."

"Saprotams, ka ar Itālijas to nesalīdzināt. Droši vien tas ir tuvāk amatieru. Un dažas lietas man ne pārāk patīk," Mikarelli novērtēja Latvijas futbola līmeni. "Piemēram, neesmu pieradis pie tā, ka spēlētājiem ir jāstāv rindā, lai darbotos trenažieru zālē. Itālijā, protams, ko tādu iedomāties nebūtu iespējams. Vai [nepatīk] tas, ka ģērbtuves ir ļoti mazas."

"Ziemas kausa laikā pret to man bija lielas pretenzijas," Mikarelli komentēja Latvijas tiesāšanu. "Bet domāju, ka viņu līmenis ir cieši saistīts ar turnīra līmeni. Nevar būt lieliski tiesneši vājā turnīrā vai otrādi. Bet ne viss ir tik slikti. Jums ir talanti, tikai uz šāda čempionāta fona viņi lēnāk progresē. Bet kas attiecas uz organizāciju…Komandai ir visi apstākļi treniņiem, ir laukumi, ir autobusi. Sūdzēties nedomāju."

Pilnu interviju varat lasīt ŠEIT

Izmantotie resursi:
telegraf.lv

  +3 [+] [-]

, 2014-03-27 16:46, pirms 10 gadiem
Varbūt Latvijas futbolistus, bet nevis Latvijas futbolu (sistēmu). Un ja itāļa kungs saprastu krievu valodu, tad par futbola laukumā un tribīnēs valdošo leksiku mati stāvus saceltos (visā ķermenī)!!!

  +9 [+] [-]

, 2014-03-27 17:24, pirms 10 gadiem
rezgalis007 rakstīja: Varbūt Latvijas futbolistus, bet nevis Latvijas futbolu (sistēmu). Un ja itāļa kungs saprastu krievu valodu, tad par futbola laukumā un tribīnēs valdošo leksiku mati stāvus saceltos (visā ķermenī)!!!
savā karjerā notiekti ne to vien itālijā dzirdējis ir

  +3 [+] [-]

, 2014-03-27 17:55, pirms 10 gadiem
Protams,ka teica to labāko, neies jau publiski pazemot, pēc tam Latvijas futbola veči muldēs!

  +2 [+] [-]

, 2014-03-27 18:31, pirms 10 gadiem
rezgalis007 rakstīja: Varbūt Latvijas futbolistus, bet nevis Latvijas futbolu (sistēmu). Un ja itāļa kungs saprastu krievu valodu, tad par futbola laukumā un tribīnēs valdošo leksiku mati stāvus saceltos (visā ķermenī)!!!
ir jābūt ļoti šaurai pierītei, lai domāu, ka Latvija ir vienīgā valsts, kur tribīnē un uz laukuma lamājās. Ja tas nenotiek krieviski, tad tas uzreiz neskaitās, ja?

  -3 [+] [-]

, 2014-03-27 18:41, pirms 10 gadiem
France fifa world champs '10 rakstīja: ir jābūt ļoti šaurai pierītei, lai domāu, ka Latvija ir vienīgā valsts, kur tribīnē un uz laukuma lamājās. Ja tas nenotiek krieviski, tad tas uzreiz neskaitās, ja?
Latvijā skatītāji lamājas ļoti rupji un tā kā viņi ir maz, ļoti labi dzirdams tas ir. Vismaz tās reizes, kad esmu bijis futbolā Latvijas čempionātā, tas tik ļoti traucē, ka viens no galveniem iemesliem, kādēļ neapmeklēju Latvijas čempionāta spēles (pa retam jau aizeju, bet ausu aizbāžņi būtu vajadzīgi).

  +1 [+] [-]

, 2014-03-27 19:48, pirms 10 gadiem
Dzavetjēri jau nemaz nevarēja būt neapmierinats ar pavadīto laiku Latvijā!
Bet Mikarelli viss vēl priekšā!Reālo dzīvi vēl šim iznāksies izjust!

     [+] [-]

, 2014-03-27 19:50, pirms 10 gadiem
FUNS rakstīja: Latvijā skatītāji lamājas ļoti rupji un tā kā viņi ir maz, ļoti labi dzirdams tas ir. Vismaz tās reizes, kad esmu bijis futbolā Latvijas čempionātā, tas tik ļoti traucē, ka viens no galveniem iemesliem, kādēļ neapmeklēju Latvijas čempionāta spēles (pa retam jau aizeju, bet ausu aizbāžņi būtu vajadzīgi).
Brauci uz Liepāju,tur cita līdzjutēju pasaule!

  +2 [+] [-]

, 2014-03-27 19:53, pirms 10 gadiem
FUNS rakstīja: Latvijā skatītāji lamājas ļoti rupji un tā kā viņi ir maz, ļoti labi dzirdams tas ir. Vismaz tās reizes, kad esmu bijis futbolā Latvijas čempionātā, tas tik ļoti traucē, ka viens no galveniem iemesliem, kādēļ neapmeklēju Latvijas čempionāta spēles (pa retam jau aizeju, bet ausu aizbāžņi būtu vajadzīgi).
un tad, kad aizej uz Ģinamo spēli, tad nevienu lamu vārdu nedzirdi? fak the double standarts!

  +1 [+] [-]

, 2014-03-27 22:55, pirms 10 gadiem
Andris5 rakstīja: Brauci uz Liepāju,tur cita līdzjutēju pasaule!
Kad tu pats pēdējo reizi viesojies kādā Virslīgas spēlē?

  +1 [+] [-]

, 2014-03-27 23:27, pirms 10 gadiem
Nu, redz, Sloka jau Jūrmalā ir tāds īpašs rajons, kur dažādi ļautiņi vazājas. Ne velti pirms pāris gadiem dūru izvicināšana vēl FK Jūrmala spēļu laikā nebija retums. Stadions, protams, Slokā ir labs un sūdzēties Mikarelli par apstākļiem tik tiešām nebūtu pamata. Katrā ziņā nešaubos, ka viņš ir profesionālis, strādādams tādos klubos, un savu vārdu vēl teiks. Pirmajā mačā zaudējums, jāstrādā pie momentu realizācijas un aizsardzībai jau arī grūti kaut ko pārmest. Tas bija tāds Fjodorova meistarstiķis, ka aizsargi varēja tikai noskatīties, diez vai pat Davidovs gaidīja sitienu no tādas distances.

  -1 [+] [-]

, 2014-03-28 09:17, pirms 10 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Kad tu pats pēdējo reizi viesojies kādā Virslīgas spēlē?
Izlasi FUNS komentu!Cilvēks kā ieganstu neapmeklēt guņas čempi izvēlas līdzjutējus!Un tur rodas mana atbilde,lai brauc uz Liepāju,kur jau ir cita pasaule!Padomju laikos Liepājā Zvejnieka mačos krievus pat sameklēt 3000 līdzjutēju pūlī bija problēmas,arī tagad publika ir diezgan latviska...
Šogad uz Liepāju braukšu ne reizi vien!Tā kā vari nomierināties!