Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kontaveita nenosargā pārsvaru pret Osaku, zaudējot deviņos geimos pēc kārtas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kontaveita nenosargā pārsvaru pret Osaku, zaudējot deviņos geimos pēc kārtas
Naomi Osaka. Foto: EPA/Scanpix

Igaunijas spēcīgākā tenisiste Anete Kontaveita (WTA 20.) Ņujorkā notiekošā "Premier 5" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā ieguva seta un breika pārsvaru pret Japānas zvaigzni Naomi Osaku (WTA 10.), taču līdz uzvarai neaizsniedzās, piedzīvojot sāpīgu neveiksmi ar rezultātu 6:4, 2:6, 5:7.

Spēlējot stabili un izmantojot pretinieces paviršības, Anete Kontaveita izvirzījās priekšā ar 6:4 un 2:0, turklāt trešajā geimā ieguva breikbumbu, kuras realizācija ļautu iegūt vēl lielāku pārsvaru. Tobrīd notika būtisks pavērsiens – Naomi Osaka uzvarēja 10 izspēlēs pēc kārtas un arī visos šī seta atlikušajos geimos.

Osaka breikbumbu atspēlēja ar eisu, nosargāja servi un pēc tam izcēlās ar "sauso" breiku. Līdz tam brīdim pretiniecei breikbumbas nedevusi, Kontaveita ceturtajā geimā palika tukšā. Viņai trīs kļūdas, bet vienu punktu Osaka dabūja ar rezultatīvu igaunietes serves atsišanu. Kontaveita atjēdzās vien tad, kad 3. setā bija iedzinējos ar 0:3 jeb zaudējusi deviņos geimos pēc kārtas.

Bija laiks vēl vienam pavērsienam. Osaka no 4:1 ļāva Kontaveitai panākt izlīdzinājumu. Viņa septītajā geimā pie 4:2 un 15:30 no gaisa iesita tīklā, pasniedzot pretiniecei divas breikbumbas. Osakai tūlīt vēl viena kļūda, neprecīzi sitot no kreisā puses (auts).

Šķita, ka tiks spēlēts izšķirošā seta taibreiks, taču Kontaveita to nespēja nodrošināt, 12. geimā esot vadībā ar 40:15. Viņai bija jāuzvar nākamajā izspēlē, taču Kontaveita no tīkla tuvuma sita pa diagonāli Osakas virzienā, saņemot apvedošo sitienu. Kontaveita pēc divām kļūdām atspēlēja mačbumbu, bet ar vēl vienu galā netika, raidot autā "backhand" sitienu pa kreiso līniju.

Osaka, kura vienīgā no četrām Top 10 spēlētājām šīs nedēļas turnīrā tika līdz ceturtdaļfinālam, ar šodienas uzvaru saglabāja perfektu bilanci pret Kontaveitu (4-0) un pirmoreiz iekļuva "Western & Southern Open" turnīra pusfinālā. Kā zināms, šis turnīrs koronavīrusa pandēmijas dēļ šogad notiek Ņujorkā, nevis Sinsinati.

No iepriekšējo gadu uzvarētājām turnīrā palikusi tikai 2013. gada čempione Viktorija Azarenka (WTA 59.), kurai izdevās izglābties 1. setā un pēc tam aizbēgt no reitingā 20 pakāpienus augstāk esošās Onsas Žabūras– 7:6(9), 6:2. Tunisijas tenisiste 1. setā neizmantoja četras setbumbas. Pa divām pie rezultāta 5:4 ar savu servi un taibreikā.

Azarenka, kurai pirms ierašanās Ņujorkā šogad uzvaru nebija (0-2), "Flushing Meadows" kortos uzvarējusi visos astoņos setos, sasniedzot nozīmīgāko pusfinālu kopš 2018. gada marta, kad tika līdz Maiami "Premier Mandatory" pusfinālam.

"Western & Southern Open", WTA "Premier 5" turnīrs Ņujorkā uz cietā seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(4) Naomi Osaka – (12) Anett Kontaveit4:6 6:2 7:5
(8) Johanna Konta – (13) Maria Sakkari6:4 6:3
(14) Elise Mertens – Jessica Pegula6:1 6:3
Victoria Azarenka – Ons Jabeur7:6(9) 6:2