Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Brandss nevarīgs pēc Federera uzvarēšanas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Brandss nevarīgs pēc Federera uzvarēšanas
Mihails Južnijs
Foto: AP/Scanpix

Vācijas tenisists Daniels Brandss zaudējis nākamo maču pēc Rodžera Federera uzveikšanas, Gštādes pusfinālā ar 3:6, 4:6 piekāpjoties rumānim Viktoram Hanesku. Tikmēr Umagā līdz pusfinālam jau ticis Fabio Foņīni, kurš guvis 12. uzvaru pēc kārtas un lūko izcīnīt trešo titulu trīs nedēļās.

Dienu pēc Federera apspēlēšanas Brandss pavisam vājš

Vai pastāv tāda lieta kā Rodžera Federera uzvarēšanas lāsts? Ukrainas tenisists Sergijs Stahovskis tā varētu domāt – viņš kopš šveicieša apspēlēšanas Vimbldonā vairs nav uzvarējis nevienu maču, zaudējot pēdējās četras cīņas.

Vakar Federeru Gštādē pārspējušais vācietis Daniels Brandss savā nākamajā spēlē pēc karjeras nozīmīgākās uzvaras bija pagalam nevarīgs un šodien Šveices turnīra ceturtdaļfinālā ar 3:6, 4:6 piekāpās 2008. gada čempionam Viktoram Hanesku. Rumānis atspēlēja visas četras breikbumbas, divas no tām mača noslēdzošajā geimā. 32 gadus vecajam Hanesku otrais ATP pusfināls pēdējos trīs turnīros – četriniekā viņš iekļuva arī Štutgartē, kur zaudēja Filipam Kolšraiberam.

Hanesku par vietu finālā sacentīsies ar Gštādē otro reizi pusfinālu (arī 2011. gadā) sasniegušo Krievijas pirmo numuru Mihailu Južniju, kurš šonedēļ visās trīs spēlēs uzvarējis trīs setos. Sekojot uzvarām pār Polu-Anrī Matjē un Pablo Anduharu, šodien ar 5:7, 6:4, 7:6(7) tika uzveikts Gštādes sacensību debitants Huans Monako. Argentīnas tenisists apbrīnojamā veidā izlaida uzvaru – vispirms nenoturēts 4:3 un breika pārsvars trešajā setā, bet pēc tam no 5:2 zaudēts taibreiks, kurā Monako bija trīs mačbumbas!

Šveice Federera izstāšanās rezultātā cerības lika uz valsts otro numuru Stanislasu Vavrinku, taču arī viņš iepriecināt nav spējis, šodien ceturtdaļfinālā trīs setos zaudējot spānim Felisano Lopesam – 4:6, 6:2, 3:4. Stans maču nepabeidza muguras savainojuma dēļ. Lopesa pretinieks pusfinālā būs Nīderlandes pirmais numurs Robins Hāse.

"Crédit Agricole Suisse Open Gstaad", "ATP World Tour 250" turnīrs

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(5) Feliciano Lopez – (2) Stanislas Wawrinka6:4 2:6 4:3 izst.
(6) Mikhail Youzhny – (4) Juan Monaco5:7 6:4 7:6(7)
Victor Hanescu – Daniel Brands6:3 6:4
Robin Haase – Marcel Granollers5:7 6:3 7:6(5)

Foņīni jau 12. uzvara pēc kārtas

Nevienam pēdējo trīs nedēļu laikā arvien nav izdevies apturēt Itālijas tenisistu Fabio Foņīni, kurš pēc tituliem Štutgartē un Hamburgā ir nokļuvis vien divu uzvaru attālumā no "hat trick" – ranga 19. numurs piektdienas vakarā sasniedza pusfinālu Umagā. Lai to paveiktu, viņam ceturtdaļfināla mačā bija jātiek galā ar slovāku Martinu Kližanu – 6:4, 6:2.

Foņīni guvis 12. uzvaru pēc kārtas, sasniedzot šobrīd garāko aktīvo uzvaru sēriju – tikpat nezaudētu maču ir arī Vimbldonas čempionam Endijam Marejam. Itālieša pretinieks pusfinālā būs Gaels Monfīss, kurš tikai otro reizi sešos mačos tika galā ar Albertu Montanjesu – 6:2, 5:7, 7:5. Spānis Francijas tenisistu šogad bija uzveicis divas reizes. Atskaitot Rafaelu Nadalu, Monfīss ir pēdējais, kuram izdevies Foņīni uzveikt uz māla, to maijā paveicot Nicā. Monfīsam šodien vajadzēja uzvarēt divos setos, taču viņš otro pamanījās zaudēt no 5:3 pārsvara. Savukārt trešajā setā Monfīsam bija nepieciešami trīs breiki.

"Vegeta Umag Open", "ATP World Tour 250" turnīrs

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Andreas Seppi – Horacio Zeballos6:5 izst.
(3) Fabio Fognini – (6) Martin Klizan6:4 6:2
(5) Tommy Robredo – Aljaz Bedene6:1 6:4
Gael Monfils – Albert Montanes6:2 5:7 7:5