Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Tretjaks neapmierināts ar kādreizējo attieksmi pret viņa mazdēlu Rīgā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tretjaks neapmierināts ar kādreizējo attieksmi pret viņa mazdēlu Rīgā
Vladislavs Tretjaks. Foto: Aleksejs Kudenko, rsport.ria.ru

Krievijas Hokeja federācijas prezidents Vladislavs Tretjaks, atbildot uz jautājumu par viņa mazdēla Maksima panākumiem Soču klubā, pauž rūgtumu par savulaik piedzīvoto attieksmi Rīgas "Dinamo" laikos.

Atgādinām, ka 2018. gada rudenī Maksims Tretjaks bija Rīgas "Dinamo" trešais vārtsargs. Pie spēlēšanas tika vienā mačā - 7. oktobrī Novosibirskā nomainīja Timuru Biļalovu un atvairīja 12 no 14 metieniem. Oktobra beigās atteicās no Maskavas CSKA ķiveres un izvēlējās latviskas krāsas [foto galerija]. Krievijas Hokeja federācijas prezidenta mazdēls neizturēja konkurenci Rīgā. 2018. gada decembrī atgriezās Maskavas CSKA sistēmā. 2019. gada otrajā pusē Maksims Tretjaks vēlreiz mēģināja laimi Rīgas "Dinamo" rindās (četros mačos atvairīja 88.5% metienu un ielaida 2.75 ripas vidēji spēlē), taču decembrī atkal atgriezās CSKA fārmklubā "Zvezda". 2020. gada vasarā kļuva par Krasnodaras novada "Sochi" vārtsargu, šosezon izvirzījās kā Rietumu konferences otrās vājākās komandas pamatvārtsargs, statistika: 89.1% un 3.3 ripas.

Vai esat pārsteigts, ka Soču klubā Maksims nupat aizvadīja labāko sezonu karjerā?
- Žēl, ka viņu nelaida spēlēt jau pirms tam. Sakiet, kāpēc savulaik viņu ņēma Rīgā, ja trenerim nebija vajadzīgs? Labi, pirmajā gadā adaptēšanās, es visu saprotu. Otrajā viss bija teicami: viņu paņēma, bija otrais vārtsargs, ļāva spēlēt. Bet pēkšņi ielika latvieti, viņš sāka spēlēt, un tad komandā paņēma vēl divus [vārtsargus]. Maksims saņēma atzinību kā labākais spēlētājs mačā pret Maskavas "Dynamo", viņam uzdāvināja kaut kādu kārbu ar ikriem, bet pēc tam nosūtīja pie rezervistiem. Bet tu taču nenospēlēji "uz nulli", tātad sēdi! Lūk, tāda attieksme bija Rīgā.

Pārsteidzoši.
- Jā, Sočos viņš sajuta uzticēšanos. Bez tam Maksims jau nobriedis: tagad viņam ir sieva, bērns un stabila vieta sastāvā. Viņš ir mans mazdēls, tomēr, ja viņš būtu netalantīgs vārtsargs, es to atzītu pirmais. Maksims patiešām grib spēlēt, cenšas. Zvana man praktiski pēc katras spēles, mēs izvērtējam visas kļūdas un cenšamies tās novērst nākotnē. Domāju, ka nākamā sezona viņa karjerā būs noteicošā.

Vai viņam bija domas, ka nav ko censties, no vectēva ēnas neizdosies izlīst?
- Nē, viņš ticēja, ka agri vai vēlu sanāks. Viņš teica: "Varu, bet man vienkārši neuzticas." Starp citu, es varēju piezvanīt, kur vajag, un uzspiest, lai Maksimu sāk likt vārtos. Bet es to nevarēju atļauties. Kaut gan Rīgā patiešām izrīkojās nesmuki - apsolīja konkrētu otrā vārtsarga vietu, bet īstenībā neļāva spēlēt. Tas ir trenera lēmums, es tādās lietās principiāli nekad nejaucos.

Ko gaidiet no pasaules čempionāta Rīgā?
- Sarežģīts gads, spēlētājiem ir bezprecedenta apstākļi. Tādā situācijā Krievijas izlasei gribam pirmo vietu. Skatītāji ir noilgojušies pēc pasaules čempionāta, kas pagājušajā gadā nenotika [koronavīrusa pandēmijas dēļ]. Tagad būs ļoti sarežģīts pasaules čempionāts, bet to nevar neaizvadīt - paldies Dievam, ka ir vienošanās par tā norisi jebkurā gadījumā. Mums ir labas izredzes uzvarēt.

Izmantotie resursi:
rsport.ria.ru

 +14 [+] [-]

, 2021-04-26 17:37, pirms 3 gadiem
jurijam šis būs moskovijā jāpaskaidro, tupot uz ceļiem savu bajāru priekšā

  +2 [+] [-]

, 2021-04-26 19:39, pirms 3 gadiem
Mazdēlam nav pa spēkam KHL, lai spēlē VHL

  +2 [+] [-]

, 2021-04-26 21:48, pirms 3 gadiem
bļāviens-nu rakstīja: Mazdēlam nav pa spēkam KHL, lai spēlē VHL
Sočos spēlē!

     [+] [-]

, 2021-04-28 10:59, pirms 3 gadiem
Citreiz turēšana rezervē palīdz vairāk nekā laišana uz laukuma. Sevišķi karjeras sākumā.