Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Abdultaofiks: "Kad man parādīja sarkano kartīti, biju šokēts"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Abdultaofiks: "Kad man parādīja sarkano kartīti, biju šokēts"
Ahmeds Abdultaofiks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

FK "Ventspils" nigēriešu futbolists savas komandas pirmajā spēlē šīs sezonas SMScredit.lv Virslīgā ne tikai guva abus vārtus 2:0 uzvarā pār Rīgas "Daugavu", bet arī tika noraidīts par spērienu pretinieku spēlētājam Edijam Jokstam. Intervijā kluba oficiālajai mājas lapai fkventspils.lv Abdultaofiks neslēpj savu neizpratni par savu noraidījumu.

Ahmeds Abdultaofiks: "Pirmkārt, biju ļoti priecīgs par "Ventspils" uzvaru. Un, protams, biju ļoti laimīgs, ka abi gūtie vārti bija manā kontā. Bet bija jau vēl arī sarkanā kartīte... Protams, par noraidījumu ļoti sakreņķējos. Pirmā spēle, un uzreiz noraidījums - tas ļoti bojā noskaņojumu.

Kas atgadījās? Pret mani pārkāpa noteikumus. Es gulēju uz zemes, pretinieks atradās virs manis, un, iespējams, tajā juceklī es nejauši viņu aizķēru. Bet noteikti man nebija tādas speciālas vēlēšanās, nevienam negrasījos iesist.

Tiesneša lēmums? Nav mana kompetence apstrīdēt tiesneša lēmumu, bet, kā man likās, viņš vienkārši labi neredzēja, kas tieši šajā epizodē notika. Kad viņš man parādīja sarkano kartīti, biju nevis vienkārši pārsteigts, bet gan šokēts! Kad ieraudzīju sarkano kartīti, sāku atskatīties, jo domāju, ka to rāda kādam citam. Bet izrādījās, ka man - es vienkārši biju šokā. Iespējams, es biju pelnījis dzelteno kartīti, bet nekādi ne sarkano."

Atgriežoties pie gūtajiem vārtiem Abdultaofiks ļoti slavēja partnerus: "Jā, viņi nospēlēja lieliski, bez viņiem šo vārtu nebūtu. Vadims [Jančuks - aut.] lieliski pacīnījās, uzvarēja gaisa divcīņā, pēc kuras man sanāca skrējiens, kurš, ceru, līdzjutējiem patika [smaida]. Bet pie otrajiem vārtiem Kaspara [Dubras - aut.] nopelns milzīgs: piespēle sanāca brīnišķīga, man atlika ļoti viegli iesist, bija vienkārši ar pieskārienu jāpāradresē bumba vārtos."

Pagājušajā sezonā Abdultaofiks spēlēja malējā uzbrūkošā pussarga pozīcijā, bet pret Rīgas "Daugavu" nigērietis darbojās kā uzbrucējs. Viņš gatavs jebkam: "Nevaru teikt, ka pārorientēties bija sarežģīti. Kad tu spēlē par uzbrucēju, tev ir vairāk iespēju iesist, vairāk momentu, kas, protams, man ir tuvāk dvēselei. Flangā man vairāk vajadzēja veidot spēli, centos izveidot momentus partneriem, kas man arī patīk. Tādēļ esmu gatavs spēlēt jebkur, kur vien treneris uzskatīs par vajadzīgu. Galvenais, dot labumu "Ventspilij" un uzvarēt."

Pilnu interviju lasiet šeit.
"Ventspils" - Rīgas "Daugavas" spēles video apskatu skatiet šeit.

Izmantotie resursi:
FK Ventspils

Slēpts komentārs: Fk Jelgava Čempion!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-03-27 08:57, pirms 10 gadiem
Viens ir pilnīgi saprotams - tiesnesis spēli nekontrolēja!

  +3 [+] [-]

, 2014-03-27 09:20, pirms 10 gadiem
Šoreiz jāpiekrīt,ka Vasjukovam šī nu tiešām nebija labākā spēle.Nezinu ,kas par iemeslu.Vai nu pārāk respektēja Daugavas pieredzējušos lietuviešus,vai nu treneru aktivitāte laukumu malā traucēja koncentrēties,bet spēles grožus izlaida un spēlētāji to jūt dikti labi.Rezultātā nācās bārstīties ar kartiņām pa labi un pa kreisi.

  +2 [+] [-]

, 2014-03-27 09:36, pirms 10 gadiem
Un nedaudz vēl par šo tēmu.Abdualtofiks ir diskvalificēts uz trijām spēlēm,spēles inspektors šajā mačā bija LFF DK priekšsēdētājs V. Liholajs.Tā kā pārkāpums notika tajā pusē,kur tribīnes,kurā atradās arī inspektora kungs,tad nav īpašas jēgas strīdēties par pārkāpuma nopietnību.Viņam šoreiz labāk bija redzams,nekā man no laukuma otrās puses.Jautājums cits.Ļoti gribētos zināt inspektora vērtējumu tiesnešu brigādei.Par šo temata atklātību LFF kaut kā nav ieinteresēta.Vienīgos secinājumus var izdarīt ,vērojot nākošās virslīgas kārtas un sekot vai tiesnesis tiesā, vai nē.Gadījumā ,ja netiesā,tad varbūt sodīts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja