Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Manchester City" nevajadzīgais Anheliņo: "Gvardiola nogalināja manu pārliecību"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Manchester City" nevajadzīgais Anheliņo: "Gvardiola nogalināja manu pārliecību"
Anheliņo Čempionu līgas mačā pret "Liverpool". Foto: imago images/Matthias Koch/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas vicečempione “Manchester City” starpsezonā par 18 miljoniem eiro spāni Anheliņo pārdeva Vācijas Bundeslīgas komandai “RB Leipzig”, kur viņš kļuvis par vienu no līderiem. Pats futbolists izteicies, ka pie Pepa Gvardiolas nav jutis nepieciešamo uzticības devu.

2019./20. gada sezonas ievadā Anheliņo neizdevās tikt pie stabilas lomas “Manchester City” rotācijā, tāpēc komanda viņu janvāra trasnfēru logā izīrēja “RB Leipzig”. Vācijā spāņu futbolists iejutās gana ātri, un tāpēc Leipcigas vienība nolēma šķirties no 18 miljoniem eiro, iegūstot Anheliņo savā īpašumā. Kreisās malas pusaizsargs, kopā skaitot visus turnīrus, šajā sezonā 31 mačā izcēlies ar astoņiem vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm, būdams viens no komandas motoriem.

“Lielākā atšķirība - viens treneris man dod pārliecību un ļauj spēlēt, bet otrs treneris neļāva spēlēt. Gvardiola novāca mani. Pārliecība laukumā nozīmē visu,” teica Anheliņo. “Secinājumi par mani tika izdarīti pēc dažām pārbaudes spēlēm, un turpinājumā vairākus mēnešus netiku pie jaunas iespējas. Ir grūti aizvadīt vienu maču ik pa diviem mēnešiem.”

“Skatoties no vienas puses, no Pepa iemācījos daudz. No otras puses, es nespēlēju tik daudz, cik vēlētos,” pauda 24 gadus vecais futbolists. Savukārt pie “RB Leipzig” trenera Juliāna Nāgelsmana viņš par uzticības trūkumu sūdzēties nedrīkst. “Ja kāds tev tic tik ļoti daudz, parāds ir jāatdod. Cerams, ka kopā strādāsim vēl ilgus gadus.”

Ar 22 spēlēs sakrātajiem 47 punktiem “RB Leipzig” ieņem otro vietu Bundeslīgā, atpaliekot tikai no Čempionu līgas uzvarētājas Minhenes “Bayern”, kam ir par diviem punktiem vairāk. Pagājušajā sezonā Leipcigas komanda ierindojās trešajā vietā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/rb-leip...