Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Vai varēja izveidoties vēl interesantāki "play-off" pāri?

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Viedoklis: Vai varēja izveidoties vēl interesantāki "play-off" pāri?
Vai "FBK Valmiera" parūpēsies par to, lai otro sezonu pēc kārtas regulārās sezonas uzvarētāji no turnīra izstājas jau ceturtdaļfinālā?
Foto: Floorball.lv

Jau šajā nedēļas nogalē sāksies izšķirošie brīži Elvi vīriešu florbola līgas turnīrā, astoņām labākajām vienībām doties cīņā izslēgšanas turnīrā. Cīņa par vietu pusfinālā gaidāma ļoti spraiga.

"Betsafe Oxdog Ulbroka" – "FBK Valmiera"
Ja jau pirmajā kārtā savā starpā sacentīsies pērnās sezonas abas finālistes, tad par garlaicīgu un neinteresanto šo divcīņu būtu grūti nosaukt. Valmierieši sezonu aizvadījuši neveiksmīgi, zaudējot arī pēdējo maču regulārajā turnīrā, taču sagaidot labvēlīgu rezultātu paralēlajā cīņā Lielvārdē. Neskatoties uz to, valmieriešiem joprojām pastāv izredzes visu vērst par labu. Lai gan jātiekas pret regulārās sezonas uzvarētājiem, der atcerēties kā sezona noslēdzās pagājušā čempionāta labākajai komandai priekšsacīkstēs – Lielvārde septiņās spēlēs zaudēja Stalbes "Pārgaujai". Pirms vairākiem gadiem Ulbroka pati izbaudīja kā ir uzvarēt sēriju pret labāko komandu regulārajā turnīrā – pieveicot "Mogo-RTU/Rockets".

Abām komandām šī būs trešā savstarpējā spēkošanās reize izslēgšanas turnīros, turklāt tas notiks jau trešo sezonu pēc kārtas. Spilgtā atmiņā palikusi iepriekšējās sezonas pēdējā spēle Arēnā Rīga, kad Kārlis Bulāns papildlaikā izrāva 7:6 uzvaru ulbrokiešiem, uzreiz pēc tam paziņojot par savas karjeras beigām. Ironiski, ka šīs sezonas pēdējā cīņā Bulāns atkal devās laukumā un, domājams, to darīs arī play-off spēlēs. Vēl pirms gada ulbrokieši bija pārāki arī sērijas cīņā ar valmieriešiem, ar 4:2 (2:6, 5:3, 5:8, 6:0, 7:6, 9:7) uzvarot pusfināla duelī.

"Lielvārde/FatPipe" – "Pārgauja"
Stalbes vienība iepriekšējās divas sezonas regulāro turnīru noslēdza attiecīgi sestajā un astotajā vietā, taču tas netraucēja svinēt uzvaras ceturtdaļfinālu sērijās, vēlāk aizspēlējoties līdz bronzas medaļām. Arī šosezon komanda nebūs favorīte, pēc 20 aizvadītām cīņām esot septītie labākie līgā. "Lielvārde/FatPipe" ceturto sezonu pēc kārtas priekšsacīkstēs ir vai nu labākā komanda, vai ierindojusies otrajā pozīcijā. Nekas nav mainījies arī šosezon, šo vietu gan izcīnot vien pēdējā spēles kārtā.

Abu komandu savstarpējā duelēšanās pēdējo sezonu laikā kļuvusi par klasiku. Komandas vien divas reizes duelējušās pēc regulārā čempionāta, taču abas sērijas izvērtušās tiešām lieliski. Pirms divām sezonām "Lielvārde/FatPipe" dramatiskā sērijā svinēja panākumu vien septītajā mačā (4:5, 10:4, 9:3, 2:3, 7:6, 5:6, 7:4), bet pērn Stalbes komanda izbaudīja saldu revanšu, regulārās sezonas uzvarētājus pieveicot sešās cīņās (6:3, 4:2, 4:8, 6:4, 6:9, 3:7, 6:5). Kā būs šosezon, tiešām grūti paredzēt, kaut vai ņemot vērā spraigās un neprognozējamās savstarpējās spēles regulārajā turnīrā. Interesanti, ka vismaz pirmās divas nominālās mājas spēles "Pārgauja" nolēmusi aizvadīt Kocēnu sporta namā, nevis Cēsu sporta kompleksā, kā to darīja pērn.

"Lekrings" – "Kurši/Ekovalis"
Interesanti, ka, neskatoties uz to, ka Cēsu komanda Latvijas čempionātā spēlē kopš pirmās dienas un arī liepājnieki nav nekādi pirmziemnieki, abām komandām gaidāma pirmā duelēšanās izslēgšanas spēļu turnīrā. Cēsnieki aizvadījuši varenu regulārās sezonas otro pusi, ne vien iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet arī iegūstot sava laukuma priekšrocības. Ņemot vērā, ka šajā pārī tiksies komandas, kuras ģeogrāfiski šķir daudz kilometru, sava laukuma priekšrocībām var būt sevišķi liela nozīme. Turklāt liepājnieki izbraukumā līdz šim spēlējuši ne sevišķi sekmīgi.

Cēsnieki pēdējās divās sezonās sezonu noslēguši jau pēc ceturtdaļfināliem, savukārt liepājnieki labāko četriniekā nav iekļuvuši vēl ne reizi, pēc vienas sezonas izlaišanas atkal nodrošinot vietu izslēgšanas turnīrā. Šī statistika paver labas iespējas kā vieniem, tā otriem ar optimismu raudzīties gaidāmās sērijas virzienā. Regulārajā turnīrā abas komandas gana pārliecinoši tika pie panākumiem savā laukumā, liepājniekiem uzvarot ar 8:3, bet sezonas beigu daļā cēsniekiem revanšējoties ar 7:4.

"Talsu NSS/Krauzers" – "Rubene"
Līdzīgi kā divos citos pāros, arī Talsu un Kocēnu komandas izslēgšanas spēļu turnīros līdz šim uz vienas laipas bijušas divas reizes. Atšķirībā no pārējiem pāriem, šīs vienības nūjas krustojušas krietni senāk. 2008./09. gada komandas spēkojās pusfināla sērijā un toreiz dramatiskā sērijā ar 3:2 (3:5, 7:4, 5:6, 7:6, 4:2) pārāki izrādījās kurzemnieki, kuri tajā laikā bija savākuši Latvijas mērogam tiešām spēcīgu sastāvu. Trīs sezonas vēlāk no Talsu "dream team" pāri bija palikušas vien atmiņas, vienībai ieņemot 11. vietu 13 komandu konkurencē. Taču tās sezonas izspēles kārtība paredzēja arī astotdaļfinālu sēriju, kurā talsinieki nespēja izrādīt vērā ņemamu pretestību "Rubenei", zaudējot trijās spēlēs (5:8, 4:7, 4:5). Tagad komandas sastāvs atkal kļuvis konkurētspējīgs un talsinieki ir gatavi atgriezties labāko komandu pulkā. Regulārajā sezonā komandas tika pie panākumiem savās mājās līdzīgās cīņās. Vispirms "Rubene" bija pārāki ar 6:5 papildlaikā, bet vēlāk Talsu vienība revanšējās ar 4:3.

Secinājums
Par pirmajiem diviem pāriem šaubu nav – tie būs ļoti spraigi un neprognozējami. Lai dueļi būtu vēl aizraujošāki, šo rindu autoram būtu labpaticies ja regulārās sezonas tabulā vietām būtu samainījušās Cēsu un Talsu komandas (vai Liepājas un Kocēnu). Tādā rezultātā vienu ceturtdaļfināla sēriju veidotu abu Kurzemes komandu divkauja, bet atlikušo pāri veidotu Vidzemes florbola saldais ēdiens starp "Lekringu" un "Rubeni". Taču arī pašreizējie pāri sola garas ceturtdaļfinālu sērijas.

Lai vai kā, līdz 21. marta vakaram ir jānoskaidro tās četras komandas, kas turpinās ceļu pretim galvenajai trofejai, jo jau 23. martā ieplānoti pirmie pusfinālu mači.

Kurš ceturtdaļfināla pāris šķiet vissaistošākais?

  • 50

  • 109

  • 40

  • 49


  +1 [+] [-]

, 2019-02-26 14:35, pirms 5 gadiem
Vari jau baigi neprātot.
ja viena vai 2 spēles būtu beigušās savādāk, gandrīz visi pāri atšķirtos. Vienīgie, kas zināja savu vietu bija Ulbroka.
Tā ka jāpriecājas par visām komandām, kas iekļuva playoffā. Un Ķekavnieki paši vainīgi - ja grib godam aizvadīt sezonu, vasarā jāiegulda darbu, nevis pāris nedēļas pirms čempionāta jāsāk vākt sastāvu.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-27 12:27, pirms 5 gadiem
šis noteikti bijis interesantākais un spraigākais regulārais turnīrs pēdejo 10 gadu laikā, ko apliecina gan punkti, gan zaudētās spēles, gan +/- attiecība. Vienīgā daudz maz stabilā komanda visas sezonas garumā bija Talsi, kas ap savu vietu daudz maz turējusies visas sezonas garumā. Pārējie piedzīvojuši dažādas izjūtas...vienubrīd Rubene un Lielvarde gāja pa priekšu, šķita, ka Ulbrokai nu galīgi nav izredžu, bet tad abas vadošās sāka buksēt...tad Kurši uzleca uz pirmo vietu, beigās vien sestie...Lekrings sezonas sākumā sitās par vietu playoff, bet beigās uzleca uz trešo...traki. Gribās domāt, ka sērijās sauso uzvaru nevienam nebūs un sērijas būs garas, liela loma būs tieši trešajām maiņām...ir visi priekšnoteikumi, lai šis izvērstos par apmeklētāko playofu