Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Daugaviņam piespēle un -3 "Senators" pirmajā zaudējumā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Daugaviņam piespēle un -3 "Senators" pirmajā zaudējumā
Kaspars Daugaviņš atzīmē gūtos vārtus
Foto: AP/Scanpix

Šonakt pirmo spēli jaunajā Nacionālās hokeja līgas sezonā aizvadīja Otavas "Senators" latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš. Viņa rezultatīvā piespēle nepalīdzēja "Senators" turpināt uzvaru sēriju - pirmā neveiksme sezonā, viesos ar 4:6 atzīstot Tampabejas "Lightning" pārākumu. Daugaviņš spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -3.

24 gadus vecais Kaspars Daugaviņš rezultatīvo piespēli nopelnīja otrajā trešdaļā, palīdzot Otavas "Senators" dubultot pārsvaru - 4:2. Viņš neitrālajā zonā atbruņoja Tampabejas "Lightning" aizsargu Braienu Lī un kopā ar komandas kapteini Danielu Alfredsonu izrāvās pretuzbrukumā. Latvietis mānīja un rādīja, ka izdarīs metienu, taču patiesībā piespēlēja pieredzējušajam zviedram. Alfredsons savukārt atspēlēja Kailam Turisam, kurš ar metienu pustukšos vārtos izcēlās ceturto reizi sezonā.

Daugaviņš pie rezultatīvas piespēles varēja tikt jau pirmajā trešdaļā, bet mazākumā dānis Peters Regins nespēja realizēt izgājienu vienatnē pret sāncenšu vārtsargu - viņš netrāpīja starp kājsargiem. Lai gan latviešu uzbrucējs aizvadīja aktīvu cīņu, nekautrējās pieturēt ripu un ar spēka paņēmieniem nogāza vairākus pretiniekus, bija arī neveiksmīgas epizodes. 39. minūtē deficītu līdz minimumam samazināja raženais mājinieku aizsargs Viktors Hedmans, kurš izcēlās no vidējas distances. Zviedrs bija jāsedz tieši Daugaviņam.

Daugaviņš bija laukumā arī, "Lightning" 53. minūtē gūstot uzvaras vārtus. Mūsējais spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -3, laukumā pavadot 10 minūtes un 12 sekundes (60 sekundes skaitliskajā mazākumā), izdarot vienu metienu un divus spēka paņēmienus, kā arī nopelnot rezultatīvu piespēli. Tā bija Daugaviņa septītā rezultatīvā piespēle un 12. punkts "Senators" rindās.

Latvietis spēli sāka "Senators" ceturtajā virknējumā kopā ar Džimu O'Braienu un Eriku Kondru, kurš realizēja izgājienu vienatnē pret mājinieku vārtsargu un guva pirmos otaviešu vārtus. Pateicoties pārliecinošajam sniegumam, Daugaviņš spēles vidū tika pārvietots uz otro maiņu pie Alfredsona un Turisa. Mača izskaņā, kad "Senators" bija jāatspēlējas, viņu aizstāja zviedrs Jakobs Silfverbergs.

"Senators" vārtsargs Bens Bišops, kurš spēlēja, jo pirmajam numuram Kreigam Andersonam bija dota atpūta, atvairīja 25 no 30 metieniem. Otavas klubs piedzīvoja pirmo zaudējumu sezonā un pirmo reizi mačā ielaida vairāk par vieniem vārtiem. -3 nopelnīja arī aizsargi Sergejs Gončars un Kriss Filipss, kā arī Alfredsons, un visi NHL apritē ir aizvadījuši vairāk nekā 1000 spēļu.

"Man nepatika neviens," jautāts par vārtsarga Bišopa sniegumu, atbildēja "Senators" galvenais treneris Pols Makklīns.

Minētie Hedmana vārti ievadīja "Lightning" uzvarošo izrāvienu - noslēdzošajā trešdaļā tika gūti trīs bezatbildes vārti. Trešajā trešdaļā "Lightning" guvusi 11 vārtu, kas ir labākais rādītājs līgā. Palīdzēja arī trīs dienu atpūta, kamēr "Senators" vakar spēlēja Floridā. 33 gadus vecais uzbrucējs Raiens Melouns guva izlīdzinošos un uzvaras vārtus, savukārt mājinieku uzbrukuma līderis Stīvens Stemkoss atzīmējās ar trim punktiem. 38 gadus vecā aizsarga Sami Salo kontā divas piespēles un lietderības koeficients +5.

"Sākām diezgan lēni. Zinājām, ka otrajā trešdaļā ir jāizvirzās vadībā, un plānu izdevās īstenot. Savukārt noslēdzošajā trešdaļā centāmies spēlēt vienkārši, bet viss sakrita par labu viņiem - atlēkušās ripas tieši uz nūjas, vairāki labi metieni. Ir smagi zaudēt, esot vadībā pēc 40 minūtēm," pēc spēles stāstīja Kaspars Daugaviņš.

Komentējot sniegumu kopā ar Alfredsonu un Turisu, Daugaviņš uzsvēra tieši neveiksmīgo spēli aizsardzībā: "Uzbrukumā darbojāmies labi, taču aizsardzība gan ne, ielaižot pēdējos četrus vārtus. Ir jābūt labiem abos laukuma galos. Vērtējot savu sniegumu, varu teikt, ka fiziski jūtos labi. Man svarīgākais ir spēle aizsardzībā, bet par to šoreiz aizmirsām. Varēju bloķēt Hedmana metienu, bet nenogūlos priekšā, un tā ir mana vaina."

Kaspars Daugaviņš nopelna rezultatīvu piespēli

NHL regulārā sezona, 26. janvāris

SpēleRez.
Bostonas "Bruins" - Ņujorkas "Islanders"4:2
Bufalo "Sabres" - Karolīnas "Hurricanes"1:3
Ņūdžersijas "Devils" - Vašingtonas "Capitals"3:2 P
Tampabejas "Lightning" - Otavas "Senators"6:4
Detroitas "Red Wings" - Minesotas "Wild"5:3
Vinipegas "Jets" - Pitsburgas "Penguins"4:2
Anaheimas "Ducks" - Vankūveras "Canucks"0:5

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

1 2 56 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-26 05:39, pirms 11 gadiem
Nu nezinu kur to koeficientu rava,likas ka labi nospeleja,pasus deva,tik kolegi nemaceja realizet.Pass bij labs 4tajam golam.Zel,liekas ka trennerim bus ka Astasenko,laukuma nebija,bet asistens saka ka bija kad zaudeti varti.Kaspi mes ar tevi!!

  +4 [+] [-]

, 2013-01-26 05:41, pirms 11 gadiem
Kopumā nebija jau tik slikti, kārtīgi nokapāja savas minūtes. Pārtvēra ripu pretinieka zonā, iedeva piespēli Alfijam. 3 no 4 goliem viņu nevar nekādi vainot.

Īsti nav skaidrs, kādēļ vispār Bišops stāvēja kastē.

 +21 [+] [-]

, 2013-01-26 05:46, pirms 11 gadiem
Arī Alfredsonam un Filipsam -3. Tā gadījās, bet kopumā malacis

 +28 [+] [-]

, 2013-01-26 05:47, pirms 11 gadiem
Kanaadieshu komenteetaaji slaveeja Kasparu- par ciinassparu, speeka paneemieniem un saspeeli pie vaartu guushannas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2013-01-26 06:06, pirms 11 gadiem
Žēl, ka Otavai neizdevās uzveikt arī otru Floridas komandu, bet zaudējums lielā mērā ir likumsakarīgs. "Senators" slikti spēlēja savā zonā, vairākas reizes arī rupji kļūdījās neitrālajā daļā, bet tas vairāk norakstāms uz "Lightning" forčeku. No mājinieku 10 spēlētājiem, kuri guva punktus, veseliem pieciem pa 2p., bet Stemkosam - 3. Un nav nekāds brīnums, ka Tampa paņēma spēli tieši 3.periodā. Līdz šim viņa bija guvusi visvairāk vārtus visā līgā, proti, deviņus, noslēdzošajās 20 min.
Veterāna, Sami Salo, koeficients +5, atspoguļo viņa nozīmīgo lomu komandā, kas aizsardzībā tiek strukturēta tieši ap viņu. Lindbekam lieliski iesākta sezona.

Ja runā par Daugaviņu, tad spēle samērā normāla. Aktivitāte uz laukuma ir laba lieta, bet dažbrīd tas nedod vēlamo efektu un nāk pat par sliktu. Tā, kā otrajā maiņā viņam nav sanācis spēlēt bieži, tad sniegums ir izskaidrojams ar to, ka šoreiz viņam treneris, iespējams, bija norādījis, lai pašancē uzbrukumā, bet ierastā loma (3./4. maiņa) bija vērsta uz aizsardzību. Arī rita slidošanās utt, viņš parasti bija kopā ar Smitu , Nīlu un pārējiem no otrā sešinieka. Ja Latandresam nebūtu veselības problēmas, tad Daugaviņš pie vārda tiktu vēlāk.

Plus vēl daļa no zaudējuma rūgtuma uz saviem pleciem ir jāuzņem Bišopam. Andersons uzsāka sezonu ļoti labi, skaidrs, ka visi nevar to paveikt. Bet nav brīnums, ka pirmajam nr. tika dota atelpa, nav viegli pie šāda spēļu grafika, tādēļ nesaprotu, kas nav skaidrs te dažiem SC sporta pazinējiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2013-01-26 07:35, pirms 11 gadiem
NHL VideoCenter - Ottawa Senators <- Šeit var noskatīties, ko saka Makklīns, visa otrā šis nakts Otavas maiņa un arī Bišops.

Daugaviņš arī pats saka, ka aizmirsis spēlēt aizsardzībā, jo bijis uzbrukuma maiņā

 +10 [+] [-]

, 2013-01-26 07:35, pirms 11 gadiem
Laba piespe malacis Daugavin ta tik turpinat

  +1 [+] [-]

, 2013-01-26 07:57, pirms 11 gadiem
NHL-ā rakstīja: NHL VideoCenter - Ottawa Senators <- Šeit var noskatīties, ko saka Makklīns, visa otrā šis nakts Otavas maiņa un arī Bišops.

Daugaviņš arī pats saka, ka aizmirsis spēlēt aizsardzībā, jo bijis uzbrukuma maiņā
Nevari 2 vārdos uzrakstīt, ko saka, jo es nēesmu tik perfekts anglis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-26 08:09, pirms 11 gadiem
zalais100 rakstīja: Nevari 2 vārdos uzrakstīt, ko saka, jo es nēesmu tik perfekts anglis.
Rakstā viss ir.
Slēpts komentārs: Modžohēds
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-26 10:12, pirms 11 gadiem
Piespēle jau bija laba, ebt pēc tam, gan atrasties 4as reizes laukumā, kad Lightning gūst savus pēdējos 4us vārtus, diez kas nav. Hedmanu nogulēja un pie nākamajiem ielaistiem vārtiem arī varēja labāk nospēlēt. Cerams, ka tiks vēl spēlēt, jo centās jau džeks zvērā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-26 10:46, pirms 11 gadiem
Ja ne varti, tad vismaz piespele! Turies Kaspar! Tikai tas -3 gan ta slikti sanacis. Cerams nakamaja spele arii bus pamatsastava.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-26 10:51, pirms 11 gadiem
Varēja būt divas piespēles

  +1 [+] [-]

, 2013-01-26 10:58, pirms 11 gadiem
daugava malacis blin skatijos nakti lidz pedigam ka ottava spele ...zel ka zaudejums

  +1 [+] [-]

, 2013-01-26 11:00, pirms 11 gadiem
Pašlaik no komandām visvairāk pārsteidz Vinipegas spēle,ļoti monolīta komanda un Keins laikam Minskas murgu ir aizmirsis.

  +3 [+] [-]

, 2013-01-26 11:15, pirms 11 gadiem
Wow, cik nesmuks rezultāts Anaheimā... vienīgais prieks par Šnaideru.
Karolīnas vārtsargam Ellisam 40 sevi, jauniņajam Hamiltonam pēc pirmām 4 spēlēm jau 3 assisti!
Stemkoss, Krosbijs, Parisi savā līmeni...
Bertucci atgriežas ar dablu.
Daugaviņš epizodē ar rezultatīvu piespēli nospēlēja kā īsts meistars.
Ak tā, - gandrīz aizmirsu, - pirmos vārtus savā jaunajā komandā guvis arī superzvaigzne Sjomins.

     [+] [-]

, 2013-01-26 11:17, pirms 11 gadiem
coffijs rakstīja: Pašlaik no komandām visvairāk pārsteidz Vinipegas spēle,ļoti monolīta komanda un Keins laikam Minskas murgu ir aizmirsis.
Jā , un interesanti tas, ka viņi savācās savu skatītāju priekšā, visi līderi atbildīgākajā momentā nospēlējuši rezultatīvi, sākot ar Litlu un beidzot ar Baffflinu.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-26 11:35, pirms 11 gadiem
ļoti labi, ticis labā maiņā, parāda, ka var iedot piespēli, galvenais ir jācīnās!

     [+] [-]

, 2013-01-26 11:35, pirms 11 gadiem
nu Anahaime kaut kā ne šā ne tā, iesāka spēli tik lieliski, Šnaiders pašā sākumā tiešām glāba un tad Geclafs uztaisa pilnīgi stulbu pārkāpumu, atstājot komandu trijatā, Kanakiem pirmie vārti un pēc tam jau Pīles tik mocījās. Šnaiders tiešām malacis, īsts 'ridempšens' sanāca Bet lai nu kā arī nebūtu, Anaheimai ir vissmukākās mājas formas.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-26 11:46, pirms 11 gadiem
nez kur palikuši visi malkina fani
''pasaules labākajam'' spēlētājām atkal -2

  +2 [+] [-]

, 2013-01-26 11:50, pirms 11 gadiem
gulivers rakstīja: nez kur palikuši visi malkina fani
''pasaules labākajam'' spēlētājām atkal -2
Šī īsā sezona noteikti kā pa viļņiem ies ,jo spēlētāju kondīcija ir dažāda.Laikam tikai pēc laika varēs saprast ,kuri ir labākā formā ,vai tie kuri spēlēja citās līgās ,vai tie kuri vienkārši formu uzturēja trenējoties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-26 12:03, pirms 11 gadiem
Nevajag uztraukties par Malku, gan jau viņš savas acis savāks. Bet nu Aitam gan neiet, aš ģivu dajošsja !!
Uz līdzenas vietas klupdams krisdams zaudē šaibu un uzreiz pretuzbrukumā dabū no otra krieva iekšā !!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-26 12:47, pirms 11 gadiem
Nēsmu canucks fans, bet Šnaiders kkā piesaista.. Asv starp izlasēm manuprāt labāka vārtsargu līnija!! Kritusī zvaigzne Ovečkins, caps ar steigu vajag dabūt izcilu saspēles centru, savādak nekas nenotiks!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 56 komentāri