Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Andruškevičs: "Centīsimies, lai nākamgad rezultāti ietu uz augšu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Andruškevičs: "Centīsimies, lai nākamgad rezultāti ietu uz augšu"
Armands Mežinskis, treneris Eduards Andruškevičs, Ritvars Suharevs. Foto: Latvijas Svarcelšanas federācija

Latvijas svarcelšanas izlases galvenais treneris Eduards Andruškevičs norāda, ka mūsu vadošajiem svarcēlājiem nākamgad būs jāceļ vēl vairāk, lai pakāptos olimpiskās kvalifikācijas rangā. Par to vēsta Ventspils pašvaldība.

Svarcelšanā olimpiskā kvalifikācija sākās jau 2022. gada pasaules čempionātā, bet nākamgad nozīmīgākie starti gaidāmi 15.-23. aprīļa Eiropas čempionātā Armēnijā un 2.-17. septembra pasaules čempionātā Saūda Arābijā.

2021. gada Tokijas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs svara kategorijā līdz 109 kilogramiem Artūrs Plēsnieks sācis cīņu par ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm, startējot zemākā svara kategorijā. Decembrī notikušajā pasaules čempionātā Kolumbijā ventspilnieks izcīnīja desmito vietu sacensībās svara kategorijā līdz 102 kilogramiem. "Šajos mačos viņš bija labāks grūšanā ar 208 kilogramiem, bet es domāju, ka viņam pa spēkam ir 212-215 kilogrami. Raušanā viņam bija 165 kilogrami, bet kādus piecus vai vairāk kilogramus viņš vēl var pielikt klāt. Tas nozīmē, ka reitingā viņš pakāptos līdz kādai septītajai vai astotajai vietai. Tiekot uz olimpiskajām spēlēm, protams, vajadzēs cīnīties un celt vēl vairāk, lai tiktu pie medaļas," saka treneris Eduards Andruškevičs.

Pirmos kvalifikācijas mačus Kolumbijā aizvadīja arī Latvijas labākā svarcēlāja Daniela Ivanova, summā sasniedzot 212 kilogramus un ieņemot 16. vietu svara kategorijā līdz 76 kilogramiem. "Centīsimies, lai nākamgad rezultāti ietu uz augšu," atklāj treneris.

Ritvars Suharevs pasaules čempionātā ieņēma 14. vietu, summā paceļot 319 kilogramus svara kategorijā līdz 73 kilogramiem. "Domāju, ka viņam ir iespējas nākamgad pacelt 150 kilogramus vai nedaudz vairāk raušanā un 180 vai nedaudz vairāk grūšanā - tad viņš varētu būt kādā astotajā vietā," pieļauj Andruškevičs.

Armands Mežinskis aizvadītajā pasaules čempionātā izcīnīja 11. vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem. "Tehniskās kļūdas dēļ viņam neieskaitīja paceltos 157 kilogramus - ja ieskaitītu, tad būtu desmitniekā," norāda treneris.

Izmantotie resursi:
ventspils.lv

     [+] [-]

, 2022-12-25 12:42, pirms gada
Pagaidām pieticīgi...
Nu bet neesam jau svarcelšanas lielvalsts, tā kā jāpriecājas par to pašu
😎