Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas vicelīdere viesosies Daugavpilī, "Spartaks" mērosies spēkiem ar "Mettu"

Emils Ozerinskis

Virslīgas vicelīdere viesosies Daugavpilī, "Spartaks" mērosies spēkiem ar "Mettu"
Raimonds Krollis. Foto: Jānis Līgats

"Optibet" futbola Virslīgā šodien norisināsies divas spēles Daugavpilī un Jūrmalā. Pulksten 15:00 pie Latgales komandas viesosies turnīra vicelīdere "Valmiera", bet stundu vēlāk "Spartaks" uzņems ilgā zaudējumu sērijā esošos "Mettas" futbolistus.

# Šogad BFC "Daugavpils" demonstrējusi savu labāko sniegumu pēdējo gadu laikā, atrodoties reālā cīņā par turnīra tabulas piekto pozīciju. Tomēr, diemžēl, sezonas izskaņā par Daugavpils futbolu vairāk nākas dzirdēt par aizkulišu cīņām domes kabinetos, nevis par pašas komandas sniegumu laukumā. Šonedēļ kļuvis zināms, ka jau tā ar vissliktāko futbola infrastruktūru Virslīgā esošā komanda var zaudēt pieeju pat briesmīgā stāvoklī esošajam "Celtnieka" stadionam. Jau iepriekšējā spēlē "Daugavpils" komanda bija visai demoralizēta, piedzīvojot savu lielāko sakāvi Virslīgas vēsturē.

# "Daugavpilij" pretī stāsies "Valmieras" futbolisti, kuriem vajadzētu būt visai nikniem pēc piedzīvotās neveiksmes Liepājā Latvijas kausa izcīņas pusfinālā, kas liegs valmieriešiem pašiem aizvadīt pirmo futbola spēli rekonstruētajā Jāņa Daliņa stadionā. Arī pirms tam Virslīgas turnīra ietvaros vidzemnieki neizmantoja labas iespējas izcīnīt panākumu pret čempiontitula galveno pretendenti RFS. Pēc vakardienas "Riga" klupiena pret liepājniekiem, "Valmiera" palikusi par reālistiski vienīgos komandu, kas vēl var aizšķērsot RFS ceļu uz čempiontitulu.

# Ja iepriekšējās sezonās "Daugavpilij" izdevās pie sevis atvest tādus slīpējamus dimantiņus kā Sedriks Kuadio un Čininso Ofors, kurus pēc snieguma Latgales komandā iekāroja arī Virslīgas bagātākie klubi, tad šosezon īstu uzbrukuma līderi komandai atrast nav izdevies. Tādēļ bieži vien daugavpiliešu uzbrukums stagnē. Tikmēr "Valmierai" uzbrukumā ir tik daudz ieroči, ka brīžiem ir grūti izvēlēties kuru no senegāliešiem sūtīt uzbrukumā kopā ar Raimondu Krolli. Ar desmit vārtiem bombardieru augšgalā esošajam Ibrahimam Sovam ir talants nonākt īstajā uzbrukuma pozīcijā, bet realizācuju varētu vēlēties vēl augstāku nekā tā ir bijusi. Džibrils Gejs spēj gūt vārtus īstajā brīdī ne tikai pats, bet var izkārtot iespējas arī kolēģiem. Savukārt Aliuns Ndojs limitētā spēles laikā sakrājis trīs vārtu guvumus.

# Pēc vasaras perioda transfēriem Jūrmalas "Spartaka" sastāvs kļuvis latviskāks. Nu jau visu komandas aizmugurējo līniju sastāda vietējie spēlētāji, kamēr uzbrūkošajā plānā vēl aiz vien galvenās figūras ir ārzemnieki, bez īstas konkurences no vietējo spēlētāju puses. Turnīra tabulā jūrmalnieki iekārtojušies piektajā pozīcijā, cenšoties šodien palielināt savu atstatumu pār sekojošajiem daugavpiliešiem.

# Slokas stadionā viesosies turnīra pastarīte "Metta", kas kopš Andreja Gluščuka stāšanās pie komandas stūres prieka brīžus par uzvarām nav baudījusi. Astoņās jaunā trenera vadībā aizvadītajās spēlēs zaļibaltajiem stagnējusi vārtu gūšanas momentu realizācija, tiekot tikai pie diviem rezultatīviem sitieniem, ko paveicis pēdējā laikā jaunatnes izlašu kontekstā daudz apspriestais Lukass Vapne. Pieredzes lādiņu komandai devusi Gļeba Kļuškina pievienošanās "Mettai".

# "Metta" sezonas pirmajā pusē aizvadīja trīs spēļu sēriju, kurā, pateicoties Junisas Muritalas rezultativitātei, mettieši atņēma punktus visām trīs turnīra vadošajām komandām. Taču vienīgo sezonas uzvaru, neskaitot mačus pret no turnīra izslēgtajām komandām, zaļibaltie guvuši tieši pret "Spartaku".

# No pulksten 15:00 Sportacentrs.com TV kanālā tiešraidē būs vērojama spēle no Daugavpils, savukārt Jūrmalas mačam pieslēgsimies uz cīņas otro puslaiku pēc daugavpiliešu un valmieriešu dueļa noslēgšanās. Abas spēles būs skatāmas arī Sportacentrs.com ziņu portālā.

Šīs nedēļas Virslīgas spēles

DatumsLaiksSpēleRez.
22.09.18:00RFS – Liepāja2:1 (0:1)
25.09.16:00Riga – Liepāja0:1 (0:0)
26.09.15:00Daugavpils – Valmiera
16:00Spartaks – Metta

Virslīgas turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.RFS21172252:1753
2.Valmiera22153442:1648
3.Riga21142450:1944
4.Liepāja24142842:2344
5.Spartaks231001336:3430
6.Daugavpils22841030:3828
7.Metta23531528:4518
8.Noah*2810278:963

Labākie vārtu guvēji

V.SpēlētājsKomandaVārti
1.Ibrahīma SovsValmiera10
2.Stefans Miloševičs*Riga10 (1)
Leonels VambāSpartaks10 (1)
4.Junusa MuritalaMetta9
5.Mikaels SoisaloRiga8
6.Raimonds KrollisValmiera8 (2)

"*" - Virslīgā vairs nespēlē.

     [+] [-]

, 2021-09-26 15:16, pirms 3 gadiem
Valmiera,Valmiera reģionu centrs Latvijā