Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Strēlnieks: ''Vēlamies ar ''Žalgiris'' sasniegt kaut ko īpašu''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Strēlnieks: ''Vēlamies ar ''Žalgiris'' sasniegt kaut ko īpašu''
Jānis Strēlnieks. Foto: Rokas Lukosevicius/15min.lt/Scanpix

Lietuvas spēcīgākā basketbola komanda Kauņas ''Žalgiris'' šodien aizvadīja atklāto treniņu un tikās ar mediju pārstāvjiem. Savu komentāru portālam ''15min.lt'' sniedza arī Latvijas izlases aizsargs Jānis Strēlnieks.

Strēlnieks, kuram nākamajā nedēļā apritēs 32 gadi, iepriekšējās divas sezonas pārstāvēja Krievijas grandu Maskavas CSKA, bet šī gada 29. jūlijā parakstīja viena gada līgumu ar Kauņas ''Žalgiris''. Lietuvas spēcīgākā basketbola komanda 18. augustā uzsāka gatavošanos nākamajai sezonai, tomēr Strēlnieks ar komandu vēl netrenējas.

''Sastiepu muguru. Tas nav nekas ļoti nopietns, tomēr, ņemot vērā manu traumu vēsturi, esam ļoti uzmanīgi. Otrdien biju pie ārsta - sastiepums ir pārgājis. Tagad man jāpastrādā individuāli, lai uzlabotu sportisko formu un jau nākamnedēļ piedalītos komandas treniņos,'' nelielo savainojumu komentēja Strēlnieks.

Kauņas ''Žalgiris'' jaunpienācējs augusta sākumā bija Latvijas izlases sastāvā FIBA Pasaules kausa priekškvalifikācijā, taču piedalījās tikai vienā spēlē pret Baltkrieviju, gūstot astoņus punktus. ''Es nebiju savainots. Vienkārši no rīta piecēlos un jutu sāpes. Veicām pārbaudes un nolēmām neriskēt, lai kas tāds neatkārtotos nākotnē,'' savu situāciju Latvijas basketbola izlases augusta mačos skaidroja Jānis Strēlnieks.

Aizvadītajā sezonā Maskavas CSKA rindās latviešu aizsargs piedalījās 21 spēlē ULEB Eirolīgā, bet Vienotajā līgā aizvadīja deviņas spēles, marta sākumā tiekot svītrots no komandas pieteikuma, lai atbrīvotu vietu dāņu leģionāram Gabrielam Lundbergam.

''Mikrotraumas, kas izsit no ierindas uz divām, trīs nedēļām, ir nesabalansētas. Ja tas notiek biežāk, nekā es vēlētos, ir grūti ieiet spēļu ritmā ātri pēc atgriešanās sastāvā. Tā tas notika CSKA vienībā. Treneris negaida, kamēr ieskriesies, jo komandā ir liela konkurence. Manā pozīcijā bija daudz lielisku spēlētāju. Godīgi sakot, nezinu, kāpēc tik bieži gūstu savainojumus. Ja es pats to varētu izskaidrot, darītu visu, kas ir manos spēkos, lai izvairītos no traumām. Šobrīd darām visu iespējamo, lai savainojuma riskus samazinātu. Ceru aizvadīt veselu sezonu,'' par aizvadīto gadu CSKA un traumu vēsturi sacīja ''Žalgiris'' jaunpienācējs.

''Kauņas komandā strādā ļoti profesionāli. Liela uzmanība tiek pievērsta traumu prevencijai, salīdzinot ar citiem klubiem, kuros iepriekš esmu spēlējis. Pārbaudījām manu muskulatūru un secinājām, ka iepriekšējie savainojumi atstājuši ietekmi uz kāju muskuļiem. Zinu, kas man ir jādara, lai tos stiprinātu un izvairītos no savainojumiem.''

2019. gada Latvijas labākais basketbolists atklāja, ka ilgi nedomāja par pievienošanos ''Žalgiris'': ''Lēmums pārcelties uz Kauņu bija ļoti viegls. Runāju ar treneri Šilleru. Iepriekšējās sezonās Maskavā daudz nespēlēju, jo īpaši otrajā gadā. Ticu, ka Kauņā ir lieliski apstākļi, lai atgrieztos savā iepriekšējā līmenī. Man šeit ļoti patīk. Pats nāku no mazas pilsētas - Talsiem. Protams, Kauņa ir lielāka, taču, salīdzinot to ar Maskavu, tā nav tik liela. Izbaudu, ka desmit līdz 15 minūšu laikā iespējams nokļūt, kur nepieciešams.''

''Protams, ''Žalgiris'' ir tuvu Latvijai, tomēr tas nebija pats svarīgākais, pēc kā vadījos, meklējot jaunu darba vietu. Tā ir liela komanda ar ilgu vēsturi. Mēs, latvieši, ļoti gribētu tādu klubu Rīgā. Pirms līguma parakstīšanas runāju ar savu labu draugu Kasparu Vecvagaru. Jums viņam tikai jāpajautā, lai iemāca man lietuviešu valodu,'' nosmēja Latvijas izlases aizsargs.

Intervijas noslēgumā Strēlnieks ieskicēja mērķus gaidāmajai sezonai: ''Vēlamies ar ''Žalgiris'' sasniegt kaut ko īpašu. Pagājušajā sezonā ''Žalgiris'' spēlēja ļoti labi. Tāpat kā tas bija Šaras [Šarūns Jasikēvičs - aut.] laikā. Kāpēc nesasniegt ko vairāk? Galu galā, Eirolīgā spēlējam ne tikai piedalīšanās pēc.''

Izmantotie resursi:
https://www.15min.lt/eurolyga/nauji...

     [+] [-]

, 2021-08-25 15:41, pirms 3 gadiem
Es domāju ka var tikt 1/4ar šo sastāvu

  +1 [+] [-]

, 2021-08-25 15:53, pirms 3 gadiem
vai nesākās traumatisms ar LV spēli toreiz?

     [+] [-]

, 2021-08-25 16:59, pirms 3 gadiem
Ja Olympiacos un CSKA sastāvā Jāņa spēlēm īpaši nesekoju un līdzi nejutu, jo komandas galīgi nesimpatizēja, tad tagad noteikti būs komanda, kam pasekot, jo arī iepriekš bija interesanti paskatīties kā braļukas spēlē.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-25 17:11, pirms 3 gadiem
Mudiejs laikam arī Žalgirī nākamsezon, ja vēl kādu no NBA atskaitītu spēlētāju pieliek + lietuviešu jaunie, kaut ko var izdarīt ar tādu sastāvu.

  +2 [+] [-]

, 2021-08-25 18:06, pirms 3 gadiem
Neveicas letiņiem ar spēlēšanu Maskavas klubos. Laikam vienīgi Zenit laikos Timmam bija labi, citādi Maskava noraka gan Timmu ar Dairi, gan Strēlnieku. Būs mācība citiem

  +1 [+] [-]

, 2021-08-25 21:09, pirms 3 gadiem
vorkuta rakstīja: Neveicas letiņiem ar spēlēšanu Maskavas klubos. Laikam vienīgi Zenit laikos Timmam bija labi, citādi Maskava noraka gan Timmu ar Dairi, gan Strēlnieku. Būs mācība citiem
Timma Zenit spēlēja tad, kad šis klubs jau spēlēja Pēterburgā, nevis Maskavas apgabalā.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-25 22:19, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Timma Zenit spēlēja tad, kad šis klubs jau spēlēja Pēterburgā, nevis Maskavas apgabalā.
Protams, ka zinu. Ja pareizi atceros, tad Zenit vienmēr ir bijis tikai SpB, vismaz basketbolā.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-25 22:23, pirms 3 gadiem
vorkuta rakstīja: Protams, ka zinu. Ja pareizi atceros, tad Zenit vienmēr ir bijis tikai SpB, vismaz basketbolā.
Jā. Pirms tam bija Triumf.

  +2 [+] [-]

, 2021-08-25 22:32, pirms 3 gadiem
Es jau Tev teicu, nesēdi tajā Maskavā! Beidzot dabūsi normāli uzkapāt

     [+] [-]

, 2021-08-26 12:51, pirms 3 gadiem
Jānovēl veselība un tad jau būs iespēja pacīnīties par spēles laiku klubā un tikai vesalam pastāv iespēja cerēt uz iespēju tikt uz izlasi.