Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Gorkša spēle atcelta, Rudņevs tuvojas debijai Bundeslīgā

Agris Suveizda

Gorkša spēle atcelta, Rudņevs tuvojas debijai Bundeslīgā
Artjoms Rudņevs
Foto: Philipp Korting, Sportacentrs.com

Šodien pirmo spēli Vācijas Bundeslīgas jaunajā sezonā aizvadīs "Hamburg", kas savā laukumā uzņems "Nürnberg". Hamburgas klubu pārstāv Latvijas izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs, un viņš, ļoti iespējams, šodien kļūs par pirmo Latvijas futbolistu, kurš spēlējis Bundeslīgā. Savukārt trešo spēli sezonā bija paredzēts aizvadīt Kaspara Gorkša pārstāvētajai "Reading", taču naktī notikušo lietusgāžu dēļ Sanderlendas stadiona zālājs esot neatbilstošas kvalitātes un molemts spēli aizvadīt vēlāk. Diena un laiks, kad spēle tiks izspēlēta, tiks paziņots nedaudz vēlāk.

Pagājušajā sezonā "Hamburg" Bundeslīgā 18 komandu konkurencē ierindojās tikai 15.vietā, bīstamo zonu apsteidzot vien par pieciem punktiem. Tiek cerēts, ka šī sezona būs krietni veiksmīgāka, tomēr gatavošanās posms nav devis pamatu optimismam - HSV demonstrējusi diezgan zemas kvalitātes futbolu, turklāt pagājušajā nedēļas nogalē ar kaunu izstājās no Vācijas kausa izcīņas, ar 2:4 viesos zaudējot pēc spēka trešās līgas vienībai "Karlsruhe". Savukārt šodienas pretiniece "Nürnberg", kas arī jau izstājusies no kausa izcīņas (pagarinājumā 2:3 pret ceturtās līgas pārstāvi), aizvadītajā sezonā iekrāja par sešiem punktiem vairāk un turnīra tabulā ierindojās 11.vietā. Bukmeikeru vērtējumā HSV šosezon gan tiek atvēlēta augstāka pozīcija.

"Hamburg" starpsezonā sastāvu papildināja ar četriem spēlētājiem. Par 3,5 miljoniem eiro tika nopirkts mums visiem labi zināmais Artjoms Rudņevs, kā brīvais aģents HSV pievienojās Lēverkūzenes "Bayer" vārtsargs Renē Adlers, no īres Diseldorfas "Fortuna" atgriezās Maksimilians Beisters, savukārt pāreju perioda dārgākais pirkums bijis Horvātijas izlases centra pussargs Milans Badeļs. 23 gadus vecais horvāts HSV rindās gan vēl nav aizvadījis nevienu spēli, jo viņš līdz sezonas sākumam palika Zagrebas "Dinamo" un palīdzēja tai UEFA Čempionu līgā. Pēdējā spēlē kluba sastāvā Badeļs pret Slovēnijas "Maribor" pat izcēlās ar diviem vārtu guvumiem - vispirms viņš bumbu ieraidīja savos vārtos, bet tad laboja kļūdu un izrāva uzvaru (2:1).

HSV vēl turpina komandas komplektāciju, un ar "Wolfsburg" notiek pārrunas par Čehijas izlases pussarga Petra Jirāčeka iegādi. Abas puses gan vēl nav vienojušās par summu - HSV piedāvājot ap 3,5 miljoniem eiro, bet "Wolfsburg" vēlas vairāk nekā četrus. Tāpat baumoja, ka Hamburgā varētu atgriezties Rafaels van der Vārts, taču tas ir maz ticams - Andrē Vilašs-Boašs paziņoja, ka Rafaelu vēlas paturēt, turklāt HSV varētu būt lielas problēmas ar darījuma finansiālās puses nosegšanu. Tāpat HSV augustā iegādājās 18 gadus veco Hakanu Čalhanoglu, kurš gan tika uz šo sezonu izīrēts atpakaļ jau pieminētajai "Karlsruhe" - Čalhanoglu kausa izcīņā pret HSV aizvadīja 82 minūtes.

Pagājušajā sezonā HSV ļoti slikti spēlēja savā laukumā - 17 mačos tikai trīs uzvaras un septiņi neizšķirti. Vēl mazāk punktu savās mājās ieguva vien "Kaiserslautern" (11) un Berlīnes "Hertha" (15), kuras abas atvadījās no Bundeslīgas. Tāpat HSV guva ļoti maz vārtu - tikai 35, kas bija otrs sliktākais rādītājs aiz pēdējās vietas īpašnieces "Kaiserslautern" (24). Pēc sezonas beigām HSV pārtrauca sadarbību ar horvātu Mladenu Petriču, kurš jau pirmajā spēlē Londonas "Fulham" sastāvā atzīmējās ar diviem vārtiem un piespēli. Tāpat HSV pārdeva peruāņu uzbrucēju Paolo Gerero, kurš pārgāja uz Brazīlijas "Corinthians". Pagājušajā sezonā Petričs un Gerero bija rezultatīvākie komandā - attiecīgi septiņi vārti 26 spēlēs un seši vārti 23 spēlēs. Vēl HSV šķīrās no pussargiem Gekhana Teres, kurš pārdots Kazaņas "Rubin", kā arī čeha Davida Jarolīma, kurš Hamburgā spēlēja kopš 2003.gada un kurš joprojām ir bez kluba. Viņi abi aizvadīja pa 22 spēlēm.

HSV galvenais treneris Torstens Finks izmanto shēmu ar vienu uzbrucēju, un abas centra uzbrucēja vietas pagaidām aizņem Rudņevs un Markuss Berjs. Starpsezonā vairāk pamatsastāvā devies un labāk sevi apliecinājis Zviedrijas izlases uzbrucējs, kurš pagājušajā sezonā tikai deviņreiz devās starta vienpadsmitniekā un guva tikai vienus vārtus. Ar Berju savulauik tika saistītas milzīgas cerības - tobrīd nepilnus 23 gadus vecais zviedru talants no Nīderlandes "Groningen" tika nopirkts par aptuveni desmit miljoniem eiro. Markusam, kuram līgums ir spēkā vēl uz diviem gadiem, karjera Hamburgā nav izdevusies, taču vismaz sezonas sākumā viņš, visticamāk, būs Finka pirmā izvēle. Kausā Berjs laukumā pavadīja visu maču un guva vienus vārtus, bet Rudņevs laukumā devās 75.minūtē, pie rezultāta 2:3 neizmantojot teicamu izdevību panākt neižķirtu.

HSV iespējamais sākumsastāvs: Adlers - Dīkmeiers, Bruma, Mansjens, Aogo - Vestermans, Šelbrēds - Sala, Sons, Jansens - Berjs.

Papildināts 16:03.
Sanderlendā paredzētā Anglijas Premjerlīgas otrās kārtas spēle starp vietējo "Sunderland" un Latvijas izlases centra aizsarga Kaspara Gorkša pārstāvēto Reading" pārcelta uz nenoteiktu laiku, vēsta "Reading" oficiālais Twitter konts. Iemesls šādam lēmumam ir naktī notikušās spēcīgās lietusgāzes, kas sagandējušas "Stadium of Light" zālāju. Plašāka informācija sekos...

"Reading" pirmajā mačā mājās atspēlējās pret "Stoke City" (1:1), bet trešdien viesos nenoturēja pārsvaru pret Londonas "Chelsea" (2:4). Uzvaras vārtus aristokrāti guva 81.minūtē, turklāt Fernando Toress to paveica no aizmugures stāvokļa. Pēc spēles par pieļauto kļūdu, protams, neapmierināts bija "Reading" galvenais treneris Braiens Makdermots: "Toress bija aizmugurē, un tas asistentam, tāpat kā man, nebija labs vakars. Cilvēki mēdz pieļaut kļūdas, un asistents kļūdījās. Žēl, ka viņš kļūdījās tik izšķirošā brīdī, jo citādi mēs pilnīgi noteikti būtu tikuši pie punkta. Esmu tiešām apbēdināts par spēlētājiem, jo nebijām pelnījuši zaudēt."

Pirmajos mačos "Reading" aizsardzības centrs bijis nemainīgs no pagājušās sezonas, un paredzams, ka Stjuarts Pīrss un Gorkšs pamatsastāvā sāks arī šodien. "Reading" rindās nav jaunu iztrūkumu, toties "Sunderland" komandā debiju varētu piedzīvot par 14 miljoniem sterliņu mārciņu nopirktais uzbrucējs Stīvens Flečers. Jāatzīmē, ka "Sunderland", kas pirmajā kārtā izbraukumā ieguva punktu pret "Arsenal" (0:0), vakar veica vēl vienu iespaidīgu pirkumu, par desmit miljoniem iegādājoties Mančestras "City" pussargu Adamu Džonsonu. Tika baumots, ka "Reading" varētu pastiprināties ar Marseļas "Olympique" ganiešu uzbrucēju Džordanu Ajū, bet Makdermots pēc iepriekšējās spēles šīs baumas noliedza. "Sunderland" savainojumu dēļ nespēlēs Vess Brauns, Fils Bārdslijs un Deivids Vons.

"Reading" iespējamais sākumsastāvs: Federiči - Hārts, Gorkšs, Pīrss, Ganters - Makanufs, Leigertvuds, Karadžans, Gatrijs, Maklīrijs - Pogrebņaks.

Izmantotie resursi:
HSV.de -  Alle aktuellen Informationen und...
Official Site of the Premier League |...
Yahoo! UK & Ireland Eurosport - Sports News...

1 2 3 4 139 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2012-08-25 13:10, pirms 12 gadiem
Golus, vārtus un bankas!
Slēpts komentārs: erred
Slēpts komentārs: erred

  +4 [+] [-]

, 2012-08-25 13:16, pirms 12 gadiem
Lai abiem veicas!!!
Slēpts komentārs: erred

  +6 [+] [-]

, 2012-08-25 13:34, pirms 12 gadiem
Šodien laba diena - ir priekšā izvēle - ko labāk skatīties?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2012-08-25 13:51, pirms 12 gadiem
viegla naudu uz Nurnberg...

  +1 [+] [-]

, 2012-08-25 13:56, pirms 12 gadiem
messibesii72 rakstīja: kāpēc par to krieveli tik daudz ir jāraksta???
kad tas krievelis Juvei ielika 3 golus,ta juus te citas dziesmas dziedaajaat....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-08-25 14:04, pirms 12 gadiem
messibesii72 rakstīja: kāpēc par to krieveli tik daudz ir jāraksta???
pastasti kapec nerakstit?

     [+] [-]

, 2012-08-25 14:05, pirms 12 gadiem
guncis52 rakstīja: Šodien laba diena - ir priekšā izvēle - ko labāk skatīties?
es kka meginasu abas paraleli...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-25 14:21, pirms 12 gadiem
messibesii72 rakstīja: tad jau par visiem krieveļiem,kas spēlē kkur ellē ratā,jācep augšā raksts.
Ne jau kaut kur spēlē,bet gan Bundeslīga.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-08-25 14:36, pirms 12 gadiem
messibesii72 rakstīja: Friču līga ir viena no,vājākajām pasaulē.
Tad slikti seko līdzi futbolam. Ja Anglijā, Spānijā, Itālijā top4 gandrīz nemainās, tad Vācija konkurence ir daudz sīvāka.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-08-25 14:44, pirms 12 gadiem
Kur varēs HSV spēli redzēt?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-08-25 14:56, pirms 12 gadiem
Nu tad beidzot augstaka limena futbols ar latvieshu piedalishanos.
Agraak, kad musejie bija topaa, tad nevareja divus ekraanus blakus nolikt(TV un laptops), tagad viss ir iespejams.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-25 15:04, pirms 12 gadiem
Ceru, ka Bergs šodien neiešaus, Rudņevs iznāks laukumā un kādu varētu iešaut
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-08-25 15:40, pirms 12 gadiem
messibesii72 rakstīja: Friču līga ir viena no,vājākajām pasaulē.
Tieši ta,tā ir top 4 līga,iesaku pirms ko tādu murgainu rakstīt paņemt acis rokā

  +1 [+] [-]

, 2012-08-25 15:45, pirms 12 gadiem
Harington rakstīja: Tad slikti seko līdzi futbolam. Ja Anglijā, Spānijā, Itālijā top4 gandrīz nemainās, tad Vācija konkurence ir daudz sīvāka.
Latvijas Virslīgā arī viss kas ir noticis pēdējo gadu laikā, bet tas nenozīmē, ka Virslīga ir top 5 līga pasaulē. Par Bundeslīgu gan jāpiekrīt, top 4 viennozīmīgi.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-25 15:50, pirms 12 gadiem
Nu labi, būs vien jāskatās HSV - spēle Sanderlendā atcelta

     [+] [-]

, 2012-08-25 15:52, pirms 12 gadiem
Njaa.. Man ar bija dilēma kuru spēli skatīties

"Sunderland v Reading called off due to a waterlogged pitch..."

Tā kā atliek vien HSV!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 139 komentāri